Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 22:14:44

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

60 CLASSIC METAL BANDS (BOOK) 2022

 
 

60 CLASSIC METAL BANDS

“O ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΣΚΟΓΡΦΙΑΣ” 2022

METAL HAMMER & HEAVY METAL

 
 
Ένα νέο βιβλιο για το Heavy Metal από το περιοδικό Metal Hammer. Τιτλοφορείται “60 Classic Metal Bands”, με πάνω από 600 κριτικές δίσκων από όλο το φάσμα του Heavy Metal. Το βιβλίο είναι βασισμένο στην στήλη του περιοδικού “Sign Of The Hammer By My Guide”.
Εδώ διαβάζετε για την δισκογραφία 60 συγκροτημάτων, (που στην ουσία είναι 59, αφού οι Black Sabbath αναφέρονται χ2), με τις φωτεινές και σκοτινές στιγμές τους, όπου μπαίνουν στο μικροσκόπιο του περιοδικού. Αναλύονται, σχολιάζονται, όχι με τον κλασικό τρόπο αλλά… κάπως διαφορετικά. Υπάρχουν τα κορυφαία δισκογραφικά τους έργα, οι πιο δημιουργικές τους στιγμές, οι αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες, οι πιο ειδικές εκδόσεις και όλο τους το δισκογραφικό έργο, σε 336 σελίδες.
60 Classic Metal Bands λοιπόν, αλλά λάμπουν δια της απουσίας τους κλασικά σχήματα όπως οι… Bon Jovi, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Guns N’ Roses, Saxon, Deep Purple, Led Zeppelin, Rainbow, Rush, WASP… προφανώς αυτά δεν θα λογίζονται ως Classic Metal Bands, για το εν λόγο βιβλίο. Προφανώς κάποια από αυτά τα συγκροτήματα να έχουν παρουσιαστεί στις σελίδες του περιοδικού, στην ανάλογη στήλη, αλλά λείπουν πιστεύω σκανδαλωδώς από το βιβλίο...
 
 
Αλλά υπάρχουν κάποια σχήματα τύπου Cradle Of Filth, Danzing, Entombed, In Flames, Jethro Tull, Lamd Of God, Machine Head, Morbid Angel, Sentenced, Sodom, Gathering… που προφανώς αυτά λογίζονται ως Classic Metal Bands, (τραγικό).
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας πει επακριβώς αν αυτά θα λογίζονται και θα μνημονεύονται ως Classic groups του Heavy Metal, στις επόμενες γενιές.
 
Κείμενο: Ηλίας Κωστόπουλος.
 
 
Υ.Γ.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον συντάκτη του περιοδικού, Νίκο Ζαγγογίαννη, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2021. Ο Νίκος ήταν ένας γνήσιος οπαδός της σκληρής μουσικής, με παντελόνια και όχι φλώρος. Μια αναγνωρίσιμη και ιδιαίτερα ενεργή και γνήσια Metal φυσιογνωμία κι ένας από τους πιο αγαπητούς συντάκτες του περιοδικού.
Κι όπως λέγαμε Νίκο, το Metal δεν ακούγεται με τ’ αυτιά, αλλά με την καρδιά.
Καλό ταξίδι, see you in Valhalla…