Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 19:23:49
HARDLINE
HUMAN NATURE
(2016)
 
 
Μετά την αναγέννηση του σχήματος το 2012, οι Hardline έχουν ομαδοποιηθεί γύρω από τον τραγουδιστή Johnny Gioeli, οπότε μιλάμε θα έλεγα για ένα προσωπικό σχήμα του τραγουδιστή που λειτούργει κατά παραγγελία.
Στα πλήκτρα ο Alessandro Del Vecchio (Rated X, Resurrection Kings, Revolution Saints), ο ταλαντούχος κιθαρίστας Josh Ramos (The Storm), η μπασίστρια Anna Portalupi (Tarja Turunen) και drummer ο Francesco Jovino (Primal Fear, Jorn), όλοι αυτοί οι μουσικοί έχουν εντυπωσιακή γενεαλογία από άλλα σχήματα, ξεχωριστό είναι και το διαφορετικό ταλέντο τους να δένουν όλοι μαζί. Αλλά ο στόχος του νέου τους album αλήθεια ποιος είναι; Το να κάνεις ξανά το “Double Eclipse” απλά δεν γίνετε.
Αν και είναι σκληρό album, αυτό που λείπει είναι η κιθάρα του Neal Schon, αλλά και τα τύμπανα του Dean Castronovo, ναι εδώ έχουν ένα βαρύτερο σε ήχο δίσκο και από τον αρχικό Hardline ήχο, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Σύγκριση με το “Double Eclipse” του 1992 δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση, το “Double Eclipse” ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα όλων μας και νομίζω ότι θα είναι για τον καθένα που αγαπά τον ήχο του καλού Hard Rock.
Τώρα το “Human Nature” είναι ένα νέο Hardline album και αυτό είναι μια πραγματικότητα, έτοιμο να μας παραδώσει κάποιο εξαιρετικό Hard Rock με καλές μελωδίες και ωραίες επιδόσεις.
Όσοι γνωρίζουν την φωνή του Johnny Gioeli μέσα από τις δουλειές του με τον Axel Rudi Pell, ξέρουν πως πρόκειται για έναν εκπληκτικό αν μη τι άλλο τραγουδιστή.
Στα του δίσκου τώρα, το “Where Will We Go From Here” που ανοίγει το album, είναι ένα γρήγορο, κιθαριστικό βαρύ Rock τραγούδι, πιασάρικο και με τα ισχυρά φωνητικά του Gioeli στην πρώτη γραμμή. Άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα εξής… “Nobody’s Fool”, “Running On Empty”, αλλά και η μπαλάντα “Human Nature”, που προσφέρουν ένα κλασικό Hardline ήχο και μελωδία. Εντυπωσιακό και το “Take You Home”, αλλά και το “Where The North Winds Blows”.
Συνολικά, αυτό είναι ένα καλό album, σίγουρα δεν είναι ένα νέο “Double Eclipse” και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Tώρα το “Human Nature” είναι ένα κάπως ώριμο album, ένας Hard Rock δίσκος που περιλαμβάνει λίγο από τη μαγεία, ή από τον αρχικό ήχο του group που γεμίζει με ένα πιο ενημερωμένο ήχο όπου κάνει το τελικό αποτέλεσμα να είναι ενδιαφέρον, για τους λάτρεις του μελωδικού Hard Rock.
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως και λίγο τα πράγματα, οι σημερινοί Hardline δεν έχουν καμία σχέση με το group των 90’s, που κυκλοφόρησαν τότε το ανεπανάληπτο αλλά και θρυλικό “Double Eclipse”. Θα έλεγα ότι οι σημερινοί Hardline είναι καθαρά ένα προϊόν της δισκογραφικής τους εταιρείας, η οποία τους έχει ανασύρει από την αφάνεια σε συμφωνία με τον Gioeli. Δυστυχώς πια ο Gioeli δεν έχει καμία ανάμιξη στην σύνθεση των τραγουδιών, αυτό το έχουν αναλάβει επαγγελματίες συνθέτες, οι οποίοι γράφουν κατά παραγγελία.
Εν κατακλείδι, το album έχει αρκετά καλά σημεία, τα οποία όμως θα μπορούσαν (όπως είναι φυσικό) να βρίσκονται σε οποιαδήποτε άλλο group, της εν λόγο δισκογραφικής εταιρείας.
Τελικά άσχημο album δε το λες, αν σας αρέσει η φωνή του Gioeli που ομολογουμένως είναι πολύ εκφραστική, θα το ακούσετε όλο πολύ ευχάριστα, θα μπορούμε όμως να έχει κυκλοφορήσει και θα ήταν καλύτερα ας πούμε, ως solo album. Και όχι κάτω από το βαρύ όνομα Hardline.
 
 
HUMAN NATURE: “Where Will We Go From Here”, “Nobody's Fool”, “Human Nature”, “Trapped in Muddy Waters”, “Running on Empty”, “The World Is Falling Down”, “Take You Home”, “Where the North Wind Blows”, “In the Dead of the Night”, “United We Stand”, “Fighting the Battle”.
HARDLINE: Johnny Gioeli – Vocals, Alessandro Del Vecchio – Keyboards, Josh Ramos – Guitar, Anna Portalupi – Bass and Francesco Jovino – Drums.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Hard Rock/ HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook