Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 04:36:37

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Groove 4"

GROOVE 4


Οι Groove 4 σχηματίστηκαν το Νοέμβριο 2011 και αποτελούνται από τους:

·    Κώστας Αμανατίδης (τύμπανα): Υπήρξε μαθητής του Στέφανου Δημητρίου. Έχει παίξει σε πολλά και διαφορετικά σχήματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τους Steve Gadd, Dave Weckle, Virjil Donatti, Steve Smith κ.α. Έχει διδάξει σε παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.

·    Ηλίας Αναγνώστου (κιθάρα): Από 11 χρονών ασχολείται με το rock και το blues σπουδάζοντας κιθάρα 10 χρόνια. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει δουλέψει ως session μουσικός σε club στην Ελλάδα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις ελλήνων καλλιτεχνών. Έχει κάνει περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική.

·    Λεωνίδας Παφιλιάρης (μπάσο, φωνή): Ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Ριφιφί και Πύρινα Φεγγάρια. Ξεκίνησε ως μπασίστας και τραγουδιστής του σχήματος Λήτης + Τρυκ. Παίζει κιθάρα, γράφει στίχους και τραγουδάει έχοντας αποκτήσει και το πτυχίο της Βυζαντινής Μουσικής. Δισκογραφία: Ριφιφί (Cosmic – Lyra), Πύρινα Φεγγάρια (Live Records), Μοναξιά Ξαφνικά (ανεξάρτητο single με τα Πύρινα Φεγγάρια). Τέσσερα προσωπικά άλμπουμ: Herd (CD Baby), Χάρτινο κορμί (ΕΜΣΕ), Οικογενειακή Υπόθεση (ΕΜΣΕ), Οδύσσεια (ανεξάρτητο).

Το πρώτο ηχογραφημένο τους κομμάτι από τη δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 έχει τίτλο «Ο Ρέμπελος». Το τραγούδι αυτό γράφτηκε σε στίχους και μουσική Λεωνίδα Παφιλιάρη το 1979 και πρωτοπαίχτηκε με το σχήμα Λήτης + Τρυκ μία βραδιά του 1985 στο club Rodeo της Χέυδεν σε εμφάνιση του σχήματος μαζί με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.   



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.