Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 10:14:03

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Συμμετοχή "ΕΔΡΑΣ" στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγ. Αναργύρων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

(3η Δεκεμβρίου)

 

Οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ «ΕΔΡΑ» συμμετέχουν και σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Αναργύρων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008).

 

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

  • Πρωινές εκδηλώσεις (Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Αγ. Αναργύρων - Γ. Παπανδρέου & Σ. Βενιζέλου, 9.00-12.00):

o    Αθλητικές δραστηριότητες με την συμμετοχή αθλητικών ομάδων Α.με.Α.

o    Μουσικοκινητική παράσταση από την ομάδα σύγχρονου χορού «Δαγίπολης» κ.ά.

  • Απογευματινές εκδηλώσεις (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Πλαπούτα 2 Ανάκασα, 18.30-21.00):

o    Βράβευση της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και φίλων Αμε.Α. «Η Ανοιχτή Αγκαλιά»

o    Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Η «ΕΔΡΑ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής από το 2001, με στόχο τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας. Η δράση του επικεντρώνεται στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, στηρίζοντας άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα και παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και μαθησιακά προβλήματα. Ο Οργανισμός αποτελείται από 5 δομές:  2 οικοτροφεία που λειτουργούν στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, ένα Κέντρο Ημέρας ανοιχτό προς την κοινότητα, και δύο Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας των Οικοτροφείων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια» 2000-2006 του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 2, Μέτρο 2.1 για την «Αποασυλοποίηση και κοινωνικοοικονομική (επαν)ένταξη ψυχικά ασθενών» με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ) και 25% από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.



--
Για την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ"

Γκούτσιου Αριστέα
Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, 121 31 Περιστέρι
τηλ./φαξ: 210-5913826, κιν.: 6936 784724
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.edra-coop.gr