Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 02:52:25

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VICIOUS RUMORS - "Concussion Protocol" (2016)

VICIOUS RUMORS
CONCUSSION PROTOCOL
(2016)
 
 
Οι Vicious Rumors έχουν επιτύχει μια κάποια δίκαιη δημοτικότητα στην Ευρώπη. Κυρίως γιατί ως γνωστών ήταν εφαλτήριο για την καριέρα του Vinnie Moore, αλλά βασικά γιατί είχαν στις τάξεις τους τον αείμνηστο τραγουδιστή Carl Albert (RIP). Τριάντα ένα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “Soldiers Of The Night”, είναι ακόμα εδώ, προσφέροντας μας old-school Heavy Metal. Στην δεκαετία του '80 οι Vicious Rumors είχαν χαράξει μια σταθερή αν όχι κερδοφόρα καριέρα και φαίνεται να γίνεται ισχυρότερη με το πέρασμα των ετών.
Τα δύο τελευταία τους album “Killers Razorback” και “Electric Punishment”, ήταν εξίσου και τα δύο αρκετά ισχυρά βινύλια. Το νέο album έχει μία βασική διαφορά… έναν ακόμη νέο τραγουδιστή, από τους Vicious Rumors περάσουν τόσοι τραγουδιστές όπως από τους Spinal Tap οι drummers… Ο Nick Holleman είναι ο 10ος του σχήματος αν μέτρησα σωστά, έτσι κάνει εδώ στο “Concussion Protocol” ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα. Οι Vicious Rumors μουσικά βρίσκονται κάπου ανάμεσα στο Ρower Μetal και το Τhrash Μetal. Μερικά από riffs είναι πολύ Τhrash όπως είναι και ο ήχος της κιθάρας. Η διάταξη του ήχου και τα μελωδικά στοιχεία έχουν περισσότερα κοινά με το Ευρωπαϊκό Ρower Μetal. Τα φωνητικά είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο είναι πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό ήχο, ο Ολλανδός Nick Holleman βοηθά πολύ με την μελωδική φωνή του, προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι όμως να μείνει πολύ περισσότερο από τους προκατόχους του, γιατί είναι πραγματικά καλός.
Αυτό το album έχει μερικές καλές στιγμές, αξιοσημείωτο είναι το άνοιγμα του riff του ομώνυμου τραγουδιού “Concussion Protocol”, είναι γρήγορο και θέτει τον τόνο για το υπόλοιπο του δίσκου.
Τα mid tempo, άλλα και τα ισχυρά κιθαριστικά riffs του Geoff Thorpe (ιδρυτής του σχήματος), είναι τα κύρια συστατικά αυτού του δίσκου. Ένα από τα κύρια θέματα του “Concussion Protocol”, είναι ότι έχουν κρατήσει τον κανόνα του ενός riff ανά τραγούδι, κιθάρες, φωνητικές μελωδίες, μεγάλα δολοφονικά riff ή μελωδικά και γρήγορα κιθαριστικά μέρη, υπάρχουν σε κάθε τραγούδι αυτού του δίσκου. Εν συνόλω το “Concussion Protocol”, βρίσκεται ως επί το πλείστον σε mid tempo κατάσταση, με κάποιους γρήγορους ρυθμούς, αλλά μου ακούγεται καλύτερα όταν παράγουν πραγματικά βαρύ ήχο, από ότι όταν έχουν αργούς ρυθμούς. Υπάρχει και πολύ μελωδία στο album, που μερικές φορές αφήνουν τις κιθάρες πραγματικά να λάμψουν με την παρουσία τους. Εγώ ξεχώρισα αμέσως τα… “Concussion Protocol”, “Life For A Life”, “Bastards”, “Every Blessing Is A Curse” και “Chasing The Priest” εσείς;
Το ξανά λέω το έργο στην κιθάρα είναι κορυφαίο και από τους δύο κιθαρίστες Geoff Thorpe και Thaen Rasmussen, τα riffs και solos έχουν συνέπεια με αρμονίες και με αυτοκυριαρχία. Το φωνητικό εύρος και το ύφος του τραγουδιστή είναι πολύ αξιόλογο, προκαλώντας συγκρίσεις που κυμαίνονται από τους Helloween εποχής Kai Hansen, αλλά και Rob Halford. Ενώ και το drumming του «παλιού» Larry Howe είναι απλά εξαίσιο. Αυτό το album, για μένα θα είναι σίγουρα μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες για φέτος. Ίσως με αυτό το album οι Vicious Rumors, να αρχίσουν να παίρνουν κάποια καλύτερη δημοτικότητα, κάλιο αργά παρά ποτέ στην καριέρα τους, όπου σίγουρα αξίζει να την κερδίσουν.
 
 
VICIOUS RUMORS: Nick Holleman – Vocals, Geoff Thorpe – Guitar, Thaen Rasmussen – Guitar, Tilen Hudrap – Bass and Larry Howe – Drums.
CONCUSSION PROTOCOL: “Concussion Protocol”, “Chemical Slaves”, “Victims Of A Digital World”, “Chasing The Priest”, “Last Of Our Kind”, “1000 Years”, “Circle Of Secrets”, “Take It Or Leave It”, “Bastards”, “Every Blessing Is A Curse”, “Life For A Life”.
 
 
Για το Southern-Rock.GR: (Ηλίας Κωστόπουλος).
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group/ καλλιτέχνη αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.