Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 10:13:16

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι "Stonedhenge"

 

Οι Stonedhenge είναι οι : Αλέξανδρος Da Silva ( Μπάσο, Φωνητικά), Αλέξανδρος Μιχαηλίδης ( Πιάνο), Παύλος Κλεώπας ( Κιθάρα) και τον Αλέξανδρος Πυκνής (Τύμπανα) με περιστασιαές συμμετοχές  διαφόρων γυναικίων φωνών.
 ΙΣΤΟΡΙΑ
      Η μπάντα ξεκίνησε από ένα psychedelic  jam rock trio (piano, bass, drums) στο οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φόρα ο Da Silva και ο Μιχαήλιδης τον Μάρτιο του 2011.  Στη σύνεχεια ήρθε ο Παυλος (καθιστώντας το σχήμα κουαρτρέτο) και μέτα από την ανακάλυψη της κοινής αγάπης των τρίων μέλων για τα μπλουζ, τη τζαζ και τον αυτοσχεδίασμο αρχίσε ο δρόμος προς την εξέλιξη του σχήματος στους Stonedhenge. Έπειτα από αρκέτες μάταιες προσπάθειες  εύρεσης τράγουδιστη ο Da Silva ανέλαβε το ρόλο. Σύντομα σχηματίστηκε ένα set list και επίσης βρέθηκε η Σαββίνα(φώνη). Μετά από 4 πρόβες πραγματοποιήθηκε η πρώτη live εμφάνιση στο Όνομα του Ρόδου η δεύτερη (την επόμενη μερα) και αρκέτες άλλες στις επόμενες εβδόμαδες. Ομώς ήδη είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα, ιδιαίτερα στο θέμα της στυλιστικής πορείας του σχήματος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο τότε drummer και μερικές εβδομάδες μετά για λόγους χρόνου η Σαββίνα.
         Το Μάιο βρέθηκε ο Αλέξανδρος Πύκνης και η μπάντα απέκτησε την τωρίνη της δόμη και το τωρίνο της όνομα, το οποίο προήλθε από τη συλλόγη δίσκων  του Da Silva, ο οποίος αφού είχε προσπάθησει αρκέτη ώρα να βρεί μια αξιόλογη όνομασια, βλέποντας τον δεύτερο δίσκο των Ten Years After σκέφτηκε οτι εκείνο μπόρει να άρμοζε. Μέσα στο Μάιο χρησιμοποιήθηκε live για πρώτη φορά το Stonedhenge. 
        Στις αρχές Ιουλίου σταμάτησαν όλα για το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο ηχογράφηθηκε η πρώτη πρόβα μέτα τις διακόπες, με στόχο μόνο και μόνο τη δημιούργια ένος αρχείου με κάποια βασίκα κομμάτια του ως τότε προγράμματος , ώστε να είναι δύνατη η επικέντρωση στο νέο set list και στη σύνθεση.Από τότε έχουν γίνει αρκέτα live, έχουν γραφεί μερίκα κομμάτια και η μπάντα δένεται περισσότερο.
        
Τι είναι οι Stonedhenge και τι παίζουν?

Οι Stonedhenge είναι μια μπάντα που αποτελείται από νεούς ανθρώπους ( αύτη τη στίγμη κανένας δεν ξεπερνά τα 18) που αγαπάνε τη μούσικη και ασχολούνται εκτενώς με αύτην. Θέλουν να μην είναι μια τυπίκη νεάνικη μπάντα της πλάκας και να παραδόσουν κάτι αξιόλογο στα αυτιά του ακροατή, το οποιο να μην είναι δουλική μίμηση του προτοτύπου αλλά να το χρησιμοποίει ως μια βάση πάνω στην οποία το κάθε μέλος παίζει με τον δίκο του τρόπο εισάγοντας τις επιρροές του και την προσωπικότητα του, έτσι δίνοντας και ίδεες οι οποίες με τη σείρα τους οδήγουν το κομμάτι κάπου αλλού συνέπως καθιστώντας κάθε εκτέλεση μοναδική και ανεπανάληπτη.    

Οι επιρρόες των μέλων είναι αμέτρητες και για αύτον τον λόγο ένας ακρίβης μονολεκτικός προσδιορισμός του συνόλου είναι δύσκολο να δοθεί, διότι αν και η κύρια βαση είναι το blues rock, υπάρχουν μέσα στοιχεία psychedelic rock και classic rock, οπώς καi στοιχεία funk, jazz κ.α. όλα συνδιάσμενα μέσα στα γκάζια και την ενέργεια. Εξάλλου, κατα τη διάρκεια μιας συνηθισμένης βράδιας , αρκέτα είδη και ύφη θα αλλάξουν μέσα στο πρόγραμμα και θα παιχτούν συνθέσεις από τους κορυφαίους  Bluesmen (π.χ. Howlin’ Wolf), από την αντίστοιχη Blues βρέτανικη σκήνη (John Mayall & the Bluesbreakers), από διάφορα μουσίκα ορόσημα του 60 και του 70 (όπως: Cream, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Black Sabbath) και διάφορα άλλα, όλα παίγμενα και επαναδομημένα με τον τρόπο τη μπάντας.

Στοιχεία επικοινωνίας:Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.: http://www.facebook.com/pages/Stonedhenge/254400374607543?ref=ts