Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 23:03:32

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ;

Ποιό είναι το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι των Lynyrd Skynyrd ?

To "Skynyrd's First and...Last" ήταν το αρχικό όνομα του μεταθανάτιου άλμπουμ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1978 από το southern rock συγκρότημα των Lynyrd Skynyrd. Η αρχική έκδοση του album του 1978 εχει πλέον εξαντληθεί. Περίπου είκοσι χρόνια αργότερα το 1998, μετονομάστηκε και επανακυκλοφόρησε ως Skynyrd's First: The Complete Muscle Shoals Album, το οποίο περιελάμβανε οκτώ επιπλέον κομμάτια, εκ των οποίων έξι ήταν ακυκλοφόρητα.

Οπως βέβαια μπορεί κάποιος να καταλάβει και απο την επωνυμία του δίσκου, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Shoals Sound Studio Muscle στην Αλαμπάμα. Αυτό το άλμπουμ είχε αρχικά προγραμματιστεί να είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του θρυλικού γκρούπ , πριν το γνωστό (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd) που είναι το πραγματικό ντεμπούτο τους. Το άλμπουμ έγινε χρυσό στις 08/09/1978 και πλατινένιο στις 11/10/1978 από την RIAA.

Το "Skynyrd's First and...Last" άλμπουμ, περιέχει τις πρώτες ηχογραφήσεις της μπάντας το 1971 και το 1972. Από τους περισσότερους οπαδούς του συγκροτήματος το άλμπουμ θεωρείται ως ενα ουσιαστικά /'νεο" album , αφού οι εκδόσεις των τραγούδιων δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα άλμπουμ, και αργότερα με την επανακυκλοφόρηση του άλμπουμ περιελάμβανε original εκδόσεις απο επαναηχογραφημένα τραγούδια που βρίσκονται στα άλλα στούντιο άλμπουμ. Ωστόσο, μερικά από αυτά τα πρώτα τραγούδια αργότερα κυκλοφόρησαν σε συλλογές, την "Best of the Rest" το 1982 ( και το1990 σε CD) και  απο την γερμανική Repertoire Records στην συλλογή "Old Time Greats" το 1997.

Μέσα στο εν λόγω άλμπουμ περιέχεται και το πιο σύντομο/μικρό σε διάρκεια τραγούδι που έγραψαν οι Lynyrd Skynyrd το "Down South Jukin'" ενα κομμάτι που έγραψαν οι Ronnie Van Zant και Gary Rossington  διάρκειας μόλις 2:12min

Να αναφέρουμε επίσης οτι το τραγούδι περιέχεται και σε άλλα άλμπουμ της μπάντας και σε ακουστική version στο άλμπουμ  "Endangered Species" αλλά με διαφορετική διάρκεια 2:38min

 

το track listing του άλμπουμ είναι :

"Down South Jukin'" (Ronnie Van Zant; Gary Rossington) - 2:12

"Preacher's Daughter" (Ronnie Van Zant; Rickey Medlocke) - 3:39

"White Dove" (Rickey Medlocke) - 2:56

"Was I Right or Wrong" (Gary Rossington; Ronnie Van Zant) - 5:21

"Lend a Helpin' Hand" (Ronnie Van Zant; Gary Rossington; Allen Collins) - 4:24

"Wino" (Ronnie Van Zant; Rickey Medlocke; Allen Collins) - 3:15

"Comin' Home" (Ronnie Van Zant; Allen Collins) - 5:30

"The Seasons" (Rickey Medlocke) - 4:09

"Things Goin' On" (Ronnie Van Zant; Gary Rossington) - 5:10 

 

Σάββας Συνοδινός