Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 10:44:27

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη με τους "Inner Wish"

My Photos | Inner Wish - Photo from

Ελληνική melodic metal μπάντα, με καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό! Έχουν στο βιογραφικό τους τρείς δίσκους και συμμετοχή σε split CD μαζί με μια επίσης μεγάλη ελληνική μπάντα, τους Reflection! 2005 και March Metal Day support στους Manowar και 2009 στους SepticFlesh! Eίναι οι Inner Wish που κρατάνε γερά από το 1995 μέχρι και σήμερα και αυτή τη στιγμή κρατάμε στα χέρια μας τον καινούριο τους δίσκο.

 

1.      S.R: Παιδιά καλησπέρα! Μπορώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου προς εσάς και την δουλειά σας και τον ενθουσιασμό μου, που έχω την ευκαιρία να σας ρωτήσω κάποια πράγματα που θέλω τόσο εγώ όσο και άλλοι fan σας να μάθουν, μέσα απ' την παρέα του Southernrock.gr!

 Καλησπέρα!Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και για την υποστήριξη!Είμαστε κι εμείς ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία μέσω του Southernrock.gr να επικοινωνήσουμε κατα κάποιο τρόπο με κόσμο που μας αγαπάει.

 

2. S.R: Θα ήθελα να αρχίσουμε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Ποιός είχε την ιδέα του σχήματος και πόσες φορές έχει αλλάξει το line up σας;

Η ιδέα του σχήματος άρχισε από τους Θύμιο Κρίκο και Γιάννη Παπανικολάου.Μέτα την είσοδο του Μανώλη Τσίγκου στη μπάντα οι INNERWISH προχώρησαν με βασικό πυρήνα τους δύο κιθαρίστες και μετά από αρκετές αλλαγές ανά τα έτη φτάσαμε στο 2003 όπου παγιώθηκε το line με τους Μπάμπη Αλεξανδρόπουλο - Φωνή, Θύμιο Κρικο (κιθαρα), Μανωλη Τσιγκο (κιθαρα), Αντωνη Μαζαρακη (Μπασο), Λευτερη Μωρο (τυμπανα).

Η μόνη αλλαγή από τότε είναι η προσθήκη του  Γιώργου Γεωργίου (πλήτρα) ώς μόνιμο μέλος μας.

 

3. S.R: Με τί βλέψεις ξεκινήσατε; Ποιός ήταν ο στόχος σας;

Να εκφραζόμαστε,να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους,να ζούμε έξω από τα άσχημα που μας περιτριγυρίζουν ενίοτε,να ονειρευόμαστε....Ένας λοιπόν είναι ο στόχος...Η ΜΟΥΣΙΚΗ!Και προσπαθούμε να τη υπηρετούμε όσο πιο ταπεινά και τίμια μπορούμε....Τώρα αν γίνουμε και πότε εκατομμυριούχοι από αυτή...Θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και θα το δεχτούμε.ΧΕΧΕΧΕ!

 

4. S.R: Από ποιά συγκροτήματα έχετε επιρροές και με ποιά (είτε ξένα είτε ελληνικά) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Όπως θα έχεις καταλάβει οι επιρροές είναι διάφορες στους  InnerWish.....JUDAS PRIEST,MANOWAR, IRON MAIDEN,CRIMSON GLORY,ACCEPT,SAVATAGE,HELLOWEEN,KING DIAMOND,MERCYFUL FATE,GAMMA RAY και πολλοί άλλοι....Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να απαριθμήσουμε όλες μας τις επιρροές.Φυσικά θα θέλαμε να συνεργαστούμε με όλα αυτά τα μεγαθήρια. Ποιος δεν θα'θελε άλλωστε.Όσο για Ελληνικές μπάντες ήδη υπάρχει μία συνεργασία με τους REFLECTION η οποία ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία αφού τα παιδιά είναι και φίλοι και εννοείται ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις.

 

5. S.R: Σε διάφορες συζητήσεις σε πολλά sites, θεωρείστε μία από τις μεγαλύτερες metal μπάντες της ελληνικής σκηνής. Οι έως τώρα δίσκοι σας έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, το ίδιο και ο καινούριος. Πείτε μου λίγα λόγια για το υλικό.

Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη μας στιγμή. Μετά από τους τρεις προηγούμενους δίσκους και έχοντας αποκομίσει αρκετά προσπάθησαμε όσο ήταν δυνατόν να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε όλα τα επίπεδα.Ο δίσκος αποτελείται από 12 κομμάτια αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.Ηχογραφήσαμε στα DEVA SOUNDZ STUDIOS με την πολύτιμη βοήθεια του FOTI BENARDO.H μίξη έγινε στο STUDIO FREDMAN από τον γνωστό σε όλους μας  FREDRIK NORDSTROM και  HENRIK UDD ενώ ο MIKA JUSSILA των  FINNVOX STUDIOS έχει την ευθύνη για το τελικό mastering.Με λίγα λόγια κλασσικό heavy metal με εξαιρετικά σύγχρονο ήχο. Ελπίζουμε να σας αρέσει!

 

6. S.R: Η πορεία σας μέχρι τώρα διαγράφεται ανοδική. Αναγνωρισημότητα τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό χρόνια τώρα. Πώς νοιώθετε μέχρι και σήμερα γι' αυτό;

 Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτό που κάνουμε βρίσκει υποστηρικτές. Είναι μια ικανοποίηση στα πλαίσια της επικοινωνίας που αναζητούμε μέσω της μουσικής.Μας δίνει τη δύναμη να γινόμαστε κάθε φορά έστω και λίγο καλύτεροι. 

 

7. S.R: Ένα live που δεν θα ξεχάσω ποτέ και που πολλοί θα "σκότωναν" για να είναι στη θέση σας (μέσα σε αυτούς κι εγώ) ήταν εκείνο με τους Βattleroar, Holyhell, Rhapsody και headliners τους Μanowar το 2005 στο March Metal Day. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

 Ήταν ενα μεγάλο festival στο οποίο σίγουρα πολλοί θα «σκότωναν» για να παίξουν. Εμείς ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι τέτοιο...   Αρκεί μόνο να σου πω ότι ο Εric Adams ήταν ένας λόγος για τον οποίο άρχισα να τραγουδάω σε αυτό το είδος. Νομίζω αυτό τα λέει όλα για αυτή την εμπείρια!

 

8. S.R: Θέλω να μου πείτε, τί αισθάνεται ο καθένας από εσάς ξεχωριστά πάνω στη σκηνή όταν ακούγεται η πρώτη νότα;

 Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε ξεχωριστά πάνω στη σκηνή.Οι InnerWish είναι ‘ένα' από την πρώτη νότα έως και την τελευταία. Η συγκίνηση είναι πάντα ίδια όσες φορές και να παίξουμε κι αυτό γιατί αγαπάμε πραγματικά αυτό που γίνεται εκεί πανω.

 

9. S.R: Ποιό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για ένα ΚΑΛΟ live;

Πάθος....τρέλα....ένταση....ποτά...αααα και καμιά πρόβα!!!! ΧΕΧΕΧΕ!

 

10. S.R: Στο εξωτερικό οι ευκαιρίες για νέους καλλιτέχνες/μπάντες είναι περισσότερες απ' ότι στην Ελλάδα. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα δεν ευδοκιμεί το είδος. Ως εκ τούτου αν δεν έχεις μπουζούκι(που κατά τα άλλα είναι καταπληκτικό όργανο) ή αν δεν έχεις συμμετάσχει σε TALENT SHOW, ώστε να έχεις κριθεί από τον εκάστοτε ειδήμωνα, δεν έχεις ελπίδα...Οπότε μένει να κάνεις ότι μπορείς με τις δικές σου δυνάμεις και την πίστη σου...και η ζωή συνεχίζεται!!!

 

11. S.R: Ποιά είναι η γνώμη σας για τις underground metal μπάντες; Πηγαίνετε σε τέτοια live;

 Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές νέες και καλες μπάντες στα σκαριά. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι οι νέοι κινούνται προς τι μουσική και προσπαθούν να κάνουν δικές τους δουλειές. Μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Εμείς προσπαθούμε όσο μας επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μας να παρακολουθούμε τις εξελίξεις πηγαίνοντας σε τέτοια live.

 

12. S.R: Κατά καιρούς διοργανώνονται διαγωνισμοί από μεγάλα ονόματα για την επιλογή σχημάτων ως support στις συναυλίες. Τέτοιοι είναι π.χ. το Scorpions Festival, η και πιο πρόσφατα το Roar Of The Bands από τους Battleroar. Τί γνώμη έχετε; Πιστεύετε ότι υπάρχει αξιοκρατία;

 Μπορώ να σου απαντήσω μόνο για το Roar of the Bands των Battleroar και να σου πώ ότι το όλο γεγονός έγινε με καλή διάθεση και μόνο. Γνωριζόμαστε με τα παιδιά πολλά χρόνια, έχουμε παίξει αρκετές φορές στο ίδιο stage και ξέρω πολύ καλά ποιοί είναι και τί κάνουν.Θέλω να πιστεύω ότι στον δικό μας χώρο δεν υπάρχουν τέτοια άσχημα φαινόμενα. 

 
13. S.R: Παιδιά, ξέρω οτι ο χώρος, εκτός από τα καλά, δηλαδή το να έχετε ένα δυναμικό κοινό που να σας στηρίζει και να σας ακούει, κρύβει και κάποια, θα έλεγα, κακά. Έχετε ακούσει άσχημα λόγια για τη δουλειά σας; Κοινώς, έχετε φάει ποτέ κράξιμο; Και αν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε;

 Σε αυτόν τον χώρο πιστεύω ότι και θεωρητικά τέλειος να είσαι θα ακούσεις και τα αρνητικά σου.Σίγουρα δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους.Εμείς φροντίζουμε να κάνουμε τίμια τη δούλεια μας όσο καλά μπορούμε και είμαστε έτοιμοι πάντα να ακούσουμε κάθε είδους κριτική...Καλή ή κακή.

 

14. S.R: Και τώρα η ερώτηση που πάντα, ως γυναίκα μουσικός και μέλος γυναικείου metal σχήματος, θέλω να κάνω σε άντρες μουσικούς. Θέλω, λοιπόν, να σας ρωτήσω, ποιά είναι η γνώμη σας για την παρουσία των γυναικών στον metal χώρο;

 Η γνώμη μας είναι ότι η γυναίκες  πρέπει να είναι σε όλους τους χώρους.ΧΕΧΕΧΕ. Αν κάποιος μπορεί να παίξει δεν με ενδιαφέρει αν είναι άντρας ή γυναίκα .Όλοι είμαστε απαραίτητοι σε αυτή τη σκηνή.Και στο κάτω κάτω...Βαρεθήκαμε πια να βλεπουμε αυτούς τους τριχωτούς μαντράχαλους να χτυπιούνται!!!Χρειαζόμαστε μία ανανέωση!!

 

15. S.R: Αν δεν ήσουν εσύ, ποιός άλλος απ' την μπάντα θα ήθελες να είσαι, και γιατί;

 Φυσικά κανένας από τους άλλους!!!Τους έχεις γνωρίσει???
Πέρα από την πλάκα θα πω τον Θύμιο λόγω του ότι παντα μου άρεσε ο τρόπος που χειρίζεται τις καταστάσεις και γενίκα ο τρόπος  που κρατάει ισορροπίες. Πίστευω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό για κάθε άνθρωπο.

 

16. S.R: Έχετε ένα πολύ απαιτητικό κοινό. Τί να περιμένουμε λοιπόν από εσάς στο μέλλον μετά και από τον καινούριο δίσκο;

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτο που αγαπάμε με πίστη.Τίποτα λιγότερο!!

 

17. S.R: Φτάνοντας στο τέλος, δώστε μια φιλική συμβουλή στους νέους μουσικούς που όνειρο τους είναι να έχουν μια πορεία σαν και την δική σας, και μια πιο γενική ευχή για το 2010.

 Δεν νομίζω ότι είμαστε παραδείγματα προς μίμηση.Άλλωστε όπως προείπα...μας έχεις γνωρίσει??ΧΕΧΕΧΕ. Ελπίζω οι νέοι να σταματήσουν να ψάχνονται από εδώ κι από εκεί και να κυνήσουν το όνειρο τους.Με κάθε τίμημα!!! Για το 2010??   Να καταφέρουμε να βγούμε από κάθε είδους κρίση....οικονομική, ψυχική, συναισθηματική, ηλικιακή,προσωπικότητας και πολλές αλλες!!ΧΕΧΕΧΕ

 

18. S.R: Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, και για την συνέντευξη που δώσατε στην παρέα του Southernrock.gr. Δηλώνω άκρως ενθουσιασμένη για τις κομματάρες του καινούριου δίσκου σας! Εύχομαι κάθε επιτυχία και αυτή τη χρονιά και μουσικά και προσωπικά. Κλείνω με στίχους απ' το αγαπημένο μου κομμάτι!

 Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση...Καλή συνέχεια....KEEP ON ROCKIN'!!!

 

«Hearts ready for attack
time to raise your fist against the wind
hearts ready for attack, be ready for attack»

 

Μαριανίκη Τόκα για το Southernrock.gr