Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 21:57:17

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

GLENN HUGHES - "Resonate" (2016)

GLENN HUGHES
RESONATE
(2016)
 
 
Ο τραγουδιστής/ μπασίστας και συνθέτης Glenn Hughes, είναι ένας πραγματικός Rock μύθος, δεν υπάρχει ούτε μια αμφιβολία γι’ αυτό. Κανένας άλλος Rock μουσικός δεν είναι χαραγμένος τόσο πολύ στη μνήμη μας, για το διακριτικό του στυλ, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του Hard Rock, Blues, Soul, Funk και αυτή η εκπληκτική φωνή του… μα τι φωνή. Με μια καριέρα που ξεκίνησε στα 1970 με τους Trapeze, ο Glenn άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των Deep Purple, Hughes/ Thrall, αλλά και τις συνεργασίες του με Gary Moore, Black Sabbath και πιο πρόσφατα με τους Black Country Communion, για να αναφέρουμε μερικά μόνο. Με έντεκα solo album στο ενεργητικό του και αμέτρητες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του Rock, ο Glenn Hughes είναι η μουσική Hard Rock εικόνα της εποχής μας και όχι μόνο.
Ο Glenn Hughes έχει ονομαστεί ως «Voice Of Rock», λόγω του εξαιρετικού φωνητικού ταλέντου του, έχει μια διαφορετική ερμηνεία όσο κανένας άλλος τραγουδιστής της γενιάς του. Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που διαρκεί σχεδόν πενήντα χρόνια, ο Glenn έχει ενσωματωθεί πλήρως στο Rock 'N' Roll/ Hard Rock πνεύμα, όσο κανείς.
Όχι όμως ότι όλα τα solo albums που έχει βγάλει να είναι τέλεια (για μένα τουλάχιστον), το ξέρω ότι ο καλλιτέχνης μπορεί και θέλει με κάθε ειλικρίνεια να βγάλει ότι τον εκφράζει εκείνη τη στιγμή. Ας το πούμε διαφορετικά, το προσωπικό δισκογραφικό έργο που έχει κυκλοφορήσει είναι πολύ ποικιλόμορφο, κοινό στοιχείο είναι όμως η τίμια εκφραστική φωνή του, γιατί μουσικά δεν μου αρέσουν όλα όσα έχει κάνει. Ανεξαρτήτως της solo δουλειά του, τα τελευταία χρόνια ο Glenn μας έχει ευλογήσει με τη γέννηση ενός μεγάλου Hard Rock συγκροτήματος των Black Country Communion. Χωρίς να είναι καθόλου απογοητευτικά αυτά τα album, αποδεικνύεται απόλυτα το γεγονός ότι όταν ο Glenn, θέλει να τραγουδήσει Hard Rock, μπορεί να βάλει φωτιά όσο λίγοι καλλιτέχνες.
Έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια από την τελευταίο solo album του Glenn Hughes, το 2008. Έτσι λοιπόν θα δείτε περήφανα να φιγουράρει το όνομα του Glenn Hughes στο εξώφυλλο του “Resonate”.
Το “Resonate” περιέχει τεράστια riff, ενώ η παρουσία του drummer Chad Smith των Chickenfoot, Red Hot Chili Peppers (σε δύο τραγούδια), κάνει τον δίσκο αρκετά καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο ότι και στα δύο τραγούδια όπου παίζει drums ο Chad στα “Heavy” και “Long Time Gone”, κυκλοφόρησαν και σαν video-clip, τυχαίο δε νομίζω.
Φυσικά, η δυναμική μεν, αλλά και ευαίσθητη φωνή του Glenn Hughes, είναι το απόλυτο highlight του δίσκου, που κάνει τούτο το δισκογραφικό έργο του, ν’ ακούγετε με ευχαρίστηση σε κάθε αυλάκι του βινυλίου. Το Hard Rock είναι ακαταμάχητα σφοδρό με βομβαρδισμό που δεν σταματά καθόλου, τα πράγματα σε μερικά τραγούδια είναι γρήγορα με καλές κιθάρες και μπάσο που σφύζει από ένταση, καρφωμένο κάτω στο πάτωμα από αμείλικτες βαριές μπάσο-γραμμές.
Ωστόσο, συναρπαστική ακούγεται και η φωνή του Glenn, ρίχνει κάποιο ψυχεδελικό στοιχείο στο “Resonate”, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η φωνή του. Μια φωνή που ξεχωρίζει όσο λίγες αλήθεια, από τους πολύ μεγάλους τις γενιάς του, ο Glenn εξακολουθεί να έχει ακόμη ένα φωνητικό φάσμα, που σίγουρα θα είναι φθόνος για πολλούς τραγουδιστές σε όλο τον κόσμο του Rock και εδώ είναι σε πλήρη αποδεικτικά στοιχεία. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ο 65-χρόνος πια Glenn βάζει κάτω, πολλούς από τους επίδοξους τραγουδιστές σε όλο το φάσμα του Rock, αφού τραγουδά σαν30-άρης.
Το “Resonate” είναι χτισμένο γύρω από ωραία κιθαριστικά riff, μερικά από τα οποία ηχούν μια 70’s βαρβαρότητα που απειλούν να τεμαχίσουν σε πολλά κομμάτια τα ηχεία σας, το riffing είναι απάνθρωπα παραμορφωμένο στο μπάσο του Glenn.
Ο Glenn μπορεί να ονόμασε το album του “Resonate”, αλλά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα αν το ονόμαζε «σεισμό», όπου μπορούσε κάλλιστα να ήταν πιο εύστοχος τίτλος.
 
 
RESONATE: “Heavy”, “My Town”, “Flow”, “Let It Shine”, “Steady”, “God Of Money”, “How Long”, “Landmines”, “When I Fall”, “Stumble & Go”, “Long Time Gone”.
GLENN HUGHES: Glenn Hughes – Vocals/ Bass, Soren Andersen – Guitar, Pontus Engborg – Drums and Lachy Doley – Keyboards.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook