Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 23:13:47

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

QUARTZ - "Fear No Evil" (2016)

QUARTZ
FEAR NO EVIL
(2016)
 
 
Αν είστε Metalhead, θα πρέπει να ξέρετε σίγουρα την πόλη του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια πόλη που γέννησε τους Black Sabbath και τους Judas Priest. Μεταξύ αυτών ήταν και μια πληθώρα άλλων σχημάτων όπως οι Quartz, που ιδρύθηκαν στην πόλη το 1977 κατά τις πρώτες ημέρες του ένδοξου NWOBHM κινήματος, οι Quartz έπαιξαν τότε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Heavy Metal σκηνή του Birmingham. Κυκλοφόρησαν δίσκους μέχρι το 1983 όπου διαλύθηκαν, άλλα το 2011 ξανά επανήλθαν, το 2015 βγάζουν μια συλλογή με αρχειακό υλικό και φέτος νέο studio album, το “Fear No Evil” μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.
Μουσικά οι σημερινοί Quartz παίζουν παραδοσιακό Ηeavy Μetal στο ύφος των Judas Priest των Black Sabbath και των Saxon θα λέγαμε για να πάρουμε μια ιδέα, έτσι το “Fear No Evil” έχει μια χαρακτηριστική παλιά 80’s γεύση. Τα πάντα σε αυτό το album μυρίζουν 80’s, από τις μελωδίες, αλλά και την ζεστή απλή παραγωγή που ακούγεται σαν να είχε έρθει κατευθείαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, το “Fear No Evil” που ανοίγει τον δίσκο είναι ένα καλό ξεκίνημα, επιδεικνύοντας στέρεα κιθαριστικά riffs, σφιχτή μουσικότητα και πιασάρικο ρεφρέν, αλλά και όλο το album κινείτε σε αυτά τα καλά μουσικά επίπεδα. Γρήγορα, σκληρά και τα… “Dangerous Game”, “Born To Rock The Nation”, “The Stalker”, “Zombie Resurrection”, τα οποία όμως όλα έχουν όμορφα ενεργητικά νόστιμα solo κιθάρας.
Παραδοσιακός Ηeavy Μetal δίσκος, έχει ποιότητα υλικού, είναι διασκεδαστικός, σύγχρονος αλλά με έναν παραδοσιακό ήχο, έναν ήχο φόρος τιμής σε μια NWOBHM εποχή, που έχει περάσει αλλά ανήκει στην ιστορία του Βρετανικού Heavy Metal.
Αν είστε απλά ένας από τους ντεμοντέ, αλλά από την άλλη, γνήσιος τύπος της 80’s old-school Heavy Metal εποχής (όπως εγώ), τότε αγοράστε αυτό τον δίσκο, αξίζει τον κόπο. Μην δίνετε τα χρήματα σας σε διάφορα σκατά που βουλιάζουν κάθε μέρα τη μουσική μας, όλο και πιο κάτω.
Μόλις εμπλακείς με τη μουσική του ένδοξου New Wave Of British Heavy Metal, θα ’ναι για πάντα μέσα στη ζωή σου, αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές… δεν ξεφεύγεις έτσι εύκολα.
Οι Quartz του 2016 λοιπόν, ήταν πραγματική έκπληξη για μένα, το group είναι και πάλι μαζί, με ένα νέο τραγουδιστή τον David Garner αυτή τη φορά, ενώ από τα αρχικά μέλη είναι οι Mick Hopkins (κιθάρα), Malcom Cope (τύμπανα), Derek Arnold (μπάσο) και Geoff Nicholls (τραγούδι/ κιθάρα/ keys). Ναι, πολύ καλά διαβάσατε ο Geoff Nicholls, που πέρασε και από τους Black Sabbath, αυτοί οι «παππούδες» λοιπόν φίλοι μου, μας προσφέρουν ένα ευθύ Heavy Metal/ Rock album, με πολύ ενθουσιασμό.
Σε γενικές γραμμές είναι πολύ βαρύτερο και καλύτερο album από τον προκάτοχο του, 33 χρόνια πίσω το “Against All Odds”.
Συνολικά το “Fear No Evil”, είναι ένα ισχυρό album και είναι αρκετά διαχρονικό όσον αφορά τον ήχο του, καλός διαχρονικός NWOBHM ήχος, που εκτελείται από εξαιρετικούς έμπειρους μουσικούς.
Μπορεί να είχαμε ν’ ακούσουμε τους Quartz 33 ολόκληρα χρόνια, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο και την αναμονή.
 
 
QUARTZ: David Garner – Vocals, Geoff Nicholls – Vocals/ Guitar/ Keyboards, Mick Hopkins – Guitar, Derek Arnold – Bass and Malcolm Cope – Drums.
FEAR NO EVIL: “Fear No Evil”, “Rock Bottom”, “Stalker”, “Rapture”, “Zombie Resurrection”, “Barren Land”, “Walkin’ On Holy Water”, “Dangerous Game”, “Born To Rock The Nation”, “Riot In The City”, “Dead Man’s World (Apocalypse)”, “Scream At The Devil”.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook