Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 07:02:19

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Review συναυλίας Παύλου Παυλίδη στο PASSPORT

Image

Είχαμε την τύχη, χθες βράδυ μαζί με κάποιους φίλους, να βρεθούμε στον νέο πολυχώρο στο κέντρο του Πειραιά, στο PASSPORT. Βρίσκεται στο πρώην σινεμά Χάι-Λάιφ επάνω στην Πλατεία Κοραή, και συνδυάζει εκδηλώσεις Βιβλίου, Θέατρο και Συναυλίες.

Στις 15 και 16 Οκτώβρη λοιπόν, 8 μέρες μετά τα εγκαίνια του χώρου, την σκυτάλη των live ανέλαβε ο Παύλος Παυλίδης παρέα με τους B-Movies.

Πάντα δυναμικοί, φρέσκοι και ευδιάθετοι ανέβηκαν στη σκηνή και μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά μέσα από τους στίχους του "Μίστερ", όπως τον αποκαλούσε το κοινό, και τις μουσικές αλχημείες του συγκροτήματος. Αρκετές στιγμές "τζαμαρίσματος" με τον Θανάση να χτυπιέται σαν μικρό παιδί, και τον Τόλη να χορεύει στο ρυθμό έχοντας αγκαλιά το μπάσο του. Από πίσω ο Ορέστης μας έκανε να ακούσουμε μέχρι και κελαηδίσματα πουλιών μέσα στη νύχτα, ενώ ο Αλέκος κρυμμένος πίσω από τα τύμπανά του, είχε αράξει στα δεξιά της σκηνής, σε αντίθεση με άλλες συναυλίες που ο ντράμμερ στέκεται στη μέση.

Τα τραγούδια, επιλεγμένα κατάλληλα, από όλες τις μουσικές περιόδους του Παύλου. Από το "Φωτιά Στο Λιμάνι" μέχρι το "Βροχοποιό", κι από το "Αερικό" μέχρι το "Ράδιο Lollipop". Ένα γεμάτο 3ωρο περίπου πρόγραμμα με ρομαντικές και "διαβολεμένες" στιγμές, και τον κόσμο από κάτω να σιγοντάρει άλλοτε σιγοψιθυρίζοντας στίχους, κι άλλοτε χτυπώντας παλαμάκια στο ρυθμό. Ήχος προσεγμένος και ατομοσφαιρικός, τραγούδια προβαρισμένα, φωτισμοί απαλοί...

Τα τραγούδια που ακούστηκαν, κατά περιόδους και σε τυχαία σειρά ήταν:

Ξύλινα Σπαθιά

Φωτιά Στο Λιμάνι

Αφού Σου Το 'Πα

Ρομπότ

Πάρε Με Μαζί Σου

Ζεστός Αέρας

Ό,τι Θες Εσύ

Σαν Εσένα

Σαν Νερό Που Κυλάει

Τελευταία Φορά

Τώρα Αρχίζω Και Θυμάμαι

Το Καράβι

Σιωπή

Αλλάζει Πρόσωπα Η Θλίψη

Βροχοποιός

Στο Βράχο

Βασιλιάς Της Σκόνης

Δεν Έχει Τέλος

Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα

Αερικό

Το Χαζοπούλι

Image

Άλλη Μια Μέρα

Στοιχειωμένο Σπίτι

Κοραλλένιος Βυθός

Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει

Το Αυτό

Μηχανή

Ράδιο Lollipop

Νοσφεράτου

Λευκή Καταιγίδα

Αντικαταπληκτικά

Το Ποδήλατο

Σε Ζωγράφισα

και το ακυκλοφόρητο "Κουρέας"

 

Θα μου άρεσε ωστόσο κάποια στιγμή να εντάξει στο πρόγραμμά του και κάποιο/κάποια τραγούδια από "Μωρά Στη Φωτιά", μιας και είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του, και πολύ περισσότερο η αρχή αυτής. Καιρός είναι να ξεπεραστούν κάποια tabu που διαιωνίζονται από το κοινό, και δε θα πρεπε. Όλα μουσική είναι...

Η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική παρόλο που δεν γέμισε ασφυκτικά. Δυο παρέες φάνηκαν να αποχωρούν προς το τέλος της συναυλίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι φώναζαν, σφύριζαν και περίμεναν το encore.

Ένα είναι σίγουρο, αυτή η μπάντα έχει βρει το κουμπί του κόσμου, και ξέρει ακόμα να τον ξεσηκώνει και να τον προσγειώνει ασφαλώς και απότομα. Όσοι δεν τους έχετε παρακολουθήσει, καλό θα ήταν να το κάνετε σύντομα!

Image

Έπαιξαν οι μουσικοί:

  • Τόλης Δεληγιάννης: μπάσο
  • Αλέκος Σπανίδης: Drums
  • Θανάσης Τζίγκοβιτς: ηλεκτρική κιθάρα
  • Ορέστης Μπενέκας: πιάνο, πλήκτρα
Παύλος Παυλίδης: κιθάρα, φωνή

 

Γιωργος Καββαδίας