Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 10:26:54

 Η Joan Jett είναι ένα διάσημο όνομα στη σφαίρα της ροκ μουσικής, γνωστή για τη σκληρή και ταλαντούχα προσωπικότητά της. Με την επιβλητική φωνή της και την επιθετική της παρουσία, η Jett έχει αφήσει το στίγμα της στη μουσική βιομηχανία και έχει τη φήμη ότι έβαλε τη δική της σφραγίδα σε διασκευές τραγουδιών. Το ξεχωριστό στυλ και ο ήχος της της επιτρέπουν να εμπνέει νέα μορφή σε κάθε τραγούδι που διασκευάζει, καθιστώντας το μοναδικά δικό της.

Crimson and Clover
Η βασική τραγουδίστρια, συνοδευόμενη από το συγκρότημα της Blackhearts, μεταμορφώνει ένα τραγούδι των Tommy James & the Shondells σε έναν έντονο ροκ ύμνο, εμποτισμένο με στοιχεία punk rock. Παρά τη διατήρηση του ρυθμικού ρυθμού του πρωτότυπου, το συγκρότημα εντείνει το κομμάτι με επιθετικά riff κιθάρας και ένα δυνατό συμπέρασμα.

Fun, Fun, Fun
Η εκδοχή της Joan Jett του εμβληματικού κομματιού των The Beach Boys "I Can't Help Myself" αποκλίνει από την αυθεντική surf-rock αισθητική του συγκροτήματος, εισάγοντας μια μπλουζ ατμόσφαιρα barroom. Τα δυνατά φωνητικά της Jett φέρνουν ένα νέο επίπεδο έντασης στην original "απαλή" μελωδία.

Have You Ever Seen the Rain
Διατηρώντας την ουσία του αυθεντικού τραγουδιού των Creedence Clearwater Revival, «Have You Ever Seen the Rain», η Joan Jett προσθέτει τη δική της εκδοχή στην κλασική ροκ μελωδία με το ξεχωριστό φωνητικό της στυλ, δημιουργώντας μια νέα υφή στον γνωστό ήχο.

I Love Rock ‘n’ Roll
Το επιτυχημένο τραγούδι της Joan Jett "I Love Rock 'n' Roll" ερμηνεύτηκε αρχικά από τους Arrows, αλλά ήταν η διασκευή της Jett στο τραγούδι με τους Blackhearts που το έκανε τεράστια επιτυχία. Η version του τραγουδιού της Jett, η οποία είχε καθαρότερο και πιο ευκρινές ήχο από τον αρχικό, ανέβηκε γρήγορα στα charts και έγινε κορυφαία επιτυχία.

Smells Like Teen Spirit
Το 2014, στην τελετή εισαγωγής στο Rock & Roll Hall of Fame, η Joan Jett ανέβηκε στη σκηνή με τους Dave Grohl, Krist Novoselic και Pat Smear για να ερμηνεύσουν την εμβληματική επιτυχία της δεκαετίας του '90 των Nirvana "Smells Like Teen Spirit". Η ηλεκτρισμένη απόδοση της Joan απέπνεε μια αίσθηση ακλόνητης και τεράστιας δύναμης.

Real Wild Child
Η Joan Jett ενισχύει την ενέργεια στη διασκευή της επιτυχίας του τραγουδιού του Iggy Pop «Real Wild Child», εμποτίζοντάς το με ακόμη περισσότερη δύναμη και ένταση από το πρωτότυπο. Με έναν αγωνιστικό ροκ ήχο από την αρχή μέχρι το τέλος, η έκδοση της Jett μετατρέπει το synth bop της δεκαετίας του '80 σε έναν άγριο και φρενήρη ροκ ύμνο.

Love Stinks
Η ζοφερή μελωδία του «Love Stinks» μεταμορφώνεται όταν η Joan Jett βγαίνει στη σκηνή. Το μοναδικό στυλ της δίνει στο κλασικό J. Geils Band ένα νέο επίπεδο ακούσματος, τονίζοντας την αλήθεια των στίχων – ότι όταν η αγάπη πάει στραβά, πονάει πραγματικά.

Tush
Η Jett's έκδοση του  "Tush" των Z.Z. Top διατηρεί τη φλογερή κάντρι-ροκ ενέργεια του τραγουδιού, αλλά είναι η βαθιά, και σκληρή φωνή της που δίνει μια μοναδική πινελιά στο κομμάτι.

Rebel, Rebel
Η διασκευη ενός κλασικού David Bowie τραγουδιού είναι μια πρόκληση, αλλά η εκδοχή του "Rebel, Rebel" της Joan Jett είναι εντυπωσιακή και άξια προσοχής.

Dirty Deeds
Με τα επιβλητικά φωνητικά της και τα επιθετικά riff της κιθάρας  της, η Joan Jett ανεβάζει την κλασική επιτυχία των AC/DC «Dirty Deeds» σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο ενέργειας και έντασης. και είναι άξιος ανταγωνιστής του βροντερού πρωτότυπου.

 

 

Κείμενο/μετάφραση (Σ.Σ)

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook