Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 01:07:42

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα "BLUE OYSTER CULT"

Image
BLUE OYSTER CULT

Οι BOC ειναι μια ομαδα εξωγήινων που υπηρετούν τους Αθάνατους (Les Invisibles).

 


 

boc 2009

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70,σε ένα απέραντο χάος μιας μαχόμενης Αμερικάνικης απόρριψης ακυβερνητης απο τις φλόγες που τη μάστιζαν για μία δεκαετία ,εκεί ξεπρόβαλε μια ροκ-μπάντα της οποίας το πεπρωμένο ήταν να φέρει το απόλυτο νόημα στη θεματολογία του Heavy Metal.Όταν οι BOC έπαιζαν ήταν ο ήχος των "τεράτων στους λόφους".Ο αέρας μετέφερε τις "Αγνωστες ομιλίες" της μπάντας διαμέσου των ηπείρων .

 "Οι πράκτορες του πεπρωμένου",ήταν  υπεύθυνοι για αυτή την εκρηξη του μεταλλικού κεραυνού.Οι αρχικές τους βροντές ακούστηκαν στα τέλη του '60,με τη μπάντα γνωστή ως Soft White Underbelly,η οποία μετονομάστηκε StalkForrestGroup ως ένα αντίδοτο στο εμπορικό ροκ-σύνδρομο της εποχής.
Ως BOC ,με το γνωστό 5μελές σχήμα παρέμειναν -χωρίς αλλαγές- για 10 χρόνια περίπου.Οι πέντε αυτοί ηταν οι:EricBloom(vocals, guitar), Donald “Buck Dharma” Roeser (lead guitar, vocals),Allen Lanier (keyboards, guitar), AlbertBoucharddrums, vocals),Joe Bouchard (bass, vocals). (

Ως σήμα-κατατεθέν τους,είχαν το αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του θεού Κρόνου,Το έκτο μέλος της μπάντας ήταν ο Sandy Pearlman,ο οποίος ήταν παραγωγός,στιχουργός και μάνατζερ του γκρουπ.Ηταν επίσης παραγωγός των The Clash, Dream Syndicate, Dictators και ένας από τους αναγνωρισμένους μοντέρνους ροκ-κριτικούς(με τους Richard Meltzer, Paul Williams,Jon Landau), ηταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο Heavy Metalστη μουσική.

Πρώτο τους LP ήταν το "Blue Oyster Cult" (Ιαν, 1972)CBS,με παραγωγούς τους Pearlman , Murray Krugman,David Lucas οι οποίοι παρέμειναν στη θέση αυτή και στα επόμενα 7 LPs των BOC.Οι στίχοι ηταν ηδη συγκεκριμένοι,ενα κράμα τρόμου και σχιζοφρένειας,ευφιίας και ειρωνείας,ποπ κουλτούρας,κοινωνικής ψυχολογίας,επιστήμης,μυθολογίας,κλπ. Οι BOC τότε αναγνωρίστηκαν ως το μοναδικο Αμερικάνικο γκρουπ που μπορούσε να συγκριθεί με τα Αγγλικά σχήματα του είδους.Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του 1ου LP κυκλοφόρησε ένα σπάνιο σήμερα live ,με τίτλο "Live Bootleg"( Οκτ.,1972)12-inch EP,CBS,το οποίο στα επόμενα χρόνια επανακυκλοφόρησε και με άλλους τίτλους.

Στα επόμενα 3 χρόνια,οι BOC ήταν το πρώτο όνομα στην Αμερικάνικη ροκ-σκηνή,έχοντας τους AEROSMITH,KISS κ.α. να τους ανοίγουν τις συναυλίες.Τα LPs που ακολούθησαν λοιπόν ήταν τα:"Tyranny And Mutation"(Φεβρ, 1973)CBS και "Secret Treaties" (Aπρ, 1974)CBS,τα οποία καθιέρωσαν το γκρουπ και το ενίσχυσαν το image τους.

 

boc_70s_d

Το SECRET TREATIES θεωρηθηκε από πολλους κριτικους εκεινης της εποχης ενας από τους 10 καλυτερους ροκ δισκους Ολων των εποχων !!! Επισης φημες φερουν τον Allen Lanier να συμμετεχει στα keyboards των PAVLOV’S DOG στο LPPamperedMenial” αλλα χωρις να αναφερεται το ονομα του στο δισκο (ειχαν τον ιδιο παραγωγο με τους BOC..).

Η κυκλοφορία του πρώτου(και διπλού) τους Live LP Your Feet Or On Your Knees"(Φεβρ,1975) περιείχε κομμάτια από τα 3 πρώτα τους LP ,συν τα “Buck’s Boogie”, “Maserati GT” (διασκευή του “I Ain’t Got You” των Yarbirds)και τη θρηνωδία των Steppenwolf,για το καλοκαίρι του έρωτα, “Born To Be Wild”.

Η εμπορική καταξίωση ήρθε με τα 2 επόμενα LPs,το πλατινένιο "Agents Of Fortune (Mάης1976),με το Top-10 hit “(Don’t Fear) The Reaper”(που ακούγεται στις ταινίες του Stephen King Ηalloween,και The Stand) και "Spectres" (Noέμ,1977),'οπου με το “Godzilla” έγινε χαμός,ειδικά στην Ιαπωνία ,όπου οι BOC θεωρούνταν ως θεόσταλτοι

Αυτή η δέυτερη φάση της καριέρας τους ολοκληρώθηκε με ένα δέυτερο live album,το " Some Enchanted Evening"(Σεπτ,1978)CBS για να καλύψει "αμαρτίες" του προηγούμενου (δεν είχαν συμπεριλάβει  κομμάτια όπως το ASTRONOMY).Στην περιοδεία αυτή είχαν παίξει περισσότερα από 250 κοντσέρτα.
Το 1976,στην Agents Of Fortune tour, παρουσίασαν μία νέα διάσταση επί της σκηνής καθώς ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν απο τους πιο καλούς οπτικούς φυσικούς της χώρας και δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό laser-show,που κόστισε(τότε) $200.000.

 Μετά από ένα χρόνο όμως κυκλοφόρησαν φήμες ότι αυτές οι ακτίνες τυφλώνουν τον κόσμο κλπ.,κάτι που οδήγησε την Αμερικάνικη κυβέρνηση (!) να  τους τα απαγορεψει.

Τον Ιούνιο του ’79 κυκλοφόρησαν το “Mirrors”,με παραγωγό τον Tom Werman (Cheap Trick, Ted Nugent, αργότερα Motley Crue). Το "Cultosaurus Erectus"(Ιούνιος,1980),με παραγωγό τον Martin Birch ( Black Sabbath/Deep Purple/Whitesnake) περιλάμβανε το “Black Blade”,μία συνεργασία με τον Βρεττανό νουβελίστα Michael Moorcock. Παραλληλα βρισκονται σε περιοδεια στις ΗΠΑ με support τους Βlack Sabbath (με DIO) όπως στην πορεια οι Sabs δημιουργουν προβληματα συμπεριφορας και θελουν να είναι αυτοι headliners και οι BOC για να μη διαλυθει η τουρνε αποφασιζουν να παιζουν μια νυχτα αυτοι και την επομενη οι Sabs ως headliners.
Όμως χρειάστηκε το "Fire Of Unknown Origin" (Ιούνιος, 1981),πάλι με τον Birch,για να φέρει τους BOC στο video/Top-40 με το “Burnin’ For You” και το “Joan Crawford”.ο Δισκος αρχικα προοριζοταν ως το soundtrack της ταινιας κινουμενων σχεδιων “Heavy Metal”..τελικα πανω που ειχαν γραψει 4 κομματια τους λενε ότι θα κρατησουν μονο το “Veteranofthe psychic wars” κι ετσι αποφασζιουν να το κυκλοφορησουν ως κανονικο LP. Το 3ο live LP [κι αυτό διπλό] ήταν το αποτέλεσμα 4 μηνών ηχογραφήσεων .Τίτλος "ExtraterrestrialLive"(Aπρ,1982).Ορισμένοι υποστηρίζουν πως είναι το καλύτερό τους.
Ο Αυγουστος του 1981,επιφύλασσε την πρώτη αλλαγή στη σύνθεση του γκρουπ.Ο Albert Bouchard(drummer),δεν κατάφερε προλάβει 2 συναυλίες στην Αγγλία κι έτσι ο Rick Downey,(road crew) ο οποίος ήταν παλαιότερα  drummer σε μπάντα τον αντικατέστησε.Aυτα συνεβησαν πριν τη μεγαλη εμφανιση των BOC στο MONSTERS OF ROCK Festival οπου ηταν τριτο ονομα μετα τους ACDC και τους WHITESNAKE.Ενα άλλο ασχημο συμβαν που τους συνεβη ηταν ότι οι ACDC εβαλαν καποιο τεχνικο τους και εκαψε καποιους ενισχυτες των BOC εκδικομενοι το γεγονος ότι στα μεσα της δεκαετιας του 70 που οι ΑCDC ανοιγαν καποιες συναυλιες των BOC οι τελευταιοι ειχαν αρνηθει να τους δανεισουν τον εξοπλισμο τους για τις συναυλιες.
boc_tourbook_2

Μετά από πολλές διαφωνίες και προστριβές μεταξύ του Albert και των υπολοίπων ,αποχώρησε από την μπάντα με "προσωρινή άδεια".Ο Rick Downey όμως συνέχισε να είναι ο ντράμερ.Τα περισσότερα κομμάτια στο "Extraterrestrial Live" είναι με τον Downey.
Eκτός από 2 κομμάτια που είναι με τον Albert(“Dominance and Submission”,“Black Blade” .
Mετά απ'όλα αυτά και πολλές πρόβες κυκλοφόρησαν το LP "The Revolution By Night"(Oκτ,1983),με τον BruceFairbairn(Loverboy,Bon Jovi) στην παραγωγή.Τον Ιανουάριο του 1985,ο Rick Downey θυμωμένος επειδή οι  BOC ήθελαν να χρησιμοποιήσουν άλλον  drummer στο studio για το επόμενό τους album παραιτήθηκε κι έγινε διευθυντής φωτισμού των Utopia και Motley Crue,κι έπειτα tour-manager των  The Outfield και Anthrax.Γύρισε το 1994 στους BOC,ως διευθ.φωτισμού και μάνατζερ.Καθώς οι BOC είχαν μία 14μερη tour στην California το Φεβρουάριο(1984),και κανένας drummer δε μπορούσε να μάθει τόσο γρήγορα το σετ,ζήτησαν από τον Albert Bouchard να γυρίσει.Τελικά αυτό έγινε μόνο για εκείνη τη χρονική περίοδο,απαγοητεύοντας αυτούς που πίστευαν οτι θα ενωθούν ξανά. 
Με σύσταση του Rick Derringer,ο Jimmy Wilcox έγινε ο νέος drummer (παρόλο που ο drummer Thommy Price,συμμετείχε στο νέο album). Επιπρόσθετα ο Allen Lanier πήρε άδεια,διαφωνώντας με το νέο ήχο των BOC ,και με τη χρήση τόσων πολλών στιχουργών εκτός της μπάντας και αντικαταστήθηκε από τον Tommy Zvoncheck στα keyboards.Με 3 πλέον από τα γνήσια μέλη ,η μπάντα πήγε για τουρνέ τον Μάιο του 1985,και πολλοί τους αποκάλεσαν “3OC”.Αυτές οι αλλαγές προσώπων είχαν αντίκτυπο στο LP "Club Ninja" (Ιαν, 1986), το πρώτο lp των BOC μετά από 27 μήνες ,στο οποίο γύρισε ο Pearlman στην παραγωγή μετά απο 9 χρόνια. Ο τίτλος του lp,πάρθηκε από το κομμάτι “Shadow Warrior” ,το οποίο περιέχει κάποιους στίχους του νουβελίστα Eric Van Lustbader.[Αφού γύρισαν στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο του 1986 μετά την Ευρωπαική τουρνέ ,-όπου σχεδόν όλοι ήταν άρρωστοι-,ο μπασσίστας JoeBouchard αποχώρησε από την μπάντα για προσωπικούς λόγους,και με σύσταση του Tommy Zvoncheck,ο Jon Rogers πήρε τη θέση του(έχοντας μόνο 1 βδομάδα για να μάθει τα κομμάτια)Έχοντας μόνο τον Eric και τον Buck από την αρχική σύνθεση αποκαλούνταν από πολλούς και ως "Two Oyster Cult”.] 
Eντωμεταξυ ο DIO καλει τον Buck Dharma και τον Eric Bloom να συμμετασχουν στο LP single HEAR n AID “Stars” προς βοηθεια των παιδιων της Αφρικης.Μαλιστα ο Buck Dharma είναι αυτος που επειλεγεται να κλεισει το τεραστιο σολο του γαλαξια κιθαριστων που συμμετεχουν!!!!
boc1972_73

Το Σεπτέμβριο του 1986,μετά την περιοδεία ,η μπάντα διαλύθηκε-ανεπίσημα σύμφωνα με τον Eric Bloom.όμως όχι για πολύ καιρό καθώς ήρθε μία πρόταση από την πατρίδα μας(!) το 1987 για 2 εμφανίσεις(Ioυλιος 1987 Λεωφορος Αλεξανδρας μπροστα σε πανω από 11,000 θεατες).Κι έτσι ξεκίνησαν Ευρωπαική τουρνέ και ουσιαστικά επανενώθηκαν.Με σύσταση του BuckDharma προσελήφθη ο ντράμερ Ron Riddle. Στο μεταξύ το LP "Imaginos", που ήταν μία ιδέα του Albert Bouchard Από το 1976 (και το είχε ολοκληρώσει ως demos το 1984) ,κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1988).
Τον Μάη του 1991,ο Ron Riddle αποχώρησε και πήγε στους Stuart Hamm Band,και αντικαταστάθηκε από τον ChuckBurgi(MeatLoaf,Rainbow,Eric Bloom band).To 1992,πήγε για λίγο στο γκρουπ του David Rosenthal για κάποιες ηχογραφήσεις,και αντικαταστάθηκε από τον Joe Micelli των Meatloaf,ο οποίος είχε 1 μόνο μέρα για πρόβες.
Οι BOC έκαναν τουρνέ από το 1988 μέχρι το 1995,σε μικρότερες αίθουσες από ότι είχαν συνηθίσει την περίοδο που ήταν πασίγνωστοι(1974-1983).Όλο αυτό το διάστημα(μέχρι το 1995) ΔΕΝ κυκλοφόρησε ΝΕΟ υλικό τους λόγω νομικών προβλημάτων με την CBS. 
Οι μοναδικές τους κυκλοφορίες όλο αυτό το διάστημα ήταν το soundtrack της ταινίας "BAD CHANNELS" το 1992 που περιλάμβανε 2 νέα κομμάτια ("Demon's kiss", "When the horsemen arrive")και 28 λεπτά μουσικά θέματα της ταινίας απο κομπιούτερ και κιθάρα από τον Buck Dharma,από την Moonstone Records,και το studio-cd "Cult Classics" το 1994 από την SPV/ HERALD,όπου περιέχει 12 κομμάτια τους από το παρελθόν παιγμένα όμως στο στούντιο ΣΗΜΕΡΑ(1994),με νέο ήχο,καλύτερη παραγωγή και 2 νέα μέλη(Rogers,Burgi).το CD αυτό προοριζοταν ως soundtrack της ταινιας του γνωστου σκηνοθετη (και οπαδου των BOC) Stephen King (o oποιος συμμετεχει και στη single εκδοση του “astronomy” το 1988 με μια φοβερη εισαγωγη που είναι γραμμενη και μεσα στο IMAGINOS).Tελικα κρατανε μονο τη νεα εκδοση του “Don’t FeartheReaper” για την ταινια.
Όλο αυτό το διάστημα η CBS,δεν έκανε τίποτα άλλο από το να κυκλοφορεί κάθε χρόνο από μία συλλογή παλιών τους κομματιών,εκ των οποίων η καλύτερη ήταν αυτή του 1995 με το διπλό cd "Workshop of the telescopes",το οποίο είναι πολύ προσεγμένο με πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες,και σπάνιες ηχογραφήσεις όπως τη studio εκτέλεση του "Born tobewild"(από single του 1975),και 2 κομμάτια από το Live Bootleg του 1972.

To Mάη του 1995,αποχώρησε κι ο Jon Rogers και αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον GregSmith(A.Cooper,Rainbow,Vinnie Moore,Plasmatics),o οποίος ήρθε με σύσταση του Chuck Burgi(είχαν δουλέψει μαζί στο lpτου Rosenthal).Τον Αύγουστο του 1995,ο Greg έφυγε για περιοδεία με τους Rainbow,και με σύσταση δική του και του JoeMicelli,ήρθε ο Danny Miranda,ο οποίος εμφανίστηκε στις 2 συναυλίες που έδωσαν στο RODON στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 1995. To Σεπτέμβρη αποχωρεί κι ο Chuck Burgi για τους Rainbow ξανά,και μέχρι τον Αύγουστο του 1996 που ξαναγύρισε,αντικαταστάθηκε από τον John O'Reilly των Rainbow !!.

