Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:03:34

ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Αντώνης Τουρκογιώργης, “Το Συγκρότημα” Βιβλίο (2007)

 

Αντώνης Τουρκογιώργης

“Το Συγκρότημα”
Βιβλίο (2007)
 
 
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, (γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1951), ήταν το ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός αλλά και ο μπασίστας ή και κιθαρίστας (κάποιες φορές), των Socrates (Drak Τhe Coium).
Ενός από τα σημαντικότερα, επιδραστικότερα, αλλά και πιο αναγνωρισμένα Ελληνικά Rock συγκροτήματα (φυσικά, και εκτός Ελλάδος).Εδώ ο Αντώνης, καταγράφει σ' αυτό το βιβλίο-εγχειρίδιο με χιούμορ και ζωντάνια το πώς δημιουργείται ένα συγκρότημα με βάση την προσωπική του εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει τη μουσική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη μουσική, μέχρι και σήμερα.
Κομβικό σημείο βεβαίως του βιβλίου αποτελεί η περιπετειώδης και ανατρεπτική μουσική διαδρομή των σπουδαίων Socrates.
 
 
Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Το Συγκρότημα», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός το 2007, όπου μέσα από 256 σελίδες ξετυλίγετε η προσωπική μουσική καριέρα και ιστορία του Αντώνη είτε με τους Socrates, είτε ως solo καλλιτέχνης. Πλήθος φωτογραφιών κοσμούν το εν λόγο βιβλίο, αλλά και στίχους τραγουδιών ακυκλοφόρητων και μη, μπορεί να βρει κάποιος μέσα.
"Η μουσική είναι θείο δώρο. Είναι η μητέρα των τεχνών. Μας προσφέρεται απλόχερα από τον Δημιουργό του σύμπαντος και μας δείχνει τον δρόμο να γίνουμε κι εμείς Δημιουργοί ενός δικού μας, ιδανικού σύμπαντος, που συναγωνίζεται σε τελειότητα τον ίδιο τον Δημιουργό. Το σπουδαιότερο πράγμα στη μουσική και τις τέχνες γενικά είναι η αλήθεια. Κάτι που είναι αυθεντικό και αληθινό αγγίζει την ψυχή των περισσοτέρων ανθρώπων. Αγγίζει και αυτούς που έχουν μουσική παιδεία και καταλαβαίνουν από μουσική αλλά και τους τελείως άσχετους που τους αρέσει, χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί."
 
 
Αδερφός του είναι ο επίσης μουσικός και κιθαρίστας Άκης Τουρκογιώργης.