Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 06:05:26

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη Xristos Tsif (The Lost Boys)

 
 

THE LOST BOYS

 
 
Υπάρχει Country Rock στην Ελλάδα;... πολλοί σίγουρα θα γελάσετε στην ιδέα και μόνο, αλλά σας πληροφορώ πως ναι υπάρχει. Ο δρόμος του Country Rock ‘N’ Roll, αλλά και του Country/ Blues Rock στην χώρα μας, δεν είναι και καμιά μεγάλη λεωφόρος αλλά ούτε καν ένας δρόμος. Είναι πραγματικά ένα κακοτράχαλο κακόφημο μονοπάτι, με κάμποσο κόσμο που το ακούει. Αλλά αλήθεια πόσα Ελληνικά σχήματα έπαιξαν από καταβολής Ελληνικού Ροκ... Country/ Southern/ Rock ‘N’ Roll, μετρημένα στα δάχτυλα θα έλεγα. Πάντως πολλά από αυτά τα Ελληνικά σχήματα, μπορούν σου προσφέρουν ένα πραγματικό μουσικό ταξίδι στο Νότο. Πραγματικά αξίζουν να επιβιώσουν, μέσα στην λαίλαπα που επικρατεί στην Ελληνική μουσική Ροκ σκηνή; Ναι κάποιοι αξίζουν και πρέπει να υπάρχουν.
Οι The Lost Boys υπάρχουν από το 2005, αλλά ξαναγεννήθηκαν πάλι στις αρχές του 2013. Δημιουργήθηκαν από τον τραγουδιστή/ κιθαρίστα Χρήστο Tsif, το όνομα του συγκροτήματος είναι παρμένο από την ταινία “The Lost Boys” του 1987.
Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι The Lost Boys συνδυάζουν πολλά είδη μουσικής, ισχυρή επιρροή τους είναι το Country Rock/ Blues Rock, συνδέοντας και την κλασική Country, όπου δημιουργείτε ένα ενδιαφέρον μείγμα στη μελωδία των τραγουδιών τους.
 
 
Συνέντευξη στον Ηλία Κωστόπουλο.
 
XRISTOS TSIF (THE LOST BOYS)
Ευκαιρία λοιπόν να συνομιλήσουμε μαζί με τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των The Lost Boys (Xristo Tsif), για να μάθουμε κάποια σημαντικές πληροφορίες για την μουσική τους.
 
 
S-R.GR: Γεια σου, χαίρομαι που συνομιλώ μαζί σου, πως πρόεκυψε να ασχοληθείς με το Country Rock, ένα αρκετα παραγνωρισμένο μουσικό είδος στη χώρα μας;
XRISTOS TSIF: Καλησπέρα και από μένα, ξεκινάω κατευθείαν απαντώντας στην ερώτηση σας. Καταρχήν θέλω να αναφέρω ότι ποτέ δεν κοιτάξαμε το είδος της μουσικής που παίζουμε. Μας οδηγεί η καρδιά μας το συναίσθημα πάντα γιατί ακόμα και απ’ τον πρώτο χρόνο που ξεκινήσαμε με το σχήμα σκοπός μας ήταν να γράφουμε την δικιά μας μουσική χωρίς περιορισμούς. Κάτι το οποίο γίνετε μέχρι και σήμερα. Στον πρώτο μας δίσκο θα ακούσετε Country, Blues, Rock, Pop, Blues Ballad, Rockabilly, Ρrogresive μέχρι και στοιχεία dupstep (στο “Losing My Mind”). Η ψυχή δεν έχει ταυτότητα ούτε μετριέται... η φύση δεν έχει ένα χρώμα... πάμε όπου μας πάει και μένουμε αν μας αρέσει, δεν παίζουμε για να πουλήσουμε. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε μπει μέσα στην ρίζα της Αμερικής και δουλεύουμε την παραδοσιακή τους μουσική την Country. Επίσης δουλεύουμε και με Western Swing χωρίς να σημαίνει αυτό ότι παίζουμε αποκλειστικά και μόνο αυτές τις μουσικές. Πάλι ο δεύτερος επερχόμενος μας δίσκος θα έχει πληθώρα μουσικής. Η Country προέκυψε μέσω αναζήτησης πάνω στην κιθάρα, δηλαδή έψαχνα κάτι να με τραβήξει παικτικά και να ζοριστώ ώστε να μάθω όλο και περισσότερα πράγματα πάνω σ’ αυτό το όργανο. Έτσι και έγινε...
 
S-R.GR: Ποιες είναι οι πρώτες σου μουσικές μνήμες;
XRISTOS TSIF: Dire Straits το “Sultans Of Swing”, Jethro Tull το “Aqualung” και Nazareth το “Love Hurts”. Είναι τραγούδια που άκουγα κάθε μέρα σε κάτι ηλεκτρονικά (Πι Και Φι) στο χωριό που πήγαινα πιτσιρίκας. Παλιό-ροκάδες εσείς φταίτε… χαχα!!!
 
S-R.GR: Χρήστο, πες μας λίγα λόγια για την ιστορία του συγκροτήματος;
XRISTOS TSIF: Το συγκρότημα υπάρχει από το 2009 επίσημα σαν Lost Boys. Έχουμε αλλάξει πολλές φορές μέλη σαν συγκρότημα αλλά όσοι το αγαπάμε πραγματικά συνεχίζουμε εκεί, (επίσης και όσοι με αντέχουν). Έχουμε παίξει σε όλη την Ελλάδα αρκετές φορές και σε αμέτρητα festival, με κορυφαίο αξιοσημείωτο το τελευταίο festival στην Πολωνία, “Suwalky Blues Festival” δίπλα σε μεγάλα ονόματα της Rock Blues σκηνής όπως ο Warren Haynes.
Έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής που μιλάμε, ένα CD-single το “Barfly” το 2013 και τοv δίσκο “I Wonder” στο τέλος του 2015. Ετοιμάζουμε ήδη το 2ο μας δίσκο.
 
