Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 13:52:46

Το “Peaceful Easy Feeling” το έγραψε ο Jack Tempchin και ήταν το 3ο σινγκλ από το πρώτο άλμπουμ των Eagles. Δεν κατάφερε να μπει στο τοπ 20 του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ αλλά έγινε ένα από τα γνωστότερα και μακροβιότερα τραγούδια τους. Ας μοιραστούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό το τραγούδι:

1.Ο Tempchin το έγραψε όταν ακόμα τραγουδούσε σε καφέ και μικρά κλαμπ στο Σαν Ντιέγκο. Μετά από μία τέτοια εκδήλωση στο Ελ Σέντρο, κατέληξε να κοιμηθεί στο πάτωμα του κλαμπ και άρχισε να γράφει τους στίχους στο πίσω μέρος μίας αφίσας εκδήλωσης.

2. Στο Λος Άντζελες, έκανε παρέα με άλλους μουσικούς όπως ο Glenn Frey, Jackson Browne, J.D. Southe και πολλούς άλλους . Μία φορά, ο Frey πήγε στο σπίτι του Tempchin και τον άκουσε να παίζει το “Peaceful Easy Feeling”. Ο Tempchin έδωσε στον Frey μία ηχογράφηση του τραγουδιού και ο Frey την επόμενη μέρα επέστρεψε με το τραγούδι ενορχηστρωμένο.

3. Η αφίσα πάνω στην οποία ο Tempchin έγραψε τους στίχους βρίσκεται στο Μουσείο Grammy.

4. Για τον εορτασμό της επετείου των 40 ετών από την έκδοση του τραγουδιού, Ο Δήμαρχος του San Diego Jerry Sanders) ανακήρυξε την 1η Δεκεμβρίου, 2012 “Ημέρα ηρεμίας και ευδιαθεσίας” (Peaceful Easy Feeling Day).
Η τελετή έγινε στο εστιατόριο Der Wienerschnitzel (σημ. που σημαίνει Το Σνίτσελ), το εστιατόριο στο οποίο ο Tempchin ολοκλήρωσε τη συγγραφή τού τραγουδιού. Του απονεμήθηκε το βραβείο του χρυσού λουκάνικου. «Πολλοί καλλιτέχνες έχουν Grammy», είπε για το ειδικό αυτό βραβείο. «Αλλά δεν έχουν ατόφιο χρυσό λουκάνικο.»

5. Αυτό το τραγούδι είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Eagles για τον Frey.

 

Μετάφραση V.K

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook