Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 08:12:36

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Potergeist"

Potergeist official promotional photo - Swamp metal from Greece

Μια απο τις δυο μπάντες που θα κάνουν support στην εκπληκτική μπάντα των Lynyrd Skynyrd είναι οι Αθηναίοι, "Potergeist" που ξεκίνησαν το 2004,  ως μια southern rock metal μπάντα. Μετά από 2 χρόνια σύνθεσης, πολλές συναυλίες, σκληρή δουλειά και πραγματική αγάπη για τη μουσική η μπάντα ηχογραφεί το άλμπουμ "Southwards"  το 2006, και το 2007 κυκλοφορεί μεσω της Burning star records σε όλο τον κόσμο. Οι "Potergeist" παίζουν ενα σκοτεινό και groovy southern metal που απο πολλούς θεωρείται ως μια καινοτομία αφού, φέρνει μια σύγχυση ως προς το είδος της μουσικής που παίζει το γκρούπ.
Οι κριτικοί χειροκροτούν ενώ μια βάση οπαδων έχει δημιουργηθεί.Τον επόμενο χρόνο,2008 φέρνει στη σύνθεση της νέας κομμάτια τα οποία τίθενται σε δοκιμασία,μέσω live εμφανίσεων.Λίγο αργότερα η μπάντα μπαίνει στο στούντιο για μια ακόμη φορά και καταγράφει το ομότιτλο αυτοχρηματοδοτούμενο μίνι EP,που εμφανίζει την πιο "βαλτώδη" και σκοτεινή πλευρά της μπάντας.

Το 2010 το γκρούπ Potergeist μπαίνει στο studio, ηχογραφώντας το δεύτερο full length άλμπουμ με την επωνυμία  "Muddy Mermaids" και κυκλοφορήσει από Distroball Productions το 2012.Με αυτο το άλμπουμ η μπάντα πηγαίνει ακόμα σε πιο σκοτεινό, πιο bluesy και πιο κοντά στο μέταλλο από οτι στο rock.
Δύσκολο να πεί κάποιος το είδος που παίζουν ισως ενα Swamp Metal ενας οροςπου γεννήθηκε για να περιγράψει τον gothic southern bluesy ήχο. Το 2010, επίσης, ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας εμπνεύστηκε από τη μουσική των Potergeist μαζί με τον Alex και Σ. Ασημάκη Ρέππας για τη νέα του ταινία  "The rebellion of red maria" δημιουργώντας ενα brutal μέταλ soundrack. Οι Potergeist χρόνια τωρα έχουν μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Monster Magnet, Pro Pain, The Haunted, Lucky Funeral, Psycho Choke, Slavebreed  και έχουν γίνει γνωστή για την ενέργεια που προσφέρουν, όταν είναι πάνω στη σκηνή.