Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 02:04:49

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Oι "Dream Weaver'

 

band2010bsouthernrock.gr
Το γκρούπ σχηματίστηκε το 1990 από τον Γιώργο Ζαχαρόγλου (κιθάρα) και τον Δημήτρη Μάρκου (φωνή). Το 1992, με την προσθήκη του Γιάννη Μπασιμακόπουλου (τύμπανα) και Μιχάλη Κυπραίου (μπάσο), το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Dream Weaver!
Στα τέλη του 1993, ηχογράφησαν το promo-tape 93/94 το οποίο περιείχε 2 κομμάτια και την επόμενη χρονιά  η μπάντα άρχισε να παίζει ζωντανά σε τοπικά κλαμπ.
Τον Μάιο του 1995 ακολούθησε το πρώτο επίσημο demo με τίτλο “Dream within a dream” το οποίο απέσπασε θερμή υποδοχή στους underground κύκλους της εποχής.
Το 2000, μετά από κάποιες συναυλίες, η πρώτη δισκογραφική κυκλοφορία ήταν έτοιμη. Το "FANTASY REVEALED" MCD κυκλοφόρησε από την Secret Port Records τον Φεβρουάριο του 2001 και περιείχε 5 κομμάτια. Το CD έγινε sold-out το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του. Αμέσως μετά τις ηχογραφήσεις του "FANTASY REVEALED" στην θέση του μπασίστα μπήκε ο Τάκης Φοίτος, ο οποίος έδωσε μια νέα δυναμική στην μπάντα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τα δεύτερα φωνητικά.
Με τον προσωπικό τους ήχο, οι Dream Weaver κατάφεραν να χαρακτηριστούν ως μια νέα δύναμη και ελπίδα για την underground metal σκηνή.
Τον επόμενο χρόνο, 2 νέα τραγούδια ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν με την μορφή 7’’ single με τον τίτλο "SOULSEARCHING", από την νεοσύστατη Eat Metal Records.
Στο μεταξύ το συγκρότημα κέρδισε μεγάλη εμπειρία στα live παίζοντας ζωντανά και δίνοντας εκρηκτικές συναυλίες με μπάντες όπως MANILLA ROAD, JAG PANZER, HEIR APPARENT, CLOVEN HOOF, BROCAS HELM, OSTROGOTH, GRIM REAPER αποδεικνύοντας ότι Dream Weaver έχουν δυναμική παρουσία στhν σκηνή.
Οι τελευταίοι μήνες του 2002 βρήκαν τους Dream Weaver στο studio, ηχογραφώντας το νέο τους άλμπουμ. 11 νέα τραγούδια ήταν έτοιμα. Το album κυκλοφόρησε πάλι από την Secret Port Records στις αρχές του 2003, υπό τον τίτλο “Words Carved Within”.  Οι σκοτεινές μελωδίες συνδυασμένες με το power riffing και τον λυρισμό, συνθέτουν τον χαρακτηριστικό ήχο των  Dream Weaver.
Το 2005 ο Νίκος Αναστασιάδης προσχωρεί στην μπάντα στην θέση του drummer .
Στο τέλος του 2008, δέκα νέα τραγούδια είναι έτοιμα. Εν τω μεταξύ ο Κώστας Φοίτος,  μπαίνει στην μπάντα ως δεύτερος κιθαρίστας και το πακέτο είναι πλήρες.
Το Δεκέμβριο του 2010, ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ με τίτλο «MYTHREAL». Το τελικό mastering έγινε στα sterling sound studios της Νέας Υόρκης, από τον «master» του είδους George Marino! Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους.
Σκοτεινό και μελωδικό metal συνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα των Dream Weaver. Σίγουρα η ωριμότερη και αρτιότερη δουλειά της μπάντας μέχρι σήμερα.
Τώρα το συγκρότημα αναμένει με ενδιαφέρον την κυκλοφορία του άλμπουμ και φυσικά τα lives...