Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 08:46:12

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Review με video της Συναυλίας στην Xanthi των Sentinel, Dark Nightmare,Nemesis,Wotan, & με downlοad

quasimodo Χθες 29 Μάιου πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Quasimodo Bar στην Ξανθή, των Sentinel, Dark Nightmare,Nemesis και Wotan.Το μέρος αυτό βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι πρόβες των συγκροτημάτων ακουόντουσαν από μακρυα ,μιας και είναι ανοιχτός ο χώρος. H συναυλία ξεκίνησε με μίση ώρα καθυστέρηση από την ώρα έναρξης.

quasimodo

Χθες 29 Μάιου πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Quasimodo Bar στην Ξανθή, των Sentinel, Dark Nightmare,Nemesis και Wotan.Το μέρος αυτό βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης. Οι πρόβες των συγκροτημάτων ακουόντουσαν από μακρυα ,μιας και είναι ανοιχτός ο χώρος. H συναυλία ξεκίνησε με μίση ώρα καθυστέρηση από την ώρα έναρξης.

 

Πρώτοι βγήκαν οι  Κομοτηναίοι Sentinel,μια καινούργια μπαντα ,με δυναμικό ήχο και με πολύ καλή απόδοση έπαιξαν διασκευές διαφόρων μεγάλων συγκροτημάτων, αφιερώνοντας κομμάτια στην μνήμη του Ronnie James Dio. Εκείνη την στιγμή στον χώρο δεν είχε πολύ κοσμο το συγκρότημα έπαιξε 9 τραγούδια με συνολική διάρκεια 40 λεπτά. Ξεχώρισαν τα πολύ καλά φωνητικά του τραγουδιστή και η επίσης πολύ καλή απόδοση του lead κιθαρίστα .Δεν έχουν μέχρι στιγμής καμία δισκογραφική δουλεία, αλλά πιστεύω κάτι θα κάνουν στο κοντινό μέλλον .

Στην συνεχεία βγήκαν οι Dark Nightmare,από τα Γρεβενά από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες στον χώρο του epic metal,που εδώ και 11 χρόνια υπηρετούν τον χώρο αυτό, έχοντας πέρσι κυκλοφορήσει τον πολύ καλό πρώτο τους δίσκο. Κατά την διάρκεια της σκηνικής παρουσίας του γκρουπ ο κόσμος αυξάνονταν και η ένταση ανεβαινε. Επαιξαν 9 κομμάτια με συνολική διάρκεια 40 λεπτά.

Χθες για ακόμη μια φορά απόδειξαν την αξία τους προθερμαίνοντας το κοινό για την συνεχεία της βραδιάς όπου παρέλαβαν  τη σκυτάλη  οι κλασσικοί  Nemesis,από την Καβαλά.Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για μια μπάντα η όποια έχει γράψει ύμνους στο χώρο του  progressive/heavy metal,έχοντας κυκλοφορήσει δυο δίσκους και με νέα τραγουδίστρια και κομμάτια βγήκαν  στην σκηνή. Εκείνη την στιγμή  το bar είχε γεμισει. Ο κιθαρίστας τους με ένα φοβερό σόλο του δίνει το έναυσμα της συναυλίας τους και τα υπόλοιπα μελή ακολουθούν. Έπαιξαν 5 κοματια,3 καινούργια και 2 παλια. Στα παλιά τους κομμάτια τραγούδησε και ο μπασίστας και τραγουδιστής τους, ο όποιος είχε παίξει και  στις αυθεντικές εκτελέσεις τους. Το τελευταίο κομμάτι το αφιέρωσαν στον Ronnie James Dio.

 Sentinel - electric eye (cover judas)
 Nemesis - Dark Nightmare

Η νέα τους τραγουδίστρια έχει φοβερή φωνή και τα πήγε πολύ καλά στα νέα και στα παλιά κομμάτια τους. Σίγουρα εντυπωσίασαν με την αποδοση τους και την παρουσία τους επί σκηνής, κάνοντας τον κόσμο να αναμένει περισσότερο την νέα τους δισκογραφική δουλεία. Η ώρα είχε πάει περίπου 10 και το μέρος ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος περίμενε  με αγωνιά τους headliner της βραδιάς τους ιταλούς Wotan.

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για το συγκρότημα αυτό, μιας και είναι μακρόν από τα καλυτέρα συγκρότημα του ευρωπαϊκού epic/heavy με 22 χρόνια παρουσίας, πολλά κομμάτια ύμνους και με ένα μεγάλο πυρήνα φανατικών οπαδών .Μια εισαγωγική μουσική άρχισε να ακούγετε από τα ηχεία και τα μελή του ξεπετάγονται από το πλάι του bar. Ο κόσμος τους αποθεώνει και εκείνοι ξεκινούν αμέσως. Έπαιξαν 19 κομμάτια, μέσα στα όποια ήταν και διασκευές των Manowar.

Wotan

Μάλιστα έπαιξαν και ένα κομμάτι καινούργιο το όποιο θα περιλαμβάνετε στο νέο τους δίσκο. Στο προτελευταίο κομμάτι ανέβασαν την τραγουδίστρια των Nemesis,η όποια έκανε τα δευτέρα φωνητικά. Είχαν τρομερή απόδοση στην σκηνή και όλοι τους ήταν σε τρελά κέφια ,ιδιαίτερα ο τραγουδιστής τους, που συνεχώς ευχαριστούσε το κοινό, στα ελληνικά κιόλας .Έπαιξαν επίσης 3 κομμάτια αφιερωμένα στην χωρά μας, στο ένα από αυτά το "Thermopiles" έδωσαν σε έναν οπαδό τους να διαβάσει την ομιλία του Λεωνίδα προς τους Σπαρτιάτες, το όποιο κείμενο είναι γραμμένο στην αρχαία ελληνική γλωσσά!

Περίπου στις 23:40 κατέβηκαν από την σκηνή οι Wotan, έχοντας παίξει 4 κομμάτια παραπάνω από ότι ήταν να παίξουν, με συνολική διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά και με τον κόσμο να φωνάζει συνεχώς το όνομα τους.

Η συναυλία αυτή ήταν πολύ καλη. Ο χώρος όπως και ο ήχος ήταν σε πολύ καλά επιπεδα .Ολα τα συγκρότημα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας χάρισαν μια πολύ ωραία βράδια.

Κάντε παρακάτω και download 

Sentinel
http://www.sendspace.com/file/xch4gc
Dark Nightmare
http://www.sendspace.com/file/9at4m2
Nemesis
http://www.sendspace.com/file/dmdlgf
Wotan
http://www.sendspace.com/file/9kslxv
Videos
http://www.sendspace.com/file/x7x5vj

κείμενo & video: Λεωνίδας Σγούρδας