Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 23:15:46
GRAHAM BONNET BAND
THE BOOK
(2016)
 
 
Ο θρυλικός-μυθικός-διαχρονικός-αειθαλής Hard Rock τραγουδιστής Graham Bonnet, είναι πίσω μ' ένα νέο σχήμα και μ’ ένα συναρπαστικό νέο album με τίτλο “The Book”. Στους Graham Bonnet Band, χαρακτηριστικά και φυσικά πίσω από το μικρόφωνο είναι ο Bonnet, το υπόλοιπο line-up αποτελείτε από την Beth-Ami Heavenstone στο μπάσο, αλλά και τον νέο ήρωα της κιθάρας Conrado Pesinato. Για το τέλος άφησα επίτηδες, τους δύο μυθικούς μουσικούς που κλείνουν το group, τον Jimmy Waldo (Alcatrazz, New England, Quiet Riot, Blackthrone) στα πλήκτρα, αλλά και τον μοναδικό drummer μαέστρο Mark Zonder, γνωστός για την διεθνώς αναγνωρισμένη δουλειά του, στους Warlord και τους Fates Warning.
Ο Graham Bonnet έχει ηχογραφήσει και περιοδεύσει με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, κυκλοφόρησε δίσκους σταθμούς στην ιστορία του Hard Rock/ Metal, με τους Rainbow, MSG, Alcatrazz, Impellitteri, Forcefield, Blackthorne. Ο Bonnet έχει ένα ισχυρό και διακριτικό φωνητικό στυλ και πράγματι μια χαρακτηριστική εικόνα πάνω στη σκηνή, προτιμώντας να αφήσει να μιλήσει η μουσική παρά η συμβατική Ηeavy Μetal εμφάνιση και πολύ καλά κάνει, φίλοι μου… Metal Is Passion, Not Fashion.
Ο Bonnet είναι ένας Hard Rock θρύλος, μ’ ένα γεονολογικό δέντρο που θα το ζήλευαν πολλοί, είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της γενιάς του. Εχει μια αναγνωρίσιμη και μοναδική φωνή, σε μια σειρά από κλασικά Hard Rock albums, συμπεριλαμβανομένων των Rainbow στο “Down To Earth” (1979), Michael Schenker Group στο “Nuclear Attack” (1982), Alcatrazz στο “No Parole For Rock ‘N’ Roll” και στο “Disturbing The Peace” (1985), Impellitteri στο “Stand In Line” (1988) καθώς και στους Blackthorne στο “Afterlife” (1993). Αν δεν έχετε κάποιο από αυτά στην κατοχή σας, σας παρακαλώ μην διαβάζετε άλλο και να πάτε να τ’ αγοράσετε ή να τ’ ακούσετε αμέσως.
Εδώ έχουμε το ντεμπούτο σαν Graham Bonnet Band, το album “The Book” βλέπει τον Graham να επιστροφή σε καλή φόρμα, με ένα studio δίσκο που έχει τον καλύτερο εαυτό του, εδώ και χρόνια. Τα 11 τραγούδια θα φυσήξουν γερά και δυνατά τον βαρύ τους ήχο στους οπαδούς του Hard Rock. Το νέο album προσφέρει νέα τραγούδια, όπου ο Bonnet καθορίζει με τη θρυλική φωνή του, πάνω σε μια επιλογή από καλές Hard Rock μελωδίες που είναι ασφυκτικά γεμάτες από την μεγάλη φωνή του. Τα τραγούδια του δίσκου, θα έλεγα ότι είναι παρόμοια με αυτό που έχει κάνει στο παρελθόν, μουσικά είναι κοντά σε Rainbow, Alcatrazz, MSG και όπως λέει και ο ίδιος «…Νομίζω ότι αυτό είναι που θέλουν ν’ ακούσουν οι οπαδοί από μένα και δεν θα μείνουν απογοητευμένοι…».
Ο Graham Bonnet είναι σε πολύ καλή φόρμα, και το album είναι εύκολα από τα καλύτερα του εδώ και χρόνια, ολος ο δίσκος σφύζει από γνήσιο Hard Rock, οι fans θα το χαρούν σίγουρα. Εξαιρετικός Rocker ο 69χρόνος Graham Bonnet έχει μια στέρεα φωνή και το group είναι πολύ εντυπωσιακό και ευχάριστο στο να το ακούς.
Στην πραγματικότητα, έχουμε έναν δίσκο που σας διασκεδάσει, μια εντυπωσιακή μουσική ιστορία με Classic Hard Rock στα καλύτερα του, επικός ήχος που φαίνεται να επηρεάζεται όχι μόνο από την μεγάλη εμπειρία και τον επαγγελματισμό των μουσικών που παίρνουν μέρος, αλλά αντλεί και πολλά στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής, μέσα από το φάσμα του Hard Rock όμως.
Μερικοί από εσάς μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την φωνή του Graham Bonnet, επιτρέψτε μου να σας την παρουσιάσω, τέλειο στυλ, μελωδική γεμάτη χαρακτήρα, αρκετά αφηγηματική, εκθαμβωτική με θεατρικούς καλλωπισμούς. Αυτή είναι η μοναδική φωνή του Graham Bonnet.
Επίσης, μια ειδική έκδοση σε CD περιλαμβάνονται μαζί με το νέο δίσκο και ένα bonus CD με 16 κλασικά επαναηχογραφημένα τραγούδια τις καριέρας του Graham, μερικά από τα πιο γνωστά που έχει τραγουδήσει στην solo καριέρα του, αλλά και με Rainbow, Alcatrazz, MSG και Impellitteri.
 
 
THE BOOK: “Into The Night”, “Welcome To My Home”, “Earth’s Child (I Am Your Son)”, “Rider”, “Dead Man Walking”, “Strangest Day”, “The Dance”, “Where Were You?”, “The Book”, “Everybody Wants To Go There”, “California Air”.
LP Bonus: “Here Comes The Night (Down Without A Knight)”.
GRAHAM BONNET BAND: Graham Bonnet – Vocals, Beth-Ami Heavenstone – Bass, Conrado Pesinato – Guitar, Mark Zonder – Drums and Jimmy Waldo – Keyboards.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook