Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 20:48:20
INGLORIOUS
INGLORIOUS
(2016)
 
 
Οι Inglorious ιδρύθηκαν στην Αγγλία τον Φεβρουάριο του 2014, από τον τραγουδιστή Nathan James (Trans-Siberian Orchestra, Uli Jon Roth) και αμέσως έλαβαν πολλούς επαίνους από τη μουσική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το όραμα του τραγουδιστή Nathan James, ήταν ότι ήθελε να είναι σ’ ένα συγκρότημα, που να ακουγόταν σαν τα κλασικά Hard Rock του παρελθόντος. Σε αυτό το ντεμπούτο των Inglorious έχει κάνει ακριβώς αυτό που ήθελε πάντα.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πως αυτό το σχήμα είναι μέσα στο κλασικό ήχο του Hard Rock από τα 70’s και αυτό είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, από μόνο του. Όταν άκουσα το πρώτο τραγούδι του δίσκου, είπα αμέσως «εδώ έχουμε κάτι καλό».
Ήχος από παλιό Hammond, τι να περιμένετε δηλαδή; Οι Inglorious ηχούν κάπως σαν παλιούς Deep Purple, Whitesnake, Bad Company, ενώ επίσης ακούω πολλά κιθαριστικά riffs στην μουσική τους που μου ακούγονται σαν Led Zeppelin.
Σε γενικές γραμμές τα τραγούδια του album “Inglorious”, είναι βαριά με μια παλιά old-school αίσθηση, ενώ περιέχουν κιθαριστικά riffs, που ακμάζουν πάνω σ’ έναν καμβά που κινείται πίσω στο Hard Rock της δεκαετίας του ’70. Όπως θα λέγαμε αλλιώς και ως proto-Heavy Metal. Στη συνέχεια όμως υπάρχουν και τα φωνητικά του Nathan James, παθιασμένα, βαθιά 70’s soulful, μα εντελώς ωραία και κυρίως αφοπλιστικά. Οι κιθάρες είναι μόνιμα σε βρυχηθμό, μερικά solo λες και έχουν βγει από δίσκους των 70’s, ενώ ρίχνουν κάτω μαζικά riffs σε όλα τ’ αυλάκια του album.
Ακόμη όσο περισσότερο ακούς το δίσκο, νομίζεις ότι η μουσική του συγκροτήματος βγαίνει πολύ ζωντανή, σαν να παίζουν ζωντανά μέσα στο δωμάτιο σου. Ευτυχώς που δεν υπάρχουν καθόλου overdubs. Τα 11 τραγούδια του δίσκου που συνθέτουν αυτό το ντεμπούτο καταγράφηκαν ζωντανά με όλα και τα πέντε μέλη του group, μέσα στο ίδιο studio.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρετε αυτόν το δίσκο, εκτός του ότι πολύ απλά είναι θαυμάσια τα τραγούδια (δύο από αυτά τα έχει συν-γράψει ο Al Pitrelli), αλλά και ότι όλος ο δίσκος έχει έναν εκπληκτικό ήχο που σου κολλάει αμέσως.
Τα “Breakaway”, “High Flying Gypsy” και “Holy Water”, θα μπορούσαν να είναι ας πούμε σε μια συλλογή των Whitesnake, πραγματικά εντυπωσιακά τραγούδια. Προσθέτοντας κάποια Βluesy, αργή free αίσθηση, μερικά τραγούδια πραγματικά λάμπουν εδώ, όπως το “Warning”, “Until I Die” ή το “Wake”. Αρκετό ενδιαφέρον έχει και η μπαλάντα “Bleed For You”, αλλά και το “You’re Mine”.
Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα απογίνουν οι Inglorious, στα επόμενα χρόνια που έρχονται, αλλά αν θέλετε να γίνουν καλύτεροι και μεγαλύτεροι επενδύστε άφοβα. Μην έχετε καμία υποψία ότι θα χαθούν σύντομα, βοηθήστε τους και εσείς και να είστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα τους δούμε σε μεγάλα στάδια.
 
 
INGLORIOUS: “Until I Die”, “Breakaway”, “High Flying Gypsy”, “Holy Water”, “Warning”, “Bleed For You”, “Girl Got A Gun”, “You're Mine”, “Inglorious”, “Wake”, “Unaware”.
INGLORIOUS: Nathan James – Vocals, Wil Taylor – Guitar, Andreas Zäta Eriksson – Guitar, Colin Parkinson – Bass and Phil Beaver – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook