Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 15:56:49

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

BLUES, POETRY & PAINTING FEST (review)

Image

Απο το ρυθμο της ποιησης ... στη μελωδια του blues!!
Ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν ...αυτο το Νοέμβρη!!
Ενα διαφορετικό διημερο εκδηλώσεων με τιτλο BLUES, POETRY & PAINTING FEST !! @ VINILION 25-26/11/2011 εκτυλίχτηκε στα δυτικά της Αθήνας με πρωταγωνιστές...δημιουργούς!

 

bi

Απο το ρυθμο της ποιησης ... στη μελωδια του blues!!

Ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν ...αυτο το Νοέμβρη!!
Ενα διαφορετικό διημερο εκδηλώσεων με τιτλο BLUES, POETRY & PAINTING FEST !! @ VINILION 25-26/11/2011 εκτυλίχτηκε στα δυτικά της Αθήνας με πρωταγωνιστές...δημιουργούς! Ποιητές, ζωγράφοι και μουσικοί ένωσαν τις «φωνές» τους.

 

iwan

Στις 25/11/2011 η ιδιαιτερα ατμοσφαιρική blues  μπαντα  Small Blues Trap  έστρωσε το μουσικό χαλί πανω στο οποίο πάτησαν οι κοι Βλάσσης Ρασσιάς και Παύλος Αβούρης απαγγέλοντας  επιλεκτα ποιήματα, δικά τους αλλα και άλλων δημιουργών που θαυμάζουν και αξιζει να ακουγονται. Το μουσικό καλωσορισμα  ανελαβαν οι Congo Square  με πολλή επιτυχία.
Η επόμενη βραδυα, στις 26/11/2011, ξεκίνησε ρυθμικά με τους νεοσυστατους  blues rock Limpin’ Express  ενω απαγγέλθηκε ποίηση των κων Γιωργου  Ικαρου Μπαμπασακη και Παυλου Αβούρη καθως και απόσπασμα απο το νεο πόνημα του κου Επικούρη «Τα blues του κήπου». Οι Small Blues Trap (μικρη παγίδα των blues) έπλεξε και εκείνη τη βραδυά  περιτεχνα τον ιστό της.

ph1

Οι παρευρισκόμενοι  περιηγηθηκαν στο χώρο για να θαυμάσουν τα εργα της κας Δροσιάς Καραπιπέρη και του κου Σωτήρη Κουρούτη που κοσμούσαν τους τοίχους. Ο ηχος  και παλι εξαιρετικός, στα έμπειρα χερια του κου Γιάννη Παπαιωάννου, ηχολήπτη της Columbia.

Ναι, ηταν πολλοι και αξιόλογοι οι συντελεστές της βραδυάς και ολοι κατι εδωσαν στον κόσμο που τους τιμησε με την παρουσία του. Αλλος, την μουσική επένδυση των εικόνων που προβάλλονταν  απο τα ποιήματα.

sb

Αλλος τον τροπο με τον οποίο αντιλαμβανεται τον κόσμο και τη ζωη, μεσα απο τα κειμενα του. Οι θρυλοι του Blues, ακόμη και αυτοί, ξεπηδούσαν απο τις ζωγραφιές στους τοίχους και συμμετείχαν στα τζαμαρισματα που έγιναν στο αποκορύφωμα των δυο βραδυών. Ολοι ενωμενοι κατω απο το ρυθμό και τη μελωδία των blues…

congo

 

Σημαντική δε, ήταν και η συμβολική , κατ’εμε, κινηση όλων των δημιουργών να δωρίσουν βιβλία και CD τους  σε μια δύσκολη χρονική περίοδο που η ιδια η Ζωη φειδεται δωρεών... Φωτίστηκαν λοιπόν οι βραδυές μας και ευχαριστουμε για αυτο τους προφανείς αλλα και τους αφανείς ήρωες. Κeep bluesin…

Φ.Σ.