Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 06:16:03

Επερχόμενες Συναυλίες

<<  Μάιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

OΙ AC/DC στο ΟΑΚΑ τι είδαμε και ακούσαμε (δείτε και Video)

70974Πέμπτη 28 Μαίου 2009.

Μια βραδιά με πολύ hard boogie rock από τoυς καλύτερους του είδους. Ο λόγος βέβαια για τους AC/DC .Περίπου 45-50 χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε τα τέρατα του hard rock για δυο ώρες στο OAKA. Ισως να μπορόύσε να ήταν και περισσότεροι αλλά οκ είμαστε και ελληνες βλέπετε.


 Πολύς κόσμος  αφού πέρασε από τα πολλά «βρώμικα» αλλά και τους πλανόδιους για πώληση t-shirts βρέθηκε στην αρένα από νωρίς, και παρακολούθησε πρώτα το αξιόλογο ιρλανδικό group Answer  με τον τραγουδιστή να βρίσκετε σε πολύ καλή μέρα. Πρόσφεραν ενέργεια, είπαν τα «γνωστά»  agapw  athina και παρόμοια, σπαστά ελληνικά.

 Το συγκρότημα βγήκε γύρω στις 8:15 και έπαιξε έως τις 9:00 ακριβώς. Υπήρχε όμως πρόβλημα  ήχου, ειδικά για αυτούς που βρίσκονταν στις κερκίδες. Για άλλη μια φορά κακή ηχητική κάλυψη σε συναυλία. Μετά από ένα μισάωρο  με το blues να παίζει από τα ηχεία, και ενώ η ώρα πήγε 9:30 οι μοναδικοί AC/DC βρέθηκαν επί σκηνής.  Ενα  animation cartoon σκηνικό με τις ράγες τραίνου, και το train του rock ξεκίνησε .Ενα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Οι φανταστικοί rockers  AC/DC μπροστά στο Αθηναικό κοινό. Ο Brain είπε «τωρα εδω θα ξεκινήσει ένα party» και βεβαια το Rock n roll train, ακούγεται πρώτο τραγούδι, και μετά σειρά είχαν «Hell ain't bad place to be», «Thunderstruck» «War Machine» από το new άλμπουμ,Big Jack» όπου είδαμε και στις οθόνες κοριτσάκια που έβγαζαν τις μπλούζες τους, Hells Bells, Dirty deeds done dirty cheap TNT,  και πολλές παλιές και νέες επιτυχίες. Το κοινό είχε και την έκπληξη να δεί τον angus να βγαίνει από το κέντρο του σταδίου μέσα από μια  εξέδρα με μηχανισμό υπερυψωσης στο κέντρο  της αρένας στο "let the be rock" και να παίζει ένα συνεχόμενο σόλο κάνωντας παράλληλα τις γνωστές κινήσεις του. Εξυπνο αρκετά το σκηνικό με τις οθόνες οπου ολοι μας μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τις εκφράσεις των καλλιτεχνών και τα σόλα από κοντά του angus, που για ακόμα  μια  φορά κατάφερε με το κοντό σορτσάκι του και το στριπτιζ που έκανε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και σε σκηνική παρουσία.Στο σημείο αυτό θέλω να «πω» κάτι που παρατήρησα όχι μονο εγώ αλλά και άλλα ατομα .

Σε μερικά σημεία αυτό που βλέπαμε στις οθόνες LED μας ηταν διαφορετικό από αυτό που ακούγαμε, φάνηκε καθαρά ένα delay- καθυστέρηση που ισως να δικαιολογείτε λόγω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Θα ήθελα να μάθω εάν είναι λογικό αυτό που διατυπώνω. Anyway το θέαμα ήταν μοναδικό και αυθεντικό με μια κουβέντα ένα θέαμα(εως και πυροτεχνήματα είδαμε και πλαστική κούκλα) που έπρεπε να δείτε .Παράπονο δεν έχει νομίζω το ελληνικό κοινό  εάν εξαιρέσει κάποιος το κλειστό πάρκιν του ολυμπιακού σταδίου για λόγους ασφαλείας.

ACDC Live Athens The Jack

Το set list

1. Rock N' Roll Train
2. Hell Ain't A Bad Place To Be
3. Back In Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down in Flames
7. Thunderstruck
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. Anything Goes
15. You Shook Me All Night Long
16. T.N.T.
17. Whole Lotta Rosie
18. Let There Be Rock
19. Highway To Hell
20. For Those About To Rock (We Salute You)