Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 21:01:53

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Gene Odom, “Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant and Me…” Bιβλίο (2011)

Gene Odom
“Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant and Me…”
Book (2011)
 
 
 
Σε μια εποχή που οι μικροί φορούσαν λερωμένα blue jean, μπλουζάκια και ήταν όλο οργή, ο Gene Odom και ο Ronnie Van Zant έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Μεγαλώνοντας στην ίδια περιοχή του Jacksonville (Florida), ο Ronnie και ο Gene ψαρεύουν, παίζουν ποδόσφαιρο και κυρίως ονειρεύονται μαζί. Χρόνια αργότερα, ένα από τα αγόρια θα γίνει διάσημο μέσα από ένα μουσικό σύνολο, ενώ το άλλο αγόρι θα σταθεί δίπλα του σαν πραγματικός, αληθινός φίλος στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα.
 
 
Αυτή είναι η ιστορία των δύο νεαρών ανδρών από την ίδια γειτονιά, από το ίδιο σχολείο, που από κοινού, ανακάλυψαν την έννοια της αληθινής, πραγματικής, αντρικής (και όχι της «δήθεν») φιλίας.
Καθώς το όνειρο του Ronnie να γίνει επαγγελματίας μουσικός, έγινε τελικά  πραγματικότητα, μέσα από τους Lynyrd Skynyrd, όπου μαζί άρχισαν να ξεδιπλώνονται σε αρένες και έγιναν διάσημοι όχι μόνο για τη μουσική τους αλλά και για την κατάχρηση κάποιων ουσιών.
 
 
Αφού ο Ronnie προσέφερε στον φίλο του Gene μια δουλειά ως υπεύθυνου ασφαλείας για το συγκρότημα, ξεκίνησε ένα αξέχαστο και μοναδικό ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο, που κανένας από εμάς δεν έχει ζήσει (ή έστω λίγοι από εμάς). Αλλά όλα αυτά δυστυχώς, θα αλλάξουν τραγικά τον Οκτώβριο του 1977, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε το συγκρότημα έπεσε από τον ουρανό, λόγο έλλειψης καυσίμων.
Tο βιβλίο του Gene Odom “Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant and Me…”.
Μας προσφέρει μια συναρπαστική «οπτική» γεύση, για το πώς ήταν να είσαι φίλος με ένα από τα μεγαλύτερα Rock αστέρια της δεκαετίας του ’70 και πώς η φιλία αυτή μεταξύ δύο μικρών αγοριών από την παιδική ηλικία, ήταν η μοναδική αληθινή δοκιμή μέσα στον χρόνο.
 
 
Ο Scott Coner που βοήθησε τον Gene στην συγγραφή του βιβλίου, είναι τραγουδοποιός και ζει στο Nashville (Tennessee). Ήταν μακροχρόνιος fan των Lynyrd Skynyrd, αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 στις ΗΠΑ, δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Έχει 112 ασπρόμαυρες σελίδες, χωρίς φωτογραφίες, παρά μόνον κείμενο.