Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 21:58:33

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BLACK STAR RIDERS - "Heavy Fire" (2017)

BLACK STAR RIDERS
HEAVY FIRE
(2017)

 

 
 
Αυτό το συγκρότημα μου φέρνει στο νου, μια πραγματική διχοτομία. Ενώ τους χειροκροτώ για τον ήχο και την μουσική τους, που έχει μια γεύση από Thin Lizzy. Από την άλλη όμως θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η ομοιότητα του ήχου; Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση του Lizzy ήχου, αλλά τουλάχιστον δεν υπολογίζεται ως μίμηση. Τελικά, όλα γίνονται με απολυτό σεβασμό και το κιθαριστικό δίδυμο είναι φωτιά και λάβρα, για να είμαι ανειλικρινής.
Το “Heavy Fire” είναι πιο δυνατό από το κάπως αδύνατο προηγούμενο “Killer Instinct”. Αυτό το album είναι ένα ωραίο Hard Rock album, όπως ακριβώς ήταν και το ντεμπούτο τους, το ίδιο λαμπρό.
Οι Black Star Riders βρίσκονται ήδη σε πολύ καλή τροχιά, έχουν αρκετές Lizzy αναλαμπές, αλλά έχουν και ορισμένες 50’s Rock & Roll στιγμές, καθώς και κάποια Southern Rock στοιχεία, προφανώς θα φταίει που ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Tennessee.
Τα κιθαριστικά riffs των Scott Gorham και Damon Johnson, είναι διασκεδαστικά και εξαιρετικά, οι κιθάρες έχουν αρκετά και πιασάρικα riff, που σου κολλάνε στο μυαλό θυμίζοντας 70’s.
Αισθάνομαι ότι οι Black Star Riders, μετά την κυκλοφορία του υπέροχου ντεμπούτο τους, πριν από τρία χρόνια, τώρα έχουν γίνει πιο σταθεροί κυριολεκτικά σαν βράχος. Η ομάδα, χτίστηκε στις ρίζες των Thin Lizzy και αυτό φαίνεται απόλυτα στο ήχο τους.
Το “Heavy Fire” διαθέτει δέκα καλά έως πολύ καλά λαμπρά Hard Rock τραγούδια, που πιστεύω πως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το συγκρότημα ακόμα πιο δημοφιλής από ότι είναι σήμερα. Όλα ξεκινούν με το ομώνυμο τραγούδι “Heavy Fire” που αν και μέτριο, ο ρυθμός και η μελωδία του, στο τέλος σε τραβάνε σαν μαγνήτης. Από ’κει και περά τα αγαπημένα μου είναι τα εξής… “When The Night Comes In”, “Testify Or Say Goodbye”, “True Blue Kid”, “Letting Go Of Me”.
Όλος ο δίσκος περιέχει σκληρά και κυρίως πιασάρικα τραγούδια με ωραία ρεφρέν, γεγονός που καθιστά το album αυτό απαραίτητο για όσους αρέσκονται στο καλό Hard Rock ήχο από τα 70’s.
Όταν το άκουσα μετά από 4-5 φορές συμπέρανα ότι νιώθω το ίδιο καλά όπως όταν ακούω κάποιο Thin Lizzy album και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού οι Black Star Riders αντανακλούν πλήρως το παραδοσιακό κλασικό Hard Rock ήχο.
Για μένα το “Heavy Fire” είναι μια πραγματική απόλαυση, για μένα αυτός είναι ο τρόπος που το Hard Rock πρέπει να ακούγεται, δηλαδή groovy και βρώμικος. Συνολικά το “Heavy Fire” είναι ένα album που είναι βαρύ και έχει πολλές φωτιές μέσα τους, αν τις ψάξεις και τις ακούσεις καλά.
 
 
HEAVY FIRE: “Heavy Fire”, “When The Night Comes On”, “Dancing With The Wrong Girl”, “Who Rides The Tiger”, “Cold War Love”, “Testify Or Say Goodbye”, “Thinking About You Could Get Me Killed”, “True Blue Kid”, “Ticket To Rise”, “Letting Go Of Me”
BLACK STAR RIDES: Ricky Warwick – Vocals, Scott Gorham – Guitar, Damon Johnson – Guitar, Robbie Crane – Bass and Jimmy DeGrasso – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.