Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 08:06:30

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη των Acid Planet

Οι Acid Planet είναι μία νέα space metal μπάντα από την Ελλάδα,τα μέλη της οποίας έχουν μια σεβαστή παρουσία στην ελληνική metal σκηνή.Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά κομμάτια στο youtube προφίλ τους και συνεχίζουν δυναμικά.

S.R. Γειά σας μάγκες! Πείτε μας ένα σύντομο βιογραφικό των Acid Planet.

A.P. Ξεκινήσαμε το 2014 και θέλαμε να κάνουμε ένα project που να βγάζει ένα feeling ατμοσφαιρικού space horror. Είμαστε παιδικοί φίλοι από την ίδια γειτονιά και παίζουμε μουσική από παλιά και "τζαμάρουμε", οπότε μας βγήκε αυθόρμητα να κάνουμε κάτι που να μπλέκει δυο από τα πράματα που μας αρέσουν πολύ, το sci-fi και τη metal μουσική. Αποφασίσαμε να ανεβάζουμε τα κομμάτια μας στο youtube προφίλ μας και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

S.R. Πώς βγήκε το όνομα του συγκροτήματος και τι σημαίνει για εσάς;

A.P. Κατ’ αρχάς ψάχναμε ένα όνομα να κολάει με την ατμόσφαιρα τις μουσικής. Είναι μια μίξη ιδεών που είχαμε σκεφτεί για να ταιριάζει η μουσική με την ονομασία. Κάτι από Acid που έχουν για αίμα τα "Xenomorphs" στις Alien ταινίες, οξύ που σου καίει τα κόκαλα (γέλια) και κάτι από άλλους πλανήτες για να δώσει το space feeling που έχει η μουσική μας.

S.R. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο μέλη.Υπάρχει προοπτική για είσοδο άλλων μελών ή αποτελεί προσωπικό σας project;

A.P. Ξεκίνησε σαν προσωπικό μας project.Γειτονιά φάση,δυο καλοί φίλοι με τον ίδιο στόχο και στην πορεία κανείς δεν ξέρει, μελλοντικά όλα είναι πιθανά. Μπορεί να πάρουμε τον Fassbender, τον David από το "Alien Covenant" να μας παίζει τα φλάουτα του χαχαχα...

S.R. Γράφετε instrumental κομμάτια.Υπάρχει περίπτωση να μπούν φωνητικά στα είδη υπάρχοντα ή να γράψετε καινούργια με φωνητικά;

A.P. Στα ήδη υπάρχοντα σίγουρα δεν θα μπούνε, τα κομμάτια έχουν κλείσει όπως είναι. Μελλοντικά δε γνωρίζουμε αν θα προσθέσουμε φωνές σε νέα κομμάτια αλλά κάτι σε socking horror κραυγές μπορεί να εμφανιστεί, αυτό όμως το αφήνουμε για έκπληξη...

S.R. Πώς θα χαρακτηρίζατε τι μουσική σας;

A.P. Στη μουσική μας η βάση είναι το metal σε όλες του τις μορφές εφόσον με αυτό έχουμε μεγαλώσει αλλά έχουμε αρκετές επιρροές από ηλεκτρονική μουσική οπότε οι συνθέσεις μας είναι λίγο πιο πειραματικές. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε κλασικά heavy riffs μέχρι thrash και πιο βαρύ ήχο με sci-fi synths και space ατμόσφαιρα.

S.R. Παίζετε και οι δύο κιθάρα και τα άλλα όργανα είναι μέσω υπολογιστή. Πόσο πιστεύετε πώς η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους μουσικούς σήμερα;

A.P. Η τεχνολογία γενικά έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να ηχογραφείς και να συνθέτεις και να δουλεύεις τις ιδέες σου, στο σπίτι σου, με την παρέα σου και να γουστάρεις στο home studio σου με σούπερ ήχο.
Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλύτερη. Έχεις πολλές δυνατότητες. Μπορείς να πειραματιστείς πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα τα χρόνια. Πχ. Ο Κώστας στους Candlelight Illusions που γράφανε τα πρώτα demos και οι μπάντες της εποχής είχαν άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία τότε και ο ήχος δεν ήταν τόσο καλός. Έπρεπε να δίνεις κι ένα κάρο λεφτά για ένα αποτέλεσμα που δεν άξιζε και τόσο τελικά. Υπήρχαν τύποι που κατά κάποιο τρόπο εκμεταλλεύονταν την καύλα σου και την πώρωση σου.
Σε γενικές γραμμές πάντως η τεχνολογία έχει βοηθήσει τρομερά. Έχεις τη δυνατότητα με ένα τίμιο budget να κάτσεις να δουλέψεις τα κομμάτια, να ασχοληθείς να τα ηχογραφήσεις και να έχεις μια βάση σε πολύ καλό ηχητικό επίπεδο.
Η τεχνολογία όμως μπορεί και να σε οδηγήσει να ανακαλύψεις πράγματα που ίσως καλύτερα ήταν να μην τα είχες ανακαλύψει.

S.R. Τα κομμάτια σας τα ανεβάζετε στο YouTube. Η ψηφιακή μουσική πλέον χρησιμοποιείται από τούς περισσότερους καθώς και ο διαμοιρασμός της από τα κοινωνικά δίκτυα. Τι γνώμη έχετε για αυτό; Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσετε κάτι σε φυσική μορφή;

A.P. Όλη η φάση με τα κοινωνικά μέσα βοηθά πολύ στη δημοτικότητα του κάθε συγκροτήματος. Πλέον μπορείς να μοιράσεις τη μουσική σου όχι μόνο στα κοντινά σου άτομα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορείς να παίρνεις γνώμες και σχόλια, που είναι κάτι που εμείς σαν Acid Planet το αναζητάμε. Το θέμα είναι όμως ότι οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτό το πράγμα –που καταβάλλουν κόπο και χρόνο- δεν ανταμείβονται όσο θα έπρεπε. Μόνο στα live ό,τι κάνουν. Όσον αφορά στη «φυσική μορφή» θα δείξει. Το εξετάζουμε πάντως να οργανώσουμε μια καμπάνια στο bandcamp και να κυκλοφορήσουμε και τον πρώτο μας δίσκο επίσημα.

S.R. Πώς βλέπετε την ελληνική αλλά και την παγκόσμια metal σκηνή σήμερα;

A.P. Παρατηρούμε ότι υπάρχουν άπειρες μπάντες και γενικά είναι ένα κίνημα το οποίο είναι δραστήριο ακόμη κι όσο περνάει ο καιρός ολοένα διογκώνεται. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει κόσμος που κάθεται μαζί και γράφει κομμάτια,γιατί σημασία έχει να γελάς και να γουστάρεις αυτό που κάνεις.
Βλέπεις πλέον ότι ο εξοπλισμός είναι πάρα πολύ βελτιωμένος και επίσης τα παιδιά ασχολούνται από πολύ μικρά με τη μουσική και γνωρίζουν να παίζουν σωστά. Επιπλέον, υπάρχει προσβασιμότητα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να ψάχνεις μια αιωνιότητα να βρεις την παρτιτούρα του «Kill 'Em All». Γενικότερα εξελίσσεται. Ακόμη και οι ηχογραφήσεις είναι και τεχνικά κι από θέμα παραγωγής σε τρομερά επίπεδα.

S.R. Πλάνα για το μέλλον;

A.P. Θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με τον ήχο μας. Ίσως σταδιακά προστεθούν άλλα μέλη στο γκρουπ μας και ενδεχομένως να κάνουμε και κάποια live! Ίσως κάνουμε και τον πρώτο μας επίσημο δίσκο όπως προαναφέραμε. Θα δείξει…Αναμένετε περισσότερα.

S.R. Κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

A.P. Τσεκάρετε τα κομμάτια μας στο youtube, πιστεύουμε ότι θα σας ικανοποιήσουμε. Α, και μην εμπιστεύεστε τα android (γέλια).

S.R. Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Southernrock.gr .

A.P. Συνεχίστε να ακούτε τη μουσική που γουστάρετε, να περνάτε καλά και να ροκάρετε δυνατά.

Ευχαριστούμε πολύ τους Acid Planet για αυτην την πολύ όμορφη συνέντευξη και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Stay Southernrocking guys!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook