Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 03:11:19

ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακούστε το πρώτο και σπάνιο τραγούδι που "έγραψαν" οι "ZZTOΡ"

ZZ Top - Salt Lick / Miller's Farm

Μια σκέψη που ηθελα να γράψω για αυτήν απο καιρό,(αλλά δεν το έκανα ως τωρα) ηταν για το απο που, και πως ξεκίνησε την δισκογραφία ενα απο τα αγαπημένα συγκροτήματα του λεγόμενου "νότου".

ZZ Top - Salt Lick / Miller's Farm

Μια σκέψη που ηθελα να την μετατρέψω σε κείμενο απο καιρό,(αλλά για διαφότους λόγους δεν το έκανα ως τωρα) ηταν για το απο που, και πως ξεκίνησε την δισκογραφία του, ενα απο τα αγαπημένα συγκροτήματα του λεγόμενου "νότου".

Ο λόγος είναι για τους Τεξανούς ZZTOΡ, ενα απο τα καλύτερα γκρούπς που ανήκει και στο μουσικό είδος του Southern rock στο Βlues αλλα και στην ψυχεδέλεια (αφού ο Gibbons ηταν στους "Movin Sidewalks"), οπως αυτό που παρουσιάζουμε παρακάτω .

Οι περισσότεροι νομίζουν οτι ολα ξεκινούν για τους "ZZTOΡ" δισκογραφικά με το "ZZ Top's First Album" του (1971) . Αυτό γράφει και το wikipedia και πολλά αλλα sites, κάνωντας ομως κάποιος μια πολύ μικρή έρευνα "ανακαλύπτει" οτι το πρώτο δείγμα δισκογραφίας για το αμερικάνικο γκρούπ με το original lineup  (Billy Gibbons, Lanier Grieg και Dan Mitchell) ηταν το 7"ο  single του 1969 με την ονομασία "Salt Lick" που κυκλοφόρησε με το label, Scat  σε παραγωγή του Bill Ham,οπου στην δεύτερη πλευρά ηταν το κομμάτι "Millers Farm"

Παραπάνω βλέπετε και το single το 1969 απο Scat label

 

και την επανακυκλοφορία του 1970 εδω απο την London Records

Μπορείτε να κάνετε εδω Download το τραγούδι "Salt Lick" 

 

Κείμενο:Σ. Συνοδινός