 

nuband98

 

Σε 'ολη αυτή την περίοδο ενναλάσσονταν στα ντραμς οι O'Reilly,Joe Micelli,BobbyRondinelli(Rainbow,BlackSabbath).Επίσης το 1996 και αρχές του '97 ο Micelli αντικατέστησε τον Burgi σε κάποιες περιπτώσεις ,΄ώσπου αντικαταστάθηκε από τον Rondinelli τον Φεβρουάριο του 1997.To καλοκαίρι της χρονιάς αυτής βρέθηκαν σε μεγάλη περιοδεία στην Αμερική (μαζί με τους FOGHAT,PAT TRAVERS,STEPPENWOLF) με τίτλο "Summerdaze Tour"(κυκλοφόρησε και ομώνυμο cd από την CMCτο 1997).
Τελικά το Μάρτιο του 1998 κυκλοφόρησε νέο cd.Αρχικός τίτλος ήταν "Ezekiel's wheels"(από τον Allen Lanier- επηρεασμένος από τη Βίβλο και την υποψία Εξωγήινων στο θέμα),όμως στη συνέχεια άλλαξε (όπως και το αρχικό κόκκινο εξώφυλλο) και έγινε "Heaven Forbid"SPV/CMC.Στο cd αυτό εκτός των γνωστών 4 μελών(Bloom,Buck,Lanier,Miranda),συμμετέχει στα ντραμς ο Chuck Burgi (στο "Live for me" παίζει ο Rondinelli),και σε 2 κομμάτια συμμετέχει ως μπασσίστας ο JonRogers("Harvestmoon","Still burnin' ". To Harvest Moon είναι κομματι που ειχε ηχογραφησει το 1990 ο Buck Dharma με τη μπαντα του τους RED & BLACK).
Το 1999 οι BOC κυκλοφόρησαν ένα single με τίτλο “No-Zilla” διακομωδώντας το ότι η Sony δεν επέλεξε αυτούς στο soundtrack της ταινίας “Godzilla”.Eπίσης ο Eric Bloom,με τον Buck Dharma και κάποιους άλλους έκαναν ένα cd με τίτλο TOOHIPFOR THE ROOM “Don’t fear the remake/Selections from the Blue Oyster Cult songbook”,το οποίο είναι ακουστική εκτέλεση(σε στυλ παρωδίας) κομματιών των BOC.
Τo 2000 βρηκε τους  BOC σε περιοδεία στις ΗΠΑ και το 2001 τους βρηκε να κυκλοφορουν το cd “The Curse ofthehidden mirror”..οπου ο τιτλος είναι παρμενος από παλιο τραγουδι τους σε εποχες STALK FORREST GROUP (1970-71).Το 2002 κυκλοφορησαν το “A Long Day’s Night” μια εμφανιση στο Σικαγο μπροστα σε 5,000 οπαδους οπου επαιξαν 22 κομματια !! 
boc_salonica_2009

Τα επομενα χρονια τους βρισκουμε σε συνεχη περιοδειες.Ο Bobby Rondinelli φευγει για τους THE LIZARDS (κατοπιν πηγε στο γκρουπ της Bonnie Tyler και σημερα είναι στους RAINBOW),o Danny Miranda για τους QUEEN (Photo principal club 2009)
-PAULRODGERSAντικαταστατες τους είναι οι νεαροι Jules Radino (μαθητης του Bobbie !!!) και ο Richie Castellano..και οι δυο χωρις ιδιαιτερη καριερα μεχρι τοτε. .
Στη συνεχεια αποχωρει ο Allen Lanier (περιπου το 2007) και τη θεση του στην κιθαρα και τα πληκτρα παιρνει ο Castellano με το μπασσο να εναλλασεται διαδοχικα μεταξυ Rudy Sarzo (Quiet Riot,Ozzy,Whitesnake,DIO) και Danny Miranda.Σε μερικες εκτακτες περιπτωσεις το 2008 εμφανιστηκε στο μπασσο ο Jon Rogers και στα drums o Joe Micelli. Eνω υπηρξαν 2-3 περιπτωσεις που ο Buck Dharma ηταν αρρωστος και επαιξαν χωρις αυτόν !!! (τα λεγομενα πλεον “Buckless shows”)..ενω σε ένα περσι επαιξαν χωρις τον Bloom !! Eπαιξαν στην πατριδα μας τον Ιουνιο του 2008 στο θεατρο Βραχων μπροστα σε 4,000 θεατες σε μια φανταστικη βραδια οπου λογω καθυστερησης της πτησης από Ιταλια (Ολυμπιακη…) επαιξαν χωρις Soundcheck !!!! με supportτους Ελληνες IVORY TOWER !

Και περσι το Δεκεμβριο επαιξαν στο Gagarin 205 στην Αθηνα και στο PRINCIPAL στη Θεσσαλονικη.

