Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 14:30:16
AIRBOURNE
BREAKIN’ OUT HELL
(2016)
 
 
Airbourne… οι αγαπημένοι Αυστραλοί πρωταθλητές του Ηard Rock, οι οποίοι γνωρίζουν μια εντυπωσιακή παγκόσμια επιτυχία. Έχουν ένα σφιγμένο αντρικό ήχο σαν γροθιά στο στομάχι και είναι πίσω ξανά μαζί μας με το τέταρτο studio album τους. Η παραγωγή ανήκει στον Bob Marlette, ο δίσκος διαθέτει έντεκα νέα στακάτα Boogie Hard Rock τραγούδια στο ύφος των AC/DC και των Rose Tattoo.
Όλο το “Breakin’ Outta Hell”, καθοδηγείται από μια τρομερή σκληρή παντελονάτη ενέργεια, με σκληρή ηθική και το σχήμα είναι πρόθυμο να σας διασκεδάσει με τον ήχο του και τη μουσική του, οδηγούμενο από τους αδελφούς Joel και Ryan O'Keeffe, όπου έχουν τρελαμένο μουλιασμένο στο alcohol Αυστραλέζικο DNA.
Το συγκρότημα έχει πλέον εδραιωθεί ως μια πραγματική δύναμη της φύσης, είναι συχνά στο δρόμο, εμφανίζονται με μερικά από τα πιο θρυλικά ονόματα του χώρου μας, όπως πχ οι Iron Maiden.
Το “Breakin’ Outta Hell”, είναι μια διάρρηξη που αντιπροσωπεύει την ίδια την ουσία του σχήματος, με το hittin’ σκληρότερο και πιο Hard Rockin’, χωρίς ημίμετρα και με πολλές γροθιές στα μούτρα των αδαών ακροατών.
Όταν οι AC/DC των αδελφών Young σταματήσουν και καταθέσουν τα όπλα, ε, τότε οι Airbourne των αδελφών O'Keeffe είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη βαριά κληρονομία του σκληρού High Voltage ήχου. Η επιθετικότητα τους είναι γρήγορη, αλλά και κατευθείαν από την κόλαση, ένας πλήρης σεβασμός στους πρώτους διδάξαντες AC/DC.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι οι Airbourne είναι μέσα με τα μπούνια στο ηχητικό σχέδιο των αδελφών Young, είναι το πρώτο σχήμα που κλίνει σκληρά προς αυτόν το ήχο και βέβαιος ο κολασμένος αυτός ήχος είναι εδώ.
Οι Airbourne δεν έχουν φύγει από τον κολασμένο Boogie ούτε στο ελάχιστο όπως και στα προηγούμενα τρία album τους, ισχυρά δυνατά κιθαριστικά riff, τα τραγούδια χτίστηκαν γύρω από νεανικούς στίχους, αλλά η παντοδύναμη δύναμη τους, είναι τα χαοτικά riffs. Αλλά το χάος αυξάνεται από την φωνητική απόδοση του Joel O'Keeffe, που ωθεί το group προς την επίδειξη μια εκρηκτικής σαν βόμβα δυναμικής παγκόσμιας επιτυχίας.
Το συγκρότημα με το “Breakin’ Outta Hell”, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την καταξίωση, μας χαιρετούν με Hard Boogie πυροβολισμούς υψηλών οκτανίων, δυνατά και περήφανα όπως όλα τα κακά αγόρια του Boogie Hard Rock.
Απλά θα ήθελα να μην δούμε τους Airbourne μόνο απλώς ως μια μίμηση των AC/DC, εντάξει είναι μια μίμηση αλλά όχι όμως μια κακή μίμηση όπως τόσα και τόσα άλλα, αλλά θα έλεγα πως είναι ένας φόρος τιμής και μόνο.
Τώρα το πόσο μπορεί ένα συγκρότημα σαν τους Airbourne να συνεχίσει να κάνει το ίδιο ήχο ή να ξεφύγει από αυτό και ενδεχομένως μια ολόκληρη καριέρα να χαθεί, δεν ξέρω; Μερικά σχήματα εξελίσσονται, τώρα να ρισκάρουν μετά από τέσσερα album και ν’ αλλάξουν τον ήχο τους, δεν το νομίζω, γιατί θα εξαφανιστούν αθόρυβα από την ιστορία του Hard Rock.
Πιστεύω πως οι επόμενες γενιές ή για όσο διάστημα το συγκρότημα θα είναι εν ενέργεια, να τους ακούν, τώρα αν ένα άλλο σχήμα θα πάρει τη θέση τους... ε, αυτό μόνο η ιστορία θα το δείξει.
Το “Breakin’ Outta Hell”, δεν είναι τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από ένας διασκεδαστικός Airbourne καλός δίσκος. Δεν έχει τις τρομερές εκπλήξεις, αλλά δεν είναι και κακός ακούγετε πολύ ευχάριστα, αν είστε fan τους αγοράστε τον, στην πραγματικότητα όμως έχουν τραγούδια που είναι τόσο καλά και πιασάρικα όπως και στα προηγούμενα album τους.
Τέλος να πω, πως πολύ το χάρηκα και το διασκέδασα αυτό το album των τρελών Αυστραλών, το οποίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου απογοητευτικό στα δικά μου αυτιά, για τα δικά σας δεν ξέρω...
 
 
BREAKIN’ OUTA HELL: “Breakin' Outta Hell”, “Rivalry”, “Get Back Up”, “It's Never Too Loud For Me”, “Thin The Blood”, “I'm Going To Hell For This”, “Down On You”, “Never Been Rocked Like This”, “When I Drink I Go Crazy”, “Do Me Like You Do Yourself”, “It's All For Rock 'N' Roll”.
AIRBOURNE: Joel O'Keefe – Vocals/ Guitar, David Roads – Guitar, Justin Street – Bass and Ryan O'Keefe – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook