Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 11:00:51

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη του MAJK MOTI(ex "RUNNING WILD" και νυν "WILD KNIGHT")

  MAJK MOTI(ex RUNNING WILD ΚΑΙ ΝΥΝ WILD KNIGHT)

Image 

O Majk Moti είναι ένας από τους καλυτέρους Γερμανούς κιθαρίστες.Εχοντας γίνει γνωστός από την συμμετοχή του στους Running Wild και έχοντας παίξει στους κλασσικούς δίσκους τους όπως Under Jolly Roger,Port Royal και Death Or Glory.Τώρα πλέον παίζει με τους Wild Knight μαζί με τον Frank Knight(ex X-Wild) και ετοιμάζουν το ντεμπούτο τους.Ας απολαύσουμε την συνέντευξη που μας παραχώρησε πολύ ευγενικά ο Majk.

SR:Γεια σου Majk!Πώς είσαι φίλε μου?

Είμαι πολύ καλά,όπως πάντα,σε ευχαριστώ  που ρώτησες.Ελπιζω να είσαι και εσύ το ίδιο καλά.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις μουσική και ποιες ήταν οι πρώτες σου μπάντες?

Άρχισα να παίζω κιθάρα όταν ήμουν 12 χρονών. Από τότε έχουν περάσει 41 χρόνια. Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω.Ειχα την πρώτη μου μπάντα όταν ήμουν 15 χρονών, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα της,αν είχε όνομα. Υπήρξαν πολλές μπάντες μετέπειτα,αλλα αυτή που με σημάδεψε, η μοναδική που άλλαξε τον τρόπο που παίζω μουσική ήταν μια που την έλεγαν Gate και ήταν πολύ διάσημη στην περιοχή μου εκείνη την περίοδο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τους Running Wild?  

Διάβασα μια αγγελία σε ένα μουσικό περιοδικό και απάντησα. Με προσκάλεσαν στο Αμβούργο,έπαιξα μαζί τους και με δέχτηκαν στο συγκρότημα.

Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο?

Μόνο τα  καλά πράγματα, για να είμαι ειλικρινής.Είμαι ένας άνθρωπος που κοιτάει μπροστά και αρνούμαι να ξαναθυμάμαι άσχημα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν.Γενικότερα ήταν μια καλή περιοδο.Λάτρευα να παίζω σε συναυλίες και να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο.

Σε μία μελλοντική επανένωση των Running Wild , θα συμμετείχες?

Πιθανών ναι, φυσικά δεν θα εγκατέλειπα την τότε μπάντα μου για ένα project σαν αυτό.Αλλα για να είμαι ειλικρινής  δεν το βλέπω να γίνετε αυτό,τουλάχιστον όχι με την αυθεντική σύνθεση του Death Or Glory.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τους Wild Knight?

Αποφάσισα να επιστρέψω στην μουσική και σε σύντομο χρόνο πετάχτηκαν πολλές  ευκαιρίες .Μια από αυτές ήταν η ιδέα να συνεργαστώ με τον Frank Knight(ex X-Wild),που είχε την ίδια ιδέα την ίδια εποχή.Ο μάνατζερ μας,Bart Gabriel,κανόνισε τη επικοινωνία και βρεθήκαμε στη Αγγλία.Τα γούσταρα τα παιδιά και αποφασίσαμε να μεταφερθούμε με την γυναίκα μου στην Αγγλία κάτι που έχουμε κάνε τώρα.

Διασκευάσατε το κομμάτι Tsar για ένα tribute στους Running Wild.Γιατί επιλέξατε αυτό το κομμάτι και όχι ένα κομμάτι από την περίοδο που ήσουν στους Running  Wild?

View All Photos | The gang still intact | Majk Moti | JENS BECKER

Δεν το αποφάσισα εγώ αυτό,απλα συμφώνησα με την απόφαση αυτήν.Τώρα που το λες,θα ήταν μια πολύ καλά ιδέα,αλλά δεν μου είχε περάσει αυτή η ιδέα τότε,πιθανών γιατί δεν με ενδιέφερε.Τον περισσότερο χρόνο είμαι ικανοποιημένος με αυτά που μου έρχονται.Αυτό με βοηθάει πολύ στο να είμαι χαρούμενος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για τους Wild Knight και πότε θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο σας?

