Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 05:18:51

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Διαβάστε τι ειδαμε στο Καραισκάκη στις 20/6/2010 απο τους "Aerosmith" και τους "Livan"

Μια συναυλία από τους Αμερικάνους "Aerosmith" στο πλαίσιο της περιοδείας τους με τίτλο «Cocked, Loaded, Ready to Rock» στο Στάδιο Καραισκάκη ήταν ικανή για να ξεφαντώσει το Ελληνικό κοινό που πρωτη φορά τους υποδέχθηκε. 

Αν και ακούστηκαν πολλά για τα προβλήματα υγείας (απο εξάρτηση διαφόρων ουσιών) που αντιμετώπιζε frontman Tyler και δεν ηταν σίγουρη η συμμετοχή του ομως ο ίδιος τραγούδησε για το ελληνικό κοινό αλλά και το "συγκλόνισε". 

Εφτασα στο στάδιο περίπου στις 7:30.  Η γνωστή εικόνα με τα δεκάδες προχειρα ιδιοκατασκευάσματα που πάνω τους βρίσκονταν πολλά μλουζάκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών διάσπαρτα σε όλη σχεδόν την περιμετρική έκταση του γηπέδου.

Την εικόνα την συμπλήρωναν διάφοροι μικροπωλητές με νερά αλλά και ανάλογα φαγόσημα. Ο κόσμος σιγά σιγά έκανε την εμφάνιση του και όσο περνούσε η ώρα τόσο συγκεντρώνονταν περισσότερος. Η έξυπνη κίνηση των διοργανωτών να βάλουν ανθρώπους να κατευθύνουν τον κόσμο με ντουντούκες αλλά και δα λόγου βοήθησε να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό.

livan

Μπαίνωντας στο στάδιο και συγκεκριμένα στην αρένα είχε φτάσει  η ωρα  8:15 και οι "Livan" με τον έλληνα τραγουδιστή ξεκίνησαν το support τους. Η εκόνα τους απλή θα έλεγα με τον τραγουδιστή (Κοσμάς Λιβανός) να «θερμένεται» εύκολα και από το δεύτερο τραγούδι να βγάζει το δερμάτινο γιλέκο του προς τέρψη των γυναικών. Ο ήχος μέτριος αλλά ικανοποιούσε. Δυο οθόνες στημένες αριστερά και δεξιά της κεντρικής κηνής σε λειτουργία .Τα παιδιά έπαιξαν καλά, βασικά έκαναν αυτό που μπορούσαν καλύτερα παίζοντας ένα ιδιαίτερο θα έλεγα μίγμα γκαραζο ποστ πάνκ ροκ με νεες επιρροές αλλά  η ανταπόκριση του κόσμου μικρή.

Η καλύτερη φάση τους το υπέροχο «Ι wanna be your dog». Ίσως μια καλύτερη ιδέα θα ηταν να υπήρχε κάποιο άλλο συγκρότημα στην θέση τους που να συνέπαιρνε  περισσότερο τον κόσμο. Οι Livan κατέβηκαν από την σκηνή στις 8:45 αφού πρωτα μας ευχαρίστησαν ευγενικά.

Ο κόσμος περίμενε καρτερικά να δει τους αμερικάνους από την Βοστώνη εως τις 9:40 που εμφανίστηκαν on stage αφου πρώτα έπεσε ένα μεγάλο μαύρο πανό με το λευκό λογότυπο του συγκροτήματος. Το πρώτο τραγούδι που ξεσήκωσε τον κόσμο ήταν το «Love in elevator», ενώ στην συνέχεια έπαιξαν τα «Back In The Saddle", "Falling In Love" και "Eat The Rich" O ήχος έγινε σαφέστερα καλύτερος και δυνατότερος (όπως γίνεται σε ολες σχεδόν τις συναυλίες, όταν τελειώνει το support συγκρότημα). Τα φωτα υπέροχα γέμιζαν την μουσική εικόνα που ο κόσμος απολάμβανε από το πρώτο λεπτό . Άλλη μια γιγαντοοθόνη στο κέντρο της σκηνής έδινε την δυνατότητα να βλέπει άνετα ο κόσμος που δεν ήταν σε κοντινή απόσταση. Ο Tyler φορώντας ένα λευκο μπλουζάκι με το tattoo που έχει στο δεξί του χέρι, με μαυρα γιαλιά και καπέλο, ξεκίνησε δυναμικά,. Ολοι σχεδόν οι μουσικοί ηταν σε υπέροχη φόρμα με τρομερή ενέργεια που δεν δικαιολογείται για την ηλικία τους .

joe_perry

Η συναυλία ειδικά μετά τις 10:25 ηταν super . H φανταστική φωνή του Tyler όταν τραγούδησε το «crazy» και στην συνέχεια το άλλο μεγάλο hit τους «Cryin' πραγματικά ξεσήκωσε τον κόσμο. Ο δε Anthony Joseph "Joe" Perry άλλαζε συνεχώς τις κιθάρες του και έκανε διάφορα κόλπα με την χροιά του ηχων ,ο δε Tyler πήγαινε συνεχώς δίπλα του και τον παροτρυνε να τραγουδούν παρέα.


Το σόλο του ντραμερ περίπου στην 10:35 έκανε ακομα καλύτερη την ατμόσφαιρα αφου ο έπαιξε και με τις παλάμες του. Στην συνέχεια στις 10:45 ο Perry αφού μας είπε «ότι θα ξαναρθει στην Ελλάδα για συναυλία»  τραγούδησε και έπαιξε blues,και συγκεκριμένα το υπέροχο  Stop Messin' Round" τραγούδι του (Peter Green όταν ηταν στους Fleetwood Mac) με τον Tyler να συμμετέχει με την φυσαρμόνικα του.

Να πουμε βεβαια ότι οι περσσότερες επιλογες που  μας τραγούδησαν ηταν από τους νεότερους Aerosmith.

 Η καλύτερη στιγμή της συναυλίας ισως ηταν όταν ο Tyler κράτησε την ελληνική σημαία στα χέρια του, ο κόσμος συγκινήθηκε και το ανταπέδωσε με χειροκρότημα .Την ανοιγε στον κόσμο τυλιγόταν με αυτή και τραγουδούσε.

Γύρω στις 11:25 το γκρούπ φεέυγει από την σκηνή μετά το «Draw the Line» και η κλασσική διαδικασία επαναλαμβάνεται όταν το κοινό σφυρίζει και ζητάει το συγκρότημα να εμφανιστεί για το encore αφου περίμενα να ακούσει τουλάχιστον το μοναδικό «Dream on». Αναλυτικά έπαιξαν για το Encore ,Dream On,Walk This Way, και έκλεισαν με το "Toys In The Attic". 

 

 

Set song list:


Love In An Elevator
Back In The Saddle
Falling In Love 

Eat The Rich Pink
Livin' On The Edge
What It Takes
Rag Doll
Crazy
Cryin'
Solo του drummer

Lord Of The Thighs
Stop Messin' Around
I Don't Want To Miss A Thing
Sweet Emotion
Guitar solo  Third Stone From The Sun

Baby Please Don't Go (Big Joe Williams)

Draw The Line

Encore:
Dream On
Walk This Way
Toys In The Attic

 Διάρκεια συναυλίας 2 ωρες

 

Να ζητήσω συγνώμη για την κακή ποιότητα των φωτογραφιων αλλα δυστυχως η camera τα "επαιξε"

 

Κείμενο :Σαββας Συνοδινός