Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 18:49:43

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

TYKETTO - "Reach" (2016)

TYKETTO
REACH
(2016)
 
 
Ένα νέο δισκογραφικό έργο των Tyketto, με τον μυθικό και πάλι Danny Vaughn πίσω στα φωνητικά.
Το “Reach” φέρνει μια καινοτομία, αφού βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα πολύ καλό, γνήσιο μελωδικό Hard Rock album, με πολύ μεράκι και επαγγελματισμό όπου κυμαίνεται με ασφάλεια ανάμεσα στο κλασικό Hard Rock και στο πιο πομπώδη AOR ήχο, ακόμα και με νεύματα μέσα από το συμφωνικό Rock προφίλ.
Μιλώντας για τραγούδια, ν’ αναφέρουμε μερικά όπως πχ τα… “Big Money”, “Circle The Wagons” και “Tearing Down The Sky”, που έχουν μια λαμπρή μελωδική γραμμή, ανάμεσα σε ένα γλυκό Αμερικανικό AOR και με ένα εξαιρετικό ήχο, που ακούγονται με μια φινέτσα και με ορισμένες επιρροές από Kansas, που δείχνει μια συμφωνική ωραία ατμόσφαιρα. Ενώ τα “I Need It Now”, “The Faster Man Alive”, ανακτούν τον κλασικό ήχο των Tyketto, δίνοντας τους εαυτούς μας έναν γλυκό ήχο της κιθάρας με ένα μελωδικό υπόβαθρο, που σε γυρίζει πίσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο, από το πρώτο ιστορικό τους album.
Συγκλονιστικός, για άλλη μια φορά ο κύριος Danny Vaughn στα φωνητικά άψογος, με πολύ παρουσία φυσικά και ο θρυλικός Michael Clayton Arbeeny όπου στα τύμπανα κάνει σπουδαία δουλειά, ενώ το ντεμπούτο κάνει ο Chris Creen στις κιθάρες, εκπληρώνοντας απόλυτα το πολύ δύσκολο έργο της αντικατάστασης του αρχικού Brooke Saint James.
Οι Tyketto μας προσφέρουν έναν νέο δίσκο, στο οποίο έγινε μια πολύ καλή διασταύρωση του AOR και του Hard Rock. Πήραν αρκετή αναζωογόνηση και ενέργεια μέσα στο studio την άνοιξη του 2016, οι συνεδριάσεις έλαβαν χώρα στο θρυλικό “Rockfield Studios” στην Ουαλία.
Μουσικά το σχήμα είναι πραγματικά σε με μια πολύ καλή φάση στην καριέρα του, το παιχνίδι τους περιέχει μυϊκό εμπορικό ήχο, μελωδικού Rock και παραδίδεται με τα καλύτερα μέσα.
Ακολουθώντας τα βήματα των παλιών εικόνων, οι μουσικές του group εισαγάγουν τους νέους οπαδούς από όλο τον κόσμο για το τι εστί Tyketto του 2016. Να είστε βέβαιοι ότι όλα τα τραγούδια από το “Reach”, εξακολουθούν ακόμη να φέρνουν στο νου, τις όμορφες μελωδίες του εμπορικού ήχου που είχαν στην αρχή της καριέρας τους.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών το σχήμα δεν ήταν και στα καλύτερα του, άλλα τώρα αισθάνονται ισχυρότεροι και καλύτεροι στην απόδοση από ότι ever και έτσι θα αυξήσουν τους οπαδούς τους ανά τον κόσμο. ’Ιδωμεν.
Το “Reach” είναι ένα Hard Rock album υψηλής λαμπρής εκτέλεσης, όταν δηλαδή η κομψότητα γίνεται μουσική. Συγχαρητήρια στους Tyketto, που συνεχίσουν να ποντάρουν στην ποιότητα της μουσικής τους.
Οι πιο ψαγμένοι ας κοιτάξουν να βρουν από τους Waysted το "Save Your Prayers" του 1986, εκεί θ' ακούσουν έναν πιο σκληρό (φωνητικά) Danny Vaughn.
 
 
REACH: “Reach”, “Big Money”, “Kick Like A Mule”, “Circle The Wagons”, “I Need It Now”, “Tearing Down The Sky”, “Letting Go”, “The Faster Man Alive”, “Remember My Name”, “Sparks Will Fly”, “Scream”, “The Run”.
TYCKETTO: Danny Vaughn – Vocals, Chris Green – Guitar, Chris Childs – Bass, Michael Clayton Arbeeny – Drums and Ged Rylands – Keyboards.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook