Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 12:22:43

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

GRIM REAPER - "Walking In The Shadows" (2016)

GRIM REAPER
WALKING IN THE SHADOWS
(2016)
 
 
 
Αυτό είναι ένα όμορφο comeback, ο Steve Grimmett και το group του έχουν κάνει ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά. Τα τραγούδια είναι όμορφα και η παραγωγή καλή, μέσα στους κανόνες του NWOBHM, οφείλω να ομολογήσω όμως ότι μου θυμίζει περισσότερο το σχήμα που είχε ο Steve στα 90’s τους Lionsheart, παρά τους παλιούς Grim Reaper. Αλλά τουλάχιστον δεν είναι νεκροί και το παλεύουν ακόμη.
Οι καινούργιοι Grim Reaper με το album “Walking In The Shadows”, δεν τα πάνε και άσχημα για ένα σχήμα που ήταν σε παύση για σχεδόν τρεις δεκαετίες.
Ο Steve επέτρεψε στο Metal χωρίς να είναι βαρετός καθόλου και δεν έχει μαλακώσει η φωνητική του προσέγγιση, όλα αυτά τα χρόνια έχουν ωριμάσει την φωνητική τεχνική του.
Οι Grim Reaper που ιδρύθηκαν το 1979, ήταν ένα έμβλημα του New Wave Οf British Heavy Metal, κυκλοφόρησαν τρεις δίσκους και διαλύθηκαν το 1988. ’Εκτοτε ο Grimmett πρόσφερε την χαρακτηριστική φωνή του και σε άλλα σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Chateaux, των Onslaught, των Lionsheart, των Friction, των Steve Grimmett Band, των Grimmstine και των Sanity Days, ενώ στα τέλη των 70’s ήταν στους Medusa.
Η φωνή του Steve παραμένει ιδιαιτέρως ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη όπως πάντα και το ύφος του δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ όπως αναμενόταν, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ καλό. Ο Ian Nash χειρίζεται άψογα τις κιθάρες και μερικές φορές φαίνεται να διοχετεύει ήχους του αρχικού κιθαρίστα των Reaper, Nick Bowcott. Κάθε οπαδός του αρχικού συγκροτήματος νομίζω πως θα έχει αμφιβολίες για τους σημερινούς Grim Reaper, χωρίς Bowcott, αλλά θα έλεγα ότι το ύφος του Nash είναι αρκετά παρόμοιο με τα riffs του Bowcott, τα οποία φέρνουν το ίδιο μουσικό αποτέλεσμα, μια γροθιά. Ο Chaz Grimaldi αποδεικνύει ότι είναι ένας ταλαντούχος μπασίστας και ξέρει πώς να χωρέσει τον εαυτό του στη μουσική, μένοντας σταθερά στο προσκήνιο. Ο Paul White στα drums μπορεί να τα κάνει όλα, ο χειρισμός του είναι κατ’ ευθείαν πάνω στο Metal στυλ του group, χωρίς να είναι αρκετά φανταχτερός κυριαρχεί και αμέσως περνάει στην προσοχή σας.
Το “Walking In The Shadows” είναι ένα κομμάτι χτισμένο γύρω από ισχυρή φωνή τόσο του Grimmett, όσο και στις υπέροχες κιθάρες του Nash, που έχουν πολύ ρυθμό αλλά και τα solo του είναι αρκετά κολασμένα.
Θα έλεγα επίσης μετά βεβαιότητας πως δεν υπάρχει ένα κακό τραγούδι σε τούτο το album. Ο δίσκος περπατά στις σκιές του NWOBHM αλλά με σύγχρονο ήχο, με την φωνή του Grimmett είναι τόσο μεταλλική όσο ποτέ και το νέο line-up είναι αρκετά σφιχτοδεμένο ώστε να φαίνεται ότι είναι μαζί για δεκαετίες. Ο ήχος τους είναι μια ιστορική αναδρομή στις ημέρες δόξας του Heavy Metal και αρκετά αναζωογονητικός, οι Grim Reaper παραδίδουν στο “Walking In The Shadows” ένα καθαρό old school 80’s ηχοδρόμιο, χωρίς μπαλάντες, χωρίς πλήκτρα, ή τραγούδια αγάπης.
Μετά το πρόσφατο πρόβλημα υγείας του Steve, πρέπει όλοι μας ν’ αγοράσουμε αυτή την δισκογραφική δουλειά του (στο φυσικό προϊόν), έτσι ώστε να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν τον έχουμε ξεχάσει. Και όπως λέει κι ένα τραγούδι του δίσκου… “Rock Will Never Die”…
 
 
WALKING IN THE SHADOWS: “Wings Of Angels”, “Walking In The Shadows”, “Reach Out”, “I’m Coming For You”, “From Hell”, “Call Me In The Morning”, “Rock Will Never Die”, “Temptation”, “Thunder”, “Now You See Me”, “Blue Murder”, “Come Hell Or High Water”.
GRIM REAPER: Steve Grimmett – Vocals, Ian Nash – Guitars, Chaz Grimaldi – Bass & Paul White – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.