Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 20:46:05

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

PRIDE OF LIONS - "Fearless" (2017)

PRIDE OF LIONS
FEARLESS
(2017)
 
 
 
Το δίδυμο των Peterik/ Hitchcock, μας παραδώσαν ένα καλό AOR album ξανά ως Pride Of Lions.
Αρχές του 2017 λοιπόν και το πέμπτο album τους είναι παρόν, να ομολογήσω πως δεν είχα ακούει κανένα τραγούδι από αυτά που ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο, γιατί πολύ απλά ήθελα να το ακούσω και να πάρω την έκπληξη της πρώτης ακρόασης και ομολογώ ότι δεν το έχω μετανιώσει, καθόλου.
Πράγματι το “Fearless”, είναι ένα αρκετά ισχυρό και μελωδικό Hard Rock/ AOR διαμαντάκι, που εξυπηρετείται από την ζεστή φωνή του Toby και υποστηρίζεται από τα μεταξένια πλήκτρα και τα ωραία αιχμηρά κιθαριστικά solo του Peterik. Η μελωδία σε όλο το “Fearless” ξεχωρίζει, με μαγευτικά φωνητικά και πιασάρικα ρεφρέν και όλα είναι καλά και άψογα.
Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω το εξώφυλλο του δίσκου, όπου έχει ένα λιοντάρι με φτερά αγγέλου και μια μπαλαρίνα στην πλάτη του. Αυτή η εικόνα μου δημιούργησε αρχικά κάποια σύγχυση, αλλά ακούγοντας το album, κατάλαβα ότι τα τραγούδια δεν είναι καθόλου αδύναμα ή βαρετά, αλλά θυμίζουν αρκετά τα AOR τραγούδια των ενδόξων-θρυλικών 80’s.
Το πόσο σημαντικός μουσικός/ καλλιτέχνης είναι ο Jim Peterik δεν χωράει θέμα αμφισβήτησης, για τον πολυβραβευμένο Αμερικάνο κιθαρίστα που μας έχει προσφέρει τόσο τα συνθετικά όσο και τα εκτελεστικά διαπιστευτήρια του, αναρίθμητες φορές από τις αρχές των 70’s (Ides Of March) μέχρι και σήμερα, ενώ πάλι έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με τους Mariah, Henry Paul Band, 38 Special. Ο συν-ιδρυτής λοιπόν, των Survivor αλλά και συνθέτης μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 80’s, συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει μοναδικό συνθετικό υλικό υψηλής ποιότητας και με τους Pride Of Lions.
Από την αρχή το “Fearless”, παρουσιάζει υπέροχα αποτελέσματα στον χώρο του μελωδικού Hard Rock/ AOR, έτσι θα στέκεται υπερήφανα (πιστεύω), ως μια από τις καλύτερες AOR κυκλοφορίες που θα ακουστούν το 2017 και σίγουρα must-have για τους fans του μουσικού αυτού είδους.
Ακούγοντας το album, το αποτέλεσμα είναι ότι ακούς τραγούδια λες και είναι προϊόν μιας άλλης πιο μελωδικής εποχής, όπου κάποτε αυτός ο μελωδικός ήχος μεσουρανούσε. Οι δώδεκα συνθέσεις του δίσκου συναρπάζουν, με όμορφες μελωδίες που κρύβονται μέσα σε μεστά και ουσιαστικά συνθετικά τραγούδια, επίσης προσφέρονται πλούσιες δόσεις καλού μελωδικού AOR, κάνοντας έτσι το “Fearless” αναγκαίο για καθημερινές ακροάσεις.
Τα καλύτερα τραγούδια του album θεωρώ πως είναι τα… “All I See Is You”, “The Tell”, “The Light In Your Eyes”, “Silent Music”, “Rising Up”, “Unmasking The Mystery”, αλλά για το τέλος κρατώ το “Freedom Of The Night” που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου Jimi Jamison.
Συνολικά, όλο το “Fearless” είναι ένα όμορφο και αξιόλογο album, που θα ενθουσιάσει όλους τους φίλους του καλού ποιητικού και μελωδικού Hard Rock/ AOR.
 
 
FEARLESS: “All I See Is You”, “The Tell”, “In Caricature”, “Silent Music”, “Fearless”, “Everlasting Love”, “Freedom Of The Night”, “The Light In Your Eyes”, “Rising Up”, “The Silence Says It All”, “Faster Than A Prayer”, “Unmasking The Mystery”.
PRIDE OF LIONS: Jim Peterik – Vocals/ Guitar, Toby Hitchcock – Vocals, Ed Mike Aquino – Guitar, Klem Hayes – Bass, Breckenfeld – Drums and Christian Cullen – Keyboards.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.