Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 00:07:46

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Bessie Smith


Bessie Smith

Η Bessie Smith γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του λ1894 στην Chattanooga, Tennessee
Πέθανε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1937 στη  Clarksdale, Mississippi

Το ταλέντο της Bessie Smith ως τραγουδίστρια υπήρξε μυθικό και είχε επηρρεάσει γενιές από πολλούς blues τραγουδιστές, από την Billie Holiday έως την Janis Joplin.
 Bessie Smith
Bessie Smith

Η Bessie Smith γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του λ1894 στην Chattanooga, Tennessee
Πέθανε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1937 στη  Clarksdale, Mississippi

Το ταλέντο της Bessie Smith ως τραγουδίστρια υπήρξε μυθικό και είχε επηρρεάσει γενιές από πολλούς blues τραγουδιστές, από την Billie Holiday έως την Janis Joplin. Υπήρξε σε μεγάλο βαθμό πετυχημένη  μέσα στην δεκαετίατου είκοσι ως blues και μερικές φορές jazz τραγουδίστρια, και πέρα από το γεγονός ότι υπήρξε μία έμπνευση για μαύρη κοινότητα, αφού έζησε την ζωή της με εμπιστοσύνη και ασυμβίβαστο αυτό-σεβασμό, όχι με κανενός άλλου τους όρους αλλά με τους δικούς της.
Η αυτοεπιβεβαίωση ήταν μέρος της απήχησης της πλούσιας εκφραστικής φωνής της.
Μερικές φορές έγραφε το δικό της υλικό, όπως το ‘ Back Water Blues’.H καριέρα της είχε επηρεαστεί από την κατάθλιψη, όπως και οι καριέρες πολλών καλλιτεχνών, αλλά συνέχισε να τραγουδάει.
Πιθανότατα να βρισκότανε στο μεταίχμιο της επαναφοράς όταν της προτείνανε να παίξει στο θρυλικό κονσέρτο του Carnegie Hall και John Hammond με τίτλο « From Spirituals to Swing” ,όταν έχασε την ζωή της το 1937 σε ένα τροχαίο.
 
Απαραίτητα ακούσματα: “Lost Your Head Blues”, “ Nobody knows You When You’re Down and Out,”, « Tain’t Nobody’s Business if  I Do», « Back Water Blues” “Broken Hearted Blues”