(γεματα και τα 2 κλαμπ).Τα καλοκαιρια βρισκονται σε τουρνε σε Αμερικη και Ευρωπη..τα τελευταια χρονια ειχαν πολλες εμφανισεις μαζι με Deep Purple,Uriah Heep,Lynyrd Skynyrd,UFO,Joan Jett,Foghat.

Eπισης το 2008 επαιξαν στο Sweden Rock Festival μαζι με Judas Priest,κλπ.

Εντωμεταξύ ο Albert Bouchard 'ολα αυτα τα χρόνια έχει φτιάξει τη δική του(Hard Rock) μπάντα,με όνομα "BRAIN SURGEONS" ,οι οποίοι κυκλοφορούν cds από το 1994(αν και υπάρχουν demos από το 1989).Στα φωνητικά εκτός από τον ίδιο είναι κι η γυναίκα του Deborah Frost(vocals,guitar,drums).Τελευταιο τους CD (διαλυθηκαν λιγο μετα λογω προσωπικων προβληματων και χωρισμο του Albert με τη Deborah) ηταν το 2006 με τιτλο “Denial of Death” οπου συμμετεχει σε όλα τα κομματια ο κιθαριστας Ross The Boss (MANOWAR,DICTATORS).Όταν έφυγε απο τους BOC,ξόδεψε πολύ χρόνο για την ηχογράφηση(ως solo-LP) του "IMAGINOS" με τον Pearlman.Tελικ'α λογω προβλημάτων με τη CBS,το LP κυκλοφόρησε (με τα κομμάτια ξαναδουλεμένα) με το όνομα των BOC,παρά τις αντιρρήσεις του Albert(ο οποίος πίστεψε ότι θα τον ξαναπροσλάβουν στους BOC,ως "αντάλλαγμα").
Ο Albert έχει συμμετάσχει επίσης στους : Helen Robbins "Wheels"(η οποία πέθανε το 1999),David Roter,Richie Stotts,κ.α.,ενώ κατά το παρελθόν είχε δημιουργήσει τους IMAGINARY PLAYMATES ,BOUCHARD BROTHERS(με τον αδερφό του Joe,'ομως λόγω διαφωνιών αποχώρησε πριν από την πρώτη συναυλία κι ο Joe,άλλαξε το όνομα σε CULT BROTHERS).
Πριν 2 χρονια ο Albert επανασυνδεθηκε με τον τραγουδιστη των  SOFT WHITE UNDERBELLY (Les Braunstein) καιεφτιαξε τους UNDERBELLY οπου επαιζαν στις συναυλιες παλια κομματια των SWU/BOC όπως  το “Dead House”. Παραλληλα επανασυνδεθηκαν για μερικες συναυλιες και οι REGAL TONES Που ηταν η ΠΡΩΤΗ μπαντα των αδερφων Bouchards πριν τους SOFT WHITE UNDERBELLY (1965-66).
O Joe αφού έκανε ένα demo με τους Cult Brothers το 1989,΄σχημάτησε με τα παλιά μέλη του Alice Cooper,NealSmithκαι Dennis Dunnaway τους Deadringer,οι οποίοι κυκλοφόρησαν το cd "Electrocution of the heart".Μετά απο λίγα χρόνια άλλαξε το όνομα των Cult Brothers,σε Χ-ΒROTHERS,και το 1997 κυκλοφόρησαν το cd "Solid citizens" και πριν μερικα χρονια το “Intothe Vally of the X”. Και παραλληλα περσι (2009) και φετος συμμετειχαν στην κρουαζιερα των φανς των LYNYRD SKYNYRD "Simple Man Cruise”...Eπισης το 2000 εφτιαξε με το Dennis Dunnaway και τον Neal Smith (και οι δυο από την αρχικη μπαντα του  Alice Cooper) τους ΒDS (Bouchard Dunnaway Smith) οπου κυκλοφορησαν 2 cd (“Back to Hell” και Live στο Παρισι ). “
scan0001

Eδω κι εναμιση χρονο επανασυνδεθηκαν οι αδερφοι BOUCHARD και σχηματισαν τους BLUE COUPE μαζι με το DennisDunnaway και αυτή τη στιγμη ηχογραφουν στο στουντιο τον πρωτο τους δισκο με guest τον κιθαριστα των DOORS  RobbieKrieger !!!! (ο οποιος ειχε εμφανιστει σε 2 συναυλιες με τους ΒΟC το 1981 αλλα και στο LP “Imaginos” ).Μαλιστα ηταν πολύ ευγενικοι προς εμας και μας εστειλαν ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΩΣ στην εκπομπη αφιερωμα στους BOC Που καναμε πριν μερικες βδομαδες στο rockmachine.gr ένα Καινουργιο τους κομματι με τιτλο “You Like Vampires”.

Tραγουδια των BOC εχουν διασκευάσει οι : METALLICA,Bonnie Tyler, R.E.M., HIM,BIG COUNTRY, κ.α.

 


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1.Βlue Oyster Cult                               1972       CBS

2.Tyranny & Mutation                       1973       CBS

3.Secret Treaties                                  1974       CBS

4.On your feet or on your knees       1975       CBS

5.Agents of Fortune                            1976       CBS

6.Spectres                                              1977       CBS

7.Some Enchanted Evening              1978       CBS

8.Mirrors                                                1979       CBS

9.Cultosaurus Erectus                         1980       CBS

10.Fire Of Unknown Origin                1981       CBS

11.Extra Terrestrial Live                    1982       CBS

12.The Revolution By Night             1983       CBS

13.Club Ninja                                       1985       CBS

14.Imaginos                                         1988       CBS

15.Bad Channels (soundtrack)         1992       Moonstone

16.Cult Classic                                     1994       SPV

17.Workshop of the Telescopes       1995       CBS  (Best of)

18.Heaven Forbid                               1998       SPV/CMC

19.The Curse Of the Hidden Mirror 2001       CMC

20. Long Day’s Night                          2002       CMC (CD & DVD)

* STALK FORREST GROUP  “St.Cecilia” 1971 (Kυκλοφορησε το 2001 σε 5000 κοπιες από τη RHINO RECORDS sμια ΦΟΒΕΡΗ εκδοση με στιχους,φωτος,βιβλιαρακι,bonus demos tracks και φοβερο ηχο)

* “The guitars that destroyed the world”  compilation-LP (Vinyl) του 1972 που περιεχει studio εκτελεση του “Buck’s Boogie”
Όλα τα LPs μεχρι το Νο 7 εχουν βγει σε remastered εκδοση με Bonus tracks ενώ το Live S.E.E. του 1978 περιεχει και εξτρα DVD δισκακι με συναυλια του 1978 στις ΗΠΑ μπροστα σε 15,000 θεατες. Αλλα «διασημα» videos –συναυλιες που εχουν κυκλοφορησει ανεπισημα είναι τα “LIVE 1976” (και σε cd),”Black N Blue” (1980),”MTV Blue Jean Live Florida 1981”

 

Διασημα Live BOOTLEGS

1. Live NY 1972 (“In my mouth or on the ground”)                            1972

Eπισης και με τιτλο “Fanstasy Distillation of Reality” η “Maserati GT Live”)

2. Live 1976                                                                               1976

3. The Thing                                                                               1981

4. Godzilla                                                                                  1981

5. Nail you Down                                                                          1983

6. Into the Crypt of Rays                                                               1986

7. Shadow Warriors                                                                       1986

8. Still Kicking(Ticting)                                                                   1981

5.Summerdaze     1997                      

  

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

DONALD “BUCK DHARMA” ROESER

1. BUCK DHARMA                             “Flat Out”                       1982  CBS

2. BUCK DHARMA                            “Archive Vol. 1”                  2001 BD

3. BUCK DHARMA                             “Archive Vol.2”               2001 BD

4. BUCK DHARMA                             “Archive Vol. 3”              2001 BD

5. RED & BLACK                              “Red & Black”               2001 BD (1991 lp)

6. BUCK DHARMA BAND           “Live Atlanta 1997”           1998 Rose Legacy(Video)

   (συναυλια που εδωσε για ένα παιδακι που ειχε καρκινο)

7. BLOTTO           “Collected Works”  (στο κομματι “Metalhead”)        1982

8. PAT TRAVERS  Live 1982  (στο κομματι “Sunshine of your love”)

9. DAVID ROTER  “They Made me” (στο “Joan Craford”)                     2000

10. TOMMY ZVONCHECK             “ZKG”                                          2000

11. TOO HIP FOR THE ROOM       “Don’t fear the remake”              1999

12.SIMON APPLE                                                                         2005

13.LES VEGAS                                                                                                   

14. HELEN WHEELS TRIBUTE (CD & DVD)                        2001 Cellsum Records

15. CRISTY JEFFERSON “Thumb” 2001

16.SIMON APPLE             “SIGNIFICANCE”  2005

17. KASIM SULTON          “KASIM”   1982

18. HEAR n AID  “Stars”                 1985

19. LES VEGAS            “Fool’s Gold”

20.TOO HIP FOR THE ROOM “All time Greatest Hips”

  

ALBERT BOUCHARD

1.TOM PAXTON “The things I notice now”  1968

2.DAVID ROTER                “Bambo”                                   1987

3.DAVID ROTER       “They Made me”                                      2000

4. DAUD ROTER  “Find something beautiful”

5. HELEN WHEELS TRIBUTE (CD & DVD)            2001 Cellsum Records

6.HELEN WHEELS  “Archetype”                                              1998

7. BRAIN SURGEONS  “Eponymus”                                           1994

8.BRAIN SURGEONS “Trepanation”                   1995

9. BRAIN SURGEONS “Malpractice”                                          1997

10. BRAIN SURGEONS “Beach Party”                                        2003

11. BRAIN SURGEONS “Piece of Work”

12.BRAIN SURGEONS  “Denial of Death”                                    2006

13.MOTORHEAD TRIBUTE                                                    2009

14.BRAIN SURGEONS  “Box of Hammers”                                1996

15. BRAIN SURGEONS “Career of Xmas” EP                             1994

16. LES VEGAS  “Fool’s Gold”

17.  GUMBALL "revolution on ice"     1994

             18. TRIBUTE TO MINUTEMEN          (with Br.Surgeons) 1995

              19.RITHIE STOTTS 1987    "man with x-ray eyes"

             20.PETER BOHOVESKY 1997

            21. BRAIN SURGEONS  “BARN DANCE”     (DVD)          2001

 

ALLEN LANIER

1.JIM CARROLL 1980

  "catholic boy"

2.JIM CARROLL 1982

   "dry dreams"

3.JIM CARROLL 1982

   "live dreams"

4.JIM CARROLL 1993

  "world without gravity"

5.JOHN CALE 1980

   "music for a new society"

6.PATTI SMITH 1976

   "horses"

7.THE CLASH  1978

   "give'em enough rope"

8.JIM CARROLL  1983

   "I write your name"

9.PATTI SMITH “Easter” 1978

10.PAVLOS DOG

“pampered menial” 1975

11.SHAKIN STREET

 

ERIC BLOOM
1.IAN HUNTER  “You’re never alone with a schitzophrenic”                   1979
2. TOO HIP FOR THE ROOM        “Don’t fear the remake”                    1999
3.METALLICA TRIBUTE “Metallic Assault”                                          1999

4.HEAR n AID  “Stars”                                                                  1985

5.SKINNERATT  “You kill me”                                                          2008

6.LED ZEPPELIN TRIBUTE                                                             2008

7.”Kick my axe while I drink my beer” PC-game song                        2009

 

 

JOE BOUCHARD

εκανε την παραγωγη στο cd των LIEGE LORDS

1. DAVID ROTER      “Bambo”    1987

2.DAVID ROTER       “They Made me”   2000

3. DEADRINGER    “Electrocution of the heart”  1989

4. X-BROTHERS    “Solid Citizens”      1997

5.X-BROTHERS     “Into the Valley of the X”   2004

6.JOE BOUCHARD “Jukebox in my head”  2009

7. HELEN WHEELS TRIBUTE (CD & DVD)   2001 Cellsum Records

8. BDS                 “Back From Hell”    2001

9. BDS   “Live in Paris”                  2002

 

 

DANNY MIRANDA

                1.MORNING WOOD     “Morning Wood”   1991

                2. TNT                   “Realized Fantasies”    1994

                3.VICK LE CARR        "Blue Moon”             2000

                4. A PLACE CALLED RAGE

                5. QUEEN                     Live DVD

 

 

BOBBY RONDINELLI

                1. RAINBOW       “Difficult to cure”   1981

                2. RONDINELLI      “Rondinelli”

                3.RONDINELLI       “Our cross our sins”  2002

                4.BLACK SABBATH    “Cross Purposes”

                5. BLACK SABBATH   “Cross pursposes Live”

                6. THE LIZARDS       Live DVD

                7. RAINBOW  “Straight between the eyes”

                8. Doro Pesch's "Force Majeure"

 

RICHIE CASTELLANO

1.“Alone in my basement” 1998

2. “2 part invention” 2005

3. ”Kick my axe while I drink my beer” PC-game song                2009

4.SKINNERATT  “You kill me”                                                 2008

 

 

Μάκης Μαυρογιάννης
HELLENIC CULT  (Facebook)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FAN CLUB ΤΩΝ BLUE OYSTER CULT