Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 08:30:37

BLUES ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

O Otis Rush

O Otis Rush γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1934 στην Philadelphia, Mississippi
O Otis Rush είναι ένας εκπληκτικός τραγουδιστής, και στιχουργός που σε μεγάλο βαθμό επηρεάσε τους blues και rock καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Johnny Winter, o Stevie Ray Vaughan ( του οποίου η μπάντα Double Trouble, πήρε τ όνομά της μετά από το τραγούδι του Rush που είχε το ίδιο όνομα.)
 
O Otis Rush γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1934 στην Philadelphia, Mississippi
 
O Otis Rush είναι ένας εκπληκτικός τραγουδιστής, και στιχουργός που σε μεγάλο βαθμό επηρεάσε τους blues και rock καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Johnny Winter, o Stevie Ray Vaughan (του οποίου η μπάντα Double Trouble, πήρε τ όνομά της μετά από το τραγούδι του Rush που είχε το ίδιο όνομα.), ο Jeff Beck και ο Carlos Santana.
O Rush εμπνεύστηκε και έγινε ένας bluesman μετά την μετακόμισή του στο Chicago και στο τέλος της δεκαετίας του σαράντα και είδε τις εκτελέσεις του Muddy Waters και Howlin’Wolf.
Μαζί με τον Buddy Guy και τον Magic Slim, o Rush ανέπτυξε ένα στυλ παιξίματος που θα γίνονταν γνωστό ως « Τhe West Side Sound” ένας συναισθηματικά έντονος συνδιασμός από αυτοσχεδιασμούς της κιθάρας και εκφραστική φωνή, με έναν αστικό ήχο που υποδηλώνει την αναχώρηση από το κλασσικό Mississippi Delta blues.
 
Ο Willie Dixon αναγνώρσε την ιδιοφυία του Rush νωρίς στις αυθεντικές ηχογραφήσεις του « Ι Can’t Quit You Baby,” που έφτασε στην έννατη θέση στα R&B charts στα μέσα του πενήντα.Ο ίδιος στιχουργός χρησιμοποιούσε συχνά τα minor keys και παρουσίαζε τη μουσική του με έναν ανεπαίσθητα  αλλά και αλάθητα αγωνιώδη τόνο και ενδιαφέρουσα κακή διάθεση.
Είναι ένας αριστερόχειρας κιθαρίστας και όπως ο Albert King ένας από τις πρωταρχικές του επιρροές, παίζει την κιθάρα αναποδογυρίζοντάς τη από το να της πειράζει τις χορδές. O Rush συνεχίζει ακόμη τις περιοδείες.

Απαραίτητα ακούσματα: "I Can't Quit You, Baby," "Double Trouble," "So Many Roads, So Many Trains," "All Your Love"