Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 22:06:14

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Ο Gerry McAvoy αφηγήται την ιστορία του ‘Tattoo'd Lady’

cd-cover

Στην πρόσφατη συναυλία των Band Of Friends ανάμεσα σε δυο κομμάτια ο Gerry McAvoy μας είπε την ιστορία πίσω από το 'Tattoo'd Lady'.
Το 1971 ο Rory Gallagher με το συγκρότημά του βρίσκονταν στο L.A. για ζωντανές εμφανίσεις.Έμεναν στο γνωστό Chateau Marmont,το ξενοδοχείο στο οποίο οι Led Zeppelin έκαναν βόλτες με τις μοτοσυκλέτες τους στο lobby του.Εκεί ο Gerry είχε την πρώτη του επαφή με τη συμπαθή συνομοταξία των groupies.Συγκεκριμένα με μια όμορφη νεαρή ονόματι Shorty.


Η Shorty ήταν η επίσης και η πρώτη γυναίκα με tattoo που γνώρισε ο Gerry.Ο Gerry δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση της σχέσης του με τη Shorty.Μας είπε ότι όταν το συγκρότημα αναχωρούσε, ρώτησε την κοπέλα γιατί λεγόταν έτσι αφού κάθε άλλο παρά κοντή ήταν.
Η κοπέλα απάντησε ότι το παρατσούκλι της βγήκε γιατί είχε μυωπία και δεν έβλεπε μακριά.Λίγο καιρό μετά ο Gallagher συνέθεσε το ομώνυμο τραγούδι.Με μια πρόχειρη ματιά στους στίχους,το τραγούδι αναφέρεται σε μια γυναίκα με tattoo μέλος τσίρκου και όχι σε groupie.Πιθανώς αλλιώς να ξεκίνησε το τραγούδι και αλλιώς να κατέληξε ή απλά ο McAvoy μετά από τόσα χρόνια να έχει μπλέξει τα γεγονότα.

Γ.Αμυγδαλάς