Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 04:24:40

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To νεο βιβλίο για τη Blues μουσική απο τον Bob Margolin

Bob Margolin Steady Rollin’

Ο Bob Margolin είναι ένας από τους μεγαλύτερους Blues κιθαρίστες του κόσμου. Είναι επίσης συγγραφέας και αρθρογράφος της Blues και η στήλη του στο Blues Revue είναι μια από τις δημοφιλέστερες. Η ιδέα για την συγγραφή ενός βιβλίου για τη Blues (την οποία γράφει πάντα με κεφαλαίο Β), είναι αρκετά παλιά, το ίδιο και η προετοιμασία του.


Bob Margolin’s
Steady Rollin’

Ο Bob Margolin είναι ένας από τους μεγαλύτερους Blues κιθαρίστες του κόσμου. Είναι επίσης συγγραφέας και αρθρογράφος της Blues και η στήλη του στο Blues Revue είναι μια από τις δημοφιλέστερες. Η ιδέα για την συγγραφή ενός βιβλίου για τη Blues (την οποία γράφει πάντα με κεφαλαίο Β), είναι αρκετά παλιά, το ίδιο και η προετοιμασία του. Το βιβλίο αυτό είναι πλέον διαθέσιμο και τιτλοφορείται Steady Rollin’.
Με τα λόγια του Bob λοιπόν:
«Τη δεκαετία του 1970, όσο ήμουν κιθαρίστα στο group του Muddy Waters, οι φίλοι που συνάντησα στις περιοδείες μου έλεγαν ότι είχα πολλές καλές ιστορίες να διηγηθώ. Η ζωή μου έδωσε πολλές από αυτές για να τις μοιραστώ. Συχνά μάλιστα μου λέγανε “γράψε ένα βιβλίο”. Όταν άρχισα να γράφω για θέματα σχετικά με τη Blues σε διάφορα περιοδικά στη Βόρεια Καρολίνα το 1991 και αργότερα στο Blues Revue το 1993, άρχισα να ακούω αυτή την προτροπή ακόμη πιο συχνά. Το 2004 άρχισα να γράφω και στο BluesWax. Έχω επίσης ένα πολύ σημαντικό προνόμιο που οι περισσότεροι συγγραφείς δεν το βιώνουν: συναντώ πολλούς από τους αναγνώστες μου στις συναυλίες μου. Πολλοί από αυτούς μου ζητούσαν επίσης να γράψω ένα βιβλίο. Ελπίζω ότι η μουσική μου προσελκύει αναγνώστες όπως επίσης πιστεύω ότι τα άρθρα μου μπορούν να κινήσουν την περιέργεια κάποιου να ακούσει τη μουσική μου. Για μένα είναι μια φυσική αλληλοϋποστήριξη των δύο μου στόχων.
Το βιβλίο περιέχει κάποιες από τις ποιο ενδιαφέρουσες, όπως πιστεύω, στήλες μου από το Blues Revue και το BluesWax, καθώς επίσης και κάποιες φωτογραφίες τις οποίες τράβηξα ή μου δώσανε από το ’60 και μετά. Προσπάθησα να γράψω αυτό το βιβλίο περισσότερο σαν να μιλούσα σε έναν φίλο που αγαπάει αυτή τη μουσική και όχι τόσο σαν δημοσιογράφος. Έτσι είναι πολύ πιθανό να έχω κάνει αρκετά συντακτικά και γραμματικά λάθη. Αυτό όμως δεν συμβαίνει όταν μιλάς με έναν φίλο;
Σε αυτό το βιβλίο προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου σαν performer και παραγωγός για να παρουσιάσω διάφορα γεγονότα και ιστορίες, με μια διασκεδαστική και καλά «ρυθμισμένη» ακολουθία. Παρόλα αυτά μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε να διαβάζεται το βιβλίο από οποιοδήποτε άρθρο του όπως ακριβώς θα μπορούσατε να ακούσετε τα κομμάτια ενός Album με όποια σειρά θέλετε.
Ελπίζω το βιβλίο μου να αγγίξει την καρδιά σας όπως η μουσική. Μπορεί επίσης να σας κάνει και να σκεφτείτε, αλλά μόνο αν το επιλέξετε.  Είναι χαρά μου να μοιράζομαι την αγάπη μου για τη μουσική και τους μουσικούς με όλους. Αν λοιπόν επιθυμείται να μετατρέψετε αυτή την παρουσίαση σε συζήτηση, μπορείτε να μου γράψετε στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσους περισσότερους μπορώ.»
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Εμείς το έχουμε ήδη παραγγείλει και επιφυλασσόμεθα και για μια κριτική.

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από τα:
Amazon Kindle
Barnes & Noble


Από άρθρο του Blues Revue σε ελεύθερη μετάφραση.

Σάκης Ντοβόλης, Έρη Κουρμπαλή