Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 13:16:23

ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Oι "VERBAL DELIRIUM"

VERBAL DELIRIUM

 

My Photos by

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η ιστορία των Verbal Delirium ξεκινά το καλοκαίρι του 1999 , όταν ο κιμπορτίστας και τραγουδιστής Jargon (Γιάννης Κοσμίδης) αποφασίζει τη δημιουργία μιας μπάντας μαζί με το μπασίστα Νίκο Μιχαηλίδη. Αν και αρχικώς η μπάντα ξεκίνησε με μια εμφανή κλήση στον ήχο της progressive rock and psychedelic σκηνής , πολύ γρήγορα έγινε εμφανής η αναγκαιότητα μοντέρνων στοιχείων. Δυστυχώς η διαρκής εναλλαγή των μελών καθυστέρησε κατά πολύ τα σχέδια της μπάντας σχετικά με την ηχογράφηση ενός άλμπουμ. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες τα πράγματα έδειξαν να σταθεροποιούνται με την έλευση στο σχήμα του Γιώργου Μανιάτη στην κιθάρα και του Λάζαρου Παπαναστασίου στα τύμπανα.

                Καρπός αυτής της προσπάθειας υπήρξε η ηχογράφηση και διανομή ενός demo άλμπουμ με τίτλο “The imprisoned words of fear” , το οποίο έλαβε χώρα το 2007. Το εν λόγω άλμπουμ εξακολουθούσε να αποτυπώνει  τη συμπάθεια της μπάντας για τον progressive και psychedelic ήχο των 70’ς , συνδυάζοντας όμως παράλληλα αρκετά Metal και  Jazz στοιχεία. Ένα από τα βασικά στοιχεία του ήχου των Verbal Delirium , ήταν και παραμένει η παρουσία διακριτών μελωδικών μοτίβων , τα οποία εμφανίζονται να διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα τραγούδια τους.

                Κατόπιν αυτού η μπάντα αρχίζει να κινείται σε ένα στυλ το οποίο προσεγγίζει περισσότερο ένα alternative rock στυλ , διατηρώντας όμως παράλληλα αρκετά progressive στοιχεία στον ήχο της. Τον καιρό εκείνο διαδραματίζονται επίσης κάποιες σημαντικές αλλαγές στο lineup ,με την προσθήκη του Νικήτα Κίσσονα στις κιθάρες και του Τόλη Λιάπη στα τυμπανα.

                Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι η ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου επίσημου άλμπουμ με τίτλο “So close and yet so far away”. Η ηχογράφηση του άλμπουμ διαρκεί μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2009 και μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων επιτυγχάνεται και η κυκλοφορία αυτού από τη Γαλλική Musea records , εταιρία από την οποία και διανέμεται από το Νοέμβριο του 2010. Το εν λόγω άλμπουμ έδειξε , εκτός των άλλων , και την πρόθεση της μπάντας να εντρυφήσει σε στοιχεία κλασσικών ορχηστρικών ακουσμάτων , χρησιμοποιώντας όργανα όπως το τσέλο (guest Ελσα Παπέλη).

                Με τη λήξη της ηχογράφησης αυτής η μπάντα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε ανάγκη ανασύνθεσης , καθώς ο ντράμερ Τόλης Λιάπης εγκαταλείπει τη θέση του για προσωπικούς λόγους. Μετά από μια σύντομη πορεία αναζήτησης η θέση αναπληρώνεται επιτυχώς από τον Enthralling Kernel G (Γρηγόρης Παυλάκος). Στις αρχές του 2011 ενσωματώνονται στην μπάντα ως μόνιμα μέλη πλέον ο Αναστάσης Χαμηλάκης (Keyboards – Theremin) και ο Λάμπρος Ματόπουλος (Τρομπέτα – Κιθάρα).

                Από το 2009 η μπάντα έχει προχωρήσει σε μια διαδικασία επέκτασης των μουσικών της οριζόντων , πειραματιζόμενη επάνω σε νέες φόρμες και κοιτάζοντας τη μουσική παραγωγή έξω από ταμπέλες και όρια. Σε ότι αφορά το παρόν , τα πράγματα είναι επικεντρωμένα στη δουλειά καινούριου υλικού , καθώς και στην προώθηση του ντεμπούτου άλμπουμ της μπάντας μέσα από εμφανίσεις σε καλούς συναυλιακούς χώρους. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται και η ηχογράφηση έτοιμου νέου υλικού , πιθανότατα μέσα το φθινώπορο του  2011. Επίσης η μπάντα είναι έτοιμη για ένα μεγάλο βήμα , όντας έτοιμη να παίξει κι εκτός του ελληνικού εδάφους. 

 

LINKS

www.myspace.com/verbaldelirium

www.jumpingfish.gr/verbaldelirium

http://www.facebook.com/pages/Verbal-Delirium/125708860796091

http://www.youtube.com/watch?v=vU7coRgh4z8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=av_U6EqY3Po&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0Zcp7nWLvm0&feature=related