Δουλεύουμε πάνω στο πρώτο μας CD ,όπως είπαμε συνέβησαν πολλά από την στιγμή που ήρθα στην Αγγλία.Δεν βιαζόμαστε πολύ να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο μας.Υπάρχουν κάποιοι που προσπάθησαν να μας πιέσουν,αλλά δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουμε τίποτα απλά και για να βγάλουμε κάτι.Θέλουμε να είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει στην ζωή μας,για αυτό παίρνουμε τον χρόνο μας μέχρι να κάνουμε κάτι  που θα μας κάνει όλους χαρούμενους.Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι πολύ απλα.Παίζουμε όσο καλύτερα γίνετε,περιοδεύουμε όσο γίνετε και ζούμε χαρούμενα μετά.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τους  Oren Ogan και τι θυμάσαι από  αυτό?

Αυτό είναι πραγματικά κάτι που θυμάμαι πολύ καλα.Λατρεύω αυτούς τους ανθρώπους.Μου πρότειναν να παίξω ένα σόλο για το κομμάτι "We are pirates" και μετά συναντηθήκαμε στο σπίτι μου(που μπορείς να δεις στο "making of" του κομματιού στο  YouTube).Είχαμε πολύ πλάκα από την αρχή που παίζαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί το video  και επίσης με προσκάλεσαν στην συναυλία τους στο Wacken  εκείνη την χρόνια και παίξαμε το "We are pirates" μαζί.Επίσης κάλεσαν τον Frank Knight  να τραγουδήσει το κομμάτι και ήταν μια υπέροχη στιγμή για όλους μας.Ο Seeb , ο τραγουδιστής τους, έχει σπουδάσει μηχανικός ήχου και μάλιστα είναι πολύ καλός και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει και το μιξάρισμα του ντεμπούτου μας.Έτσι η ιστορία μας συνεχίζεται.Είναι μια καταπληκτική μπάντα κατά την γνώμη μου.Μ'αρέσει η μουσική τους όπως και η μπάντα, απλά περνάνε καλά!

Πριν λίγο καιρό  έπαιξες  με τους Wild Knight στην χώρα μας.Τι θυμάσαι από αυτό και πως σου φάνηκε η χώρα μας?

Αν και δεν μου άρεσε τόσο τα κομμάτια που παίξαμε σε εκείνη την συναυλία (παίξαμε παλιά κομμάτια των X-Wild και ένας μουσικός δεν απολαμβάνει και  τόσο να παίζει παλιά κομμάτια όταν περιμένει να κυκλοφορήσουν καινούργια.Θυμόμαστε τους πολύ φιλικούς και ενθουσιώδης ανθρώπους εκεί.Θα το ήθελα πολύ να ξαναέρθω στην χωρά σας και να παίξω τα νέα μας κομμάτια όταν κυκλοφορήσει ο δίσκος μας ή πριν την κυκλοφορία του.Μας  αρέσουν οι Έλληνες και η χώρα σας είναι πανέμορφη!Ερχομαι αρκετά συχνά στην Ελλάδα και επιστρέφω πάντα με καλές αναμνήσεις.

Και για το τέλος κάποιες λέξεις για το southernrock.gr και τους Έλληνες οπαδούς.

Πέραν από τα συνηθισμένα έχω να πω αυτά:Να είστε αυτοί που είστε, να είστε όσο χαρούμενοι γίνετε και να μην σας νοιάζει τι σκέφτονται ή τι θέλουν οι άλλοι από εσάς.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω παρά πολύ τον Majk Moti για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε ότι καλύτερο.Περιμένουμε με αγωνία τον δίσκο των Wild Knight και σίγουρα θα υπάρξει θα γίνει ένα αναλυτικό review του μόλις κυκλοφορησει.Για περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά των Majk και τους Wild Knight τσεκάρετε στα παρακάτω links:

www.myspace.com/majkmoti

www.facebook.com/majkmoti

www.myspace.com/vocalfrank

interview: Λεωνίδας Σγούρδας