Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 15:43:25

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

OMEN - "Hammer Damage" (2016)

OMEN
HAMMER DAMAGE
(2016)
 
 
Οι Omen είναι ένα από τα πιο θρυλικά Αμερικανικά συγκροτήματα του Heavy Metal που υπήρξαν ποτέ, ο λόγος; Κυρίως τα 3 πρώτα albums τους είναι άριστα, βαρβαρικά από καθαρή τεστοστερόνη, με επικεφαλής τον δυνατό τραγουδιστή JD Kimball (RIP), ένας από τους πιο ανδροπρεπής τραγουδιστές που περπάτησαν ποτέ στη Γη. Δυστυχώς, μετά από την αναχώρηση του, το συγκρότημα είδε να μειώνετε δραστικά το κοινό του και ο βαρβαρικός Heavy Metal ήχος που είχαν. Οι τελευταίες δισκογραφικές προσπάθειες των Omen, που έχουν κυκλοφορήσει από τότε μέχρι σήμερα ήταν πιο ήπιες και μάλλον πιο μελαγχολικές. Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια από τον τελευταίο studio δίσκο τους οι Omen είναι και πάλι εδώ μαζί μας. Αγόρασα την καινούργια δισκογραφική δουλειά τους με ανάμικτα συναισθήματα για το τι θα ακούσω από τους Omen εν έτη 2016, αλλά τελικά βλέπω ότι αυτή η προσπάθεια τους, είναι... πραγματικά καλή.
Φυσικά είναι μακριά από τα μεγάλα albums που έκαναν με τον Kimball, αλλά τουλάχιστον είναι αρκετά καλό στο άκουσμα και καλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχει κάνει το σχήμα τα τελευταία 25 χρόνια. Τώρα, φυσικά δεν μπορώ να κατηγορήσω το συγκρότημα που δεν έχουν κάποιον κοντά στα φωνητικά του Kimball, ο τραγουδιστής Kevin Goocher είναι μαζί με το σχήμα τα τελευταία 18 χρόνια και σίγουρα ακούγεται καλύτερα τώρα, όπου χρησιμοποιεί ένα καθαρότερο, πιο μαλακό φωνητικό εύρος. Στο “Hammer Damage” ο φωνητικός τόνος που χρησιμοποιεί σαφώς έχει ως στόχο να μιμηθεί το στυλ του αείμνηστου Kimball, αυτό το κάνει πολύ καλά, αλλά όχι τόσο καλά όπως ο άγριος βάρβαρος πολεμιστής (JD Kimball).
Αυτός ο δίσκος δεν είναι κακός, έχει μια γοητεία, αφού εκτός του μόνου αυθεντικού μέλους, του κιθαρίστα Kenny Powell, έχει επιστρέψει και ο αρχικός drummer Steve Witting. Να τονίσω ότι ο Goocher είναι πραγματικά καλός εδώ, ενώ ο Powell προσπαθεί και μας αφήνει σε ένα μεγάλο βαθμό ωραία και σκληρά κιθαριστικά riffs. Τα riffs είναι σίγουρα πολύ καλά και με την καλή απόδοση από τον Goocher, έχουμε ένα καλό album, θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλά είναι θέμα παραγωγής. Το “Hammer Damage” σε μεγάλο βαθμό μας αφήνει τελικά μια καλή γεύση, μην ζητάτε θαύματα δεν γίνονται, τουλάχιστον είναι πολύ καλύτερο από τις σαβούρες που κυκλοφορούν εκεί έξω κάθε μέρα. Μερικά τραγούδια είναι αρκετά καλά, όπως τα… “Hellas”, “Caligula”, “Hammer Damage”, “Eulogy For A Warrior” και “Chaco Canyon (Sun Dagger)”.
Αν οι Omen είναι έξυπνοι, τουλάχιστον πρέπει να επαναλάβουν ένα album σαν αυτό… και παρακαλώ να μην ξανά βγάλουν ποτέ κάτι σαν το “Reopening The Gates”, το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Καλώς ήρθατε και πάλι Omen! Άλλο ένα αριστούργημα, όπως τα τρία πρώτα κανείς δεν περιμένει τουλάχιστον στα 2016, μόνο ένας ανόητος μπορεί να περιμένει. κάνει. Αυτό που χρειάζεται ένα μεγάλο Heavy Metal album, είναι η επική αίσθηση και η υπογραφή του ήχου της κιθάρας του Kenny Powell. Η παραγωγή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά το “Hammer Damage” σας λέω ότι πέτυχε την αποστολή του, είναι must-have για κάθε οπαδό των Omen.
Ω ναι, να μην ξεχάσω… το τραγούδι “Hellas” είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γράψει οι Omen, στην κυριολεξία τα τελευταία 30 χρόνια.
 
 
OMEN: Kevin Goocher – Vocals, Kenny Powell – Guitar, Andy Haas – Bass & Steve Wittig – Drums.
HAMMER DAMAGE: “Hammer Damage”, “Chaco Canyon (Sun Dagger)”, “Cry Havoc”, “Eulogy For A Warrior”, “Knights”, “Hellas”, “Caligula”, “Era Of Crisis”, “A.F.U.”.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group/ καλλιτέχνη αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.