Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 05:24:49

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα στους "BLACK COUNTRY COMMUNION"

BLACK COUNTRY COMMUNION

Η μπάντα που από πολλούς αποκαλείται Super group, αποτελείται από τους Glenn Hughes, Joe Bonamassa, τον γιο του John Bonam, Jason Bonam και τον Derek Sherinian από τους Dream Theater.


BLACK COUNTRY COMMUNION

Η μπάντα που από πολλούς αποκαλείται Super group, αποτελείται από τους Glenn Hughes, Joe Bonamassa, τον γιο του John Bonam, Jason Bonam και τον Derek Sherinian από τους Dream Theater. Με όλες αυτές τις φυσιογνωμίες που έχουν αφήσει ιστορία στο χώρο της μουσικής είναι λογικό η μπάντα να χαρακτηρίζεται ως Super group.

Το όνομα του συγκροτήματος ωστόσο δεν είναι αυτό. Ονομάζονται Black Country Communion και η ονομασία δεν είναι τυχαία καθώς προέρχεται από τη βιομηχανική περιοχή της Αγγλίας από όπου κατάγονται ο Glenn Hughes και ο Jason Bonam.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο Glenn Hughes συνεργάστηκε μαζί με τον Bonamassa επί έναν ολόκληρο χρόνο όταν και οι δυο παρουσιάστηκαν στο Guitar Center: king of Blues και αποφάσισαν να ηχογραφήσουν μαζί. Στην συνέχεια ο Jason Bonam προστέθηκε στο συγκρότημα. Η μπάντα είχε ξεκινήσει δυναμικά μέχρι που ο Bonamassa δεν ήθελε το συγκρότημα να είναι ένα δυναμικό τρίο και έτσι μαζί με τους άλλους αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στο σχήμα τον πρώην πλήκτρα των Dream Theater, Derek Sherinian μετά από πρόταση του Kevin Shirley που είναι επίσης και ο παραγωγός των Black country communion.

Περισσότερα νέα τους θα έχουμε με τον καιρό καθώς είναι ένα πολύ νέο σχήμα με τεράστιο δρόμο και ανέλιξη μπροστά του, αλλά το πιο καλο νεο είναι οτι περιμένουμε ηδη το δεύτερο άλμπουμ τους.

Σχετικά link με βίντεο των Black Country Communion:



http://www.youtube.com/watch?v=cOlkVnzIqmc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_bQXz0FXUGM&feature=related

Μέλη:
Glenn Hughes- vocals, bass
Joe Bonamassa- vocals, guitar
Jason Bonam-drums
Derek Sherinian-keyboards    

Ουρανία Τόλη