S-R.GR: Πριν τους The Lost Boys έχεις εμπειρία από άλλο σχήμα, ή αυτό ήταν το πρώτο σου συγκρότημα;
XRISTOS TSIF: Είμαι μονογαμικός (κάτι που σπανίζει τον τελευταίο καιρό, για συγκροτήματα μιλάμε πάντα έτσι χαχα). Πρώτο και τελευταίο - ένα και μοναδικό.
 
S-R.GR: Γενικά, γιατί η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα εγχώρια σχήματα;
XRISTOS TSIF: Γενικά η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα από οπαδούς Ελληνικών συγκροτημάτων, εντωμεταξύ έχουμε παικταράδες έτσι όχι αστεία. Προτιμάνε να πάνε σε live με ονόματα που τους τάισαν στα ραδιόφωνα και να καλοπληρώσουν και τον Έλληνα που παίζει δίπλα του με free είσοδο και σκίζει κώλους τον σνομπάρουν… καλά να πάθετε ρε. Άσε πονεμένη ιστορία...
 
S-R.GR: Έχετε υποστήριξη από τους οπαδούς, με το μουσικό ύφος που έχετε επιλέξει σαν σχήμα;
XRISTOS TSIF: Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν με την αγάπη τους, τον κόπο μας από την αρχή με τον καιρό αποκτάμε όλο και μεγαλύτερο κοινό στην χώρα μας και φτιάχνουμε ταυτόχρονα το όνομα μας και στο εξωτερικό. Κυρίως Αμερική.
 
S-R.GR: Ποιες ήταν οι κύριες επιρροές των The Lost Boys, πως θα περιέγραφες τον ήχο τους;
XRISTOS TSIF: Θα περιγράψω τον ήχο μας ως ιδιαίτερο και ποικίλο.
 
S-R.GR: Πως κατέληξες στο τραγούδι; Ποιες ήταν οι αγαπημένες σου φωνές, και οι τραγουδιστές που σε επηρέασαν;
XRISTOS TSIF: Γενικά τραγουδάω από πολύ μικρός από το δημοτικό ήμουνα σε σχολικές χορωδίες σε εκκλησιαστικές χορωδίες, αργότερα σε διάφορα cafe-bar τραγουδώντας ελληνική μουσική. Τραγουδιστές που με στιγμάτισαν είναι ο Fredie Μercury, Ρaul Stanley, Frankie Miller, Billy Price και Roy Buchanan.
 
S-R.GR: Αν ηχογραφούσατε τώρα θα άλλαζες κάτι στη φωνή σου, στην κιθάρα σου, ή όχι;
XRISTOS TSIF: Ανάλογα το κομμάτι και προσαρμόζομε αναλόγως.
 
S-R.GR: Ποια τα αγαπημένα σου τραγούδια από το “I Wonder” και γιατί;
XRISTOS TSIF: Όλα γιατί τα έγραψα και είναι τα παιδιά μου…
 
S-R.GR: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην κυκλοφορία σας;
XRISTOS TSIF: Μικρή στην Ελλάδα μεγάλη στο εξωτερικό, (μέσω internet, ή από το CD-baby).
 
S-R.GR: Υπάρχει μια σαφέστατη δυσπιστία του Ελληνικού κοινού προς τις εγχώριες μπάντες, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
XRISTOS TSIF: Σαφώς και υπάρχει αλλά μη με ρωτάτε δε ξέρω.
 
S-R.GR: Πόσο εύκολο είναι για έναν Rock μουσικό στην Ελλάδα, ν' ακολουθήσει τα μουσικά του όνειρα και να φτάσει να ζει από την μουσική;
XRISTOS TSIF: Ακατόρθωτο! αν δεν ξεφτιλιστείς…
 
S-R.GR: Τι σημαίνει για σένα Country/ Southern Rock και ποια η γνώμη σου για το σημερινή Ελληνική σκηνή;
XRISTOS TSIF: Για μένα είναι αγαπημένες μουσικές!! Γιατί μη ξεχνάμε μιλάμε για μουσική, (δηλαδή για γούστο του καθενός). Τώρα για την Ελληνική σκηνή σήμερα έχω να πω τα καλύτερα διότι υπάρχουν αυτή την στιγμή πάρα πολλά σχήματα με τον πήχη πολλή ψηλά σε όλα τα ήδη της μουσικής, που κάτι γνωστά group του εξωτερικού τα κάνουμε σκόνη. Από παικτικής άποψης όλο και ανεβαίνουμε.
 
 
S-R.GR: Πες μου 5 αγαπημένους σου Country ή Southern Rock δίσκους και πρόσθεσε ένα μικρό σχόλιο για τον καθένα.
XRISTOS TSIF:
Danny Gatton – “88 Elmira St.”‎ (Φρενοκομείο)
Roy Buchanan – “Second Album” (Ψυχιατρείο)
Brown Junior – “12 Shades Of Brown” (Κόλαση)
Brad Paisley ‎– “Time Well Wasted” (Ασφυξία)
Marshall Tucker Band – “Greatest Hits” (Αλήτες)
 
S-R.GR: Τα σχέδια σου για το μέλλον;
XRISTOS TSIF: Ετοιμάζετε 2ος δίσκος και κάποια live στο εξωτερικό.
 
S-R.GR: Σ’ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες, έτσι ώστε να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Πρόσθεσε ότι θες για το κλείσιμο αυτής της συνέντευξης.
XRISTOS TSIF: TELECASTER!!!
 
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.