Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 17:46:55

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Οι μύθοι του rock θυμούνται τις ποιο κωμικές στιγμές της καριέρας τους.

gui-2_smPete Townshend, Ron Wood, Angus Young, και ο Billy Gibbons ρωτήθηκαν από το περιοδικό Guitar World για την πιο κωμική στιγμή της καριέρας τους.

Ο
Townshend θυμήθηκε μερικές κλασσικές ιστορίες με τον Keith Moon μία από τις οποίες περιελάμβανε ένα αυτοκίνητο και ένα ξενοδοχείο: « Ο Keith Moon, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του, ήταν η προσωποποίηση της κωμικής στιγμής. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την ιστορία για το πως οδήγησε την Rolls-Royce του μέσα σε μια πισίνα. Σε μία όμως άλλη περίπτωση ο Keith Moon οδήγησε το αμάξι του μέσα από την γυάλινη πόρτα ενός ξενοδοχείου φτάνοντας μέχρι και την ρεσεψιόν. Φτάνοντας στη ρεσεψιόν, βγήκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε το κλειδί για το δωμάτιό του χωρίς καν να κουνήσει τα βλέφαρά του, σαν δηλαδή να μην έτρεχε τίποτα. Μία άλλη φορά στο αεροπλάνο, άδειασε το περιεχόμενο μιας κονσέρβας από σούπα σε μια χάρτινη σακούλα , υποκρίθηκε πως ήταν άρρωστος και μετά τάχα ήπιε τον δικό του εμετό. Όλα αυτά ενώ ήμασταν στη Business class. Οι επιχειρηματίες δεν ήξεραν τι τους είχε χτυπήσει.»

Ο Ron Wood θυμήθηκε πως ένα βράδυ ήταν μαζί με τον Mick Jagger και πήγαν να δουν μια συναυλία του Marvin Gaye. Μετά τη συναυλία ο Jagger ξόδεψε πάνω από μία ώρα επιχειρώντας να εντυπωσιάσει τον Marvin Gaye για τις γνώσεις του πάνω στο R&B. Ο Wood λέει πως ο άνθρωπος που νόμιζαν πως ήταν ο Marvin Gaye τους είπε: « Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά γιατί δεν τα λέτε στον Marvin Gaye; Θα επιστρέψει σε λίγο.» Ο Mick Jagger συνομιλούσε με τον αδερφό του Marvin Gaye που φορούσε το ίδιο πλεκτό καπέλο με τον ίδιο. Ο Wood επίσης θυμάται τους Stones να τριγυρνάνε πίσω από τη σκηνή πριν από μια συναυλία στις αρχές του 80 όταν ο υπεύθυνος για τις συναυλίες τους, τους είπε πως ερχόταν η αστυνομία. Ο μάνατζερ όμως εννοούσε το συγκρότημα των Police που είχε έρθει να τους χαιρετήσει. Οι Stones πανικοβλήθηκαν και πέταξαν όλα τους τα ναρκωτικά στην τουαλέτα πριν ο Sting, Andy Summers, και ο Stewart Copeland, έρθουν για να τους χαιρετήσουν.

Ο Billy Gibbons θυμάται ένα από τα χειρότερα στησίματα σκηνής των Ζ.Ζ. ΤΟΡ προερχόμενο από κακές συμβουλές. «Με κάποιον τρόπο μου είχε καρφωθεί η ιδέα ότι θα ήταν καλό να στήσουμε μια τεράστια εξέδρα και να πάμε το Τέξας στους ανθρώπους. Είχαμε μια σκηνή φτιάξει με το σχήμα του Τέξας και πάνω σε αυτήν έναν αριθμό από κροταλίες, γύπες ακόμα και βουβάλια. Ήταν αυθεντική. Ήταν όμως καταστροφική. Στην αρχή όλα πήγαν καλά. Οι κροταλίες συμπεριφέροντο εντάξει, τα πουλιά φαίνεται να άντεχαν στο θόρυβο και τα βουβάλια έβοσκαν ήσυχα-μέχρι που ένα βουβάλι αποφάσισε πως είχε ανεχθεί αρκετά. Όρμηξε σε δύο γυάλινες κλούβες που είχαμε μέσα τα φίδια . Ξαφνικά, είχαμε μια ντουζίνα από κροταλίες να σουλατσάρουν στη σκηνή. Ο ντραμίστας μας πρότεινε να παίξουμε κάτι ήσυχο για να τα ηρεμήσουμε-ηλίθια ιδέα γιατί τα περισσότερα φίδια είναι κουφά. Δεν το επιχειρήσαμε καν. Εμείς απλά φύγαμε και αφήσαμε τους βοηθούς μεταφοράς των αποσκευών μας να μαζέψουν την κατάσταση και να περιορίσουν τη ζημιά.» 

Ο Angus Young θυμάται πως σε μία από τις παλιές συναυλίες των AC/DC ο Bon Scott σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να βάλει ψεύτικους αστυνομικούς να κάνουν ότι τάχα συλλαμβάνουν το συγκρότημα. Δυστυχώς, ξέσπασε το πλήθος και οι πραγματικοί αστυνομικοί ήρθαν για να μαζέψουν την κατάσταση. Ο Angus Young θυμάται μια ξεχωριστή στιγμή υστερίας: Ένας από τους αστυνομικούς έδινε διαταγή στους συναδέλφους του που στην πραγματικότητα ήταν οι ηθοποιοί αστυνομικοί Εγώ καθόμουν εκεί και γελούσα πολύ, κάτι που οι αληθινοί αστυνομικοί δεν εκτίμησαν και τόσο. Ήταν ένα απόλυτο χάος.»