Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 23:14:55
RAVENSIRE
THE CYCLE NEVER ENDS
(2016)
 
Μια ματιά σε αυτό το εξώφυλλο και θα καταλάβετε αμέσως για τι πράγμα μιλάμε, έτσι δεν είναι; Και δικαίως, οι Ravensire έχουν ένα επιβλητικό εξώφυλλο εδώ, βγαλμένο μέσα από την ηρωικό Heavy Metal.
Οι Ravensire παίζουν ένα είδος Heavy Metal χτισμένο απευθείας στο επίκεντρο των Visigoth ή των Ironsword και ηχούν όπως οι Cirith Ungol, Manowar και οι Manilla Road. Άλλωστε το συγκρότημα αναφέρει τους Omen και τους Brocas Helm ως τις βασικές επιρροές του, οπότε μπορείτε σίγουρα να ακούσετε ένα τραχύ και θορυβώδες ήχο των αρχών των 80’s. Φυσικά υπάρχουν και οι αναμενόμενες Iron Maiden επιρροές και όλα τα παραδοσιακά 80’s old-school ηχητικά πράγματα.
Ευτυχώς, που οι Πορτογάλοι Ravensire δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν το λεγόμενο New Wave Of Traditional Heavy Metal πολύ καλα, αλλά γράφουν και μια πολύ καλή επική μουσική με αρκετή όμορφη αρμονία.
Νομίζω πως οι Ravensire έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος σε μια αιμοδιψή μάχη, για να σώσουν τη τιμή και τη δόξα του σημερινού Heavy Metal και τα λάφυρα θα μείνουν σ’ μας μέσα από την μουσική τους και τα τραγούδια τους.
Τα βαριά, σαρκωμένα κιθαριστικά riffs καλπάζουν, οι βροντές και τα φωνητικά είναι βραχνά, τραχιά και ανδροπρεπή.
Στιχουργικά, τα μυστικά των Viking επιδρομές και λεηλασίες στον Ευρωπαϊκό Βορρά, κάτι από Running Wild σε riff. Εάν αυτά τα τραγούδια περνούν και δεν σας ακουμπούν, ή ούτε σας κάνουν να πάρετε στα χέρια σας το σπαθί, που πιθανότατα δεν έχετε, τότε πολύ άπλα δεν ακούτε το ηρωικό και επικό Heavy Metal.
Η καλή κιθάρα ανήκει στον Nuno Mordred και ναι αυτό που παίζει είναι αντρικό Heavy Μetal. Είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος σε μεγάλα riff και solos, που αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε μια μηχανή του χρόνου πίσω στις καλές στιγμές των 80’s. Ο τραγουδιστής Zé Gomes, ακούγεται σαν μια διασταύρωση μεταξύ των Lemmy, Tann (Ironsword) και του Rock ‘Ν’ Rolf (Running Wild). Τέλος, τα τύμπανα και το μπάσο των F και Rick Thor (αντίστοιχα), είναι συγκλονιστικά και ο πολεμικός ρυθμός, σας καλεί σε πόλεμο ενάντια στο ψεύτικο Metal, όπως έκανε άλλωστε και ο δυνατός Scott Columbus (R.I.P.) των Manowar.
Από το “The Cycle Never Ends”, ξεχωρίζω τα εξής τραγούδια… την τριλογία του “White Pillars Trilogy”, αλλά και τα “Cromlech Revelations”, “Crosshaven” και “Trapped In Dreams”.
Αν αγαπάτε το Heavy Metal με ιστορική ηρωική 80’s αναδρομή, τότε θα πρέπει αμέσως ν’ αναζητήσετε για αυτό τον δεύτερο δίσκο των Ravensire. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει, αρχικά το 2013 το πολύ καλό album “We March Forward” και φέτος το “The Cycle Never Ends”.
 
 
THE CYCLE NEVER ENDS: “Cromlech Revelations”, “Crosshaven”, “Solitary Vagrant”, “Procession Of The Dead”, “Trapped In Dreams”, “White Pillars Trilogy: Part I - Eternal Sun”, “White Pillars Trilogy: Part II - Blood And Gold”, “White Pillars Trilogy: Part III - Temple At The End Of The World”.
RAVENSIRE: Zé Gomes – Vocals, Nuno Mordred – Guitar, Rick Thor – Bass & F – Drums.
 
 
Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook