Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 02:48:11

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αφιέρωμα "Μidnight / Crimson Glory"

Άφησα να περάσουν κάποιες μέρες πριν γράψω, δεν ήθελα να είναι ένα κείμενο με ουρλιαχτά . Ήθελα να είναι ενα σοβαρό tribute, όπως αρμόζει σε έναν σοβαρό ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, με κάθε γράμμα κεφαλαίο. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες απο το θάνατο του Midnight (πραγματικό όνομα:Tζον Πάτρικ Τζούνιορ MακΝτόναλντ), η φωνή που κοσμούσε τα τρία πρώτα άλμπουμ των Crimson Glory.

Ο Μidnight τραγούδησε στα τρία πρώτα άλμπουμ των Crimson Glory - «Crimson Glory» (1986), «Transcendence» (1988) και «Strange and Beautiful» (1991) - πρωτού ακολουθήσει την...αυτοεπιβαλλόμενη εξορία του ,για περίπου μια δεκαετία. Το 2005 επανήλθε στο συγκρότημα , δύο χρόνια αργότερα όμως «απολύθηκε» , μετά την αποκάλυψη ότι συνελήφθει να οδηγάει υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του.


Ήταν ο καλύτερος φίλος και η πιο όμορφη φωνή που έχω ακούσει ποτέ», είπε ο Λαπορτ και συμπλήρωσε: «Είχε μια υπέροχη ψυχή και κατάφερνε να αλλάξει αμέσως τις ζωές αυτών που τον γνώριζαν και έρχονταν σε επαφή μαζί του». Τις τελευταίες ώρες της ζωής του τις πέρασε στο νοσοκομείο St Anthony στη Florida. Δίπλα του στις δύσκολες αυτές στιγμές ήταν η οικογένεια αλλά και οι φίλοι του από τους Crimson Glory και μερικά μέλη των Savatage. Τα τελευταία χρόνια προσπάθησε, χωρίς όμως να γνωρίσει ανάλογη επιτυχία, να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Υπήρξε μια από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του heavy metal.Hταν αυτοκαταστροφικός βέβαια, όπως πολλά από τα μεγάλα μυαλά του χώρου. Ίσως ο κύριος υπέυθυνος για την όχι και τόσο μεγάλη παραγωγικότητα του. Είχε να αντιμετωπίσει και αυτός φαίνεται πολλές φοβίες και δεν τα κατάφερε να τις κερδίσει.Τον κέρδισαν.

 

Ο Midnight ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε την τέχνη όσο πιο αληθινά γίνεται. Μακριά από rockstar-ιλίκια και λοιπούς βεντετισμούς, άφησε όλο του το είναι να κυλήσει
μέσα απο τα τραγούδια του. Το πρωΐ της 9ης Ιουλίου, διάβασα τα νέα οτι ειχε περάσει στη σφαίρα της φαντασίας. Ξαφνικά ένιωσα μια απερίγραπτη θλίψη, και ευθύνη να μην αφήσω ποτέ τον κόσμο μας να ξεχαστεί. Να πω στα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα ποιος ήταν ο Midnight.Να μάθει ο κόσμος που δεν τον ξέρει, πως κάποτε υπήρχαν καλλιτέχνες που δεν τους ένοιαζε το image. Να μάθει τον τρόπο που η τέχνη ήταν αληθινή, αυθεντική.Να ακούσει αυτά τα τραγούδια.  

Θα μας λείψεις τραγουδιστή με τη φωνή των αγγέλων.


Θα μας λείψεις Midnight..     

Κείμενο: Κοραλί