Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 03:02:38

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

KISS - "Rocks Vegas" (2016)

KISS
ROCKS VEGAS
(2016)
 
 
Συναυλίες των KISS που έλαβαν χώρα απο τις 5 εως τις 23 Νοεμβρίου του 2014, στο "Hard Rock Hotel & Casino", στο Las Vegas (USA), για την 40η επέτειο της παγκόσμιας περιοδείας του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2016 στις 26 Αυγούστου, σε πολλές μορφές, 2-LP+DVD, DVD+CD, DVD/ Blu-Ray, Box Set, (μόνο σε κασέτα δεν το έβγαλαν, γιατί;).
Η κριτική που κάνουμε εδώ είναι για το LP, οπότε κρίνουμε τον audio ήχο και όχι την εικόνα, (αλώστε για το video-movie DVD, μας έκανε κριτική ο Λευτέρης Καλλιπολίτης). http://www.southernrock.gr/index.php/concerts/9869-kiss-rocks-vegas-movie-review
Λίγα δευτερόλεπτα μετά μόλις βάλεις το βινύλιο στο pick-up, ξεκινά η γνωστή εισαγωγή… "You Want The Best You Got The Best, The Hottest Band In The World... KISS" και μετά αμέσως το “Detroit Rock City”, η ενέργεια του set-list δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, όλα τα τραγούδια είναι ένα best off… “Creatures Of The Night”, “Psycho Circus”, “Parasite”, “War Machine”, “Tears Are Falling”, “Deuce”, “Lick It Up”, “I love It Loud”, “Hell Or Hallelujah”, “God Of Thunder”, “Do You Love Me”, “Love Gun”, “Black Diamond”, “Shout It Out Loud” και “Rock ‘N’ Roll All Nite”.
Το set-list είναι όμως ίδιο εδώ και χρόνια, χωρίς καμιά έκπληξη, το ίδιο πάνω-κάτω κάθε βράδυ, νομίζω πως το συγκρότημα έχει εγκλωβιστεί μέσα στο make-up από το 1996 και δεν πρόκειται να ξανά βγει ποτέ, ούτε και πρόκειται να δομικάσει κάτι καινούργιο, δυστυχώς. Η απόδοση του συγκροτήματος εντάξει είναι άψογη, χωρίς λάθη και φάλτσα, οι μερακλήδες KISS οπαδοί θα το χαρούν σίγουρα αυτό το live, με τους υπόλοιπους οπαδούς δεν ξέρω όμως τι γίνετε;.
Τα φωνητικά του Paul Stanley έχουν κάποια θεματάκια κατά καιρούς, κατά τη διάρκεια ορισμένων από τα τραγούδια του live, ενώ σε κάποια άλλα τραγουδά όντως με δύναμη και φινέτσα.
Η πρώτη μεγάλου μήκους συναυλία σε video σχεδόν 10 χρόνια μετά από το “Rock The Nation, Live”. Σίγουρα το KISS Army, θα προσθέσει αναμφισβήτητα στην συλλογή του αυτή την κυκλοφορία. Όλοι οι υπόλοιποι σας παρακαλώ προτιμήστε τα παλιά live του σχήματος “Alive!", “Alive II” και “Alive III”. Ως χαρακτηριστικό μπόνους στο πακέτο του DVD, το “Rocks Vegas” περιλαμβάνει επίσης ένα ακουστικό σετ από επτά τραγούδια, αλλά και πάλι σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε το ιστορικό “MTV Unplugged”.
Το συγκεκριμένο live δε νομίζω ότι πρόκειται να προσθέσει κάτι στην μεγάλη ιστορία του σχήματος, παρά μόνο στις τσέπες των μελών, κάποια χιλιάδες δολάρια ή και παραπάνω. Ούτως η άλλως όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Gene Simmons… οι KISS δεν είναι band αλλά brand.
Η συγκεκριμένη κυκλοφορία θεωρώ πως είναι για εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή για τους οπαδούς των KISS (όπως εγώ), όλοι οι υπόλοιποι παρακαλώ προσπεράστε άφοβα. Αν πάλι θέλετε να έχετε κάποιο DVD των KISS, προτιμήστε
σας παρακαλώ τα "Kissology Vo.1, 2 & 3".
 
KISS: Gene Simmons – Vocals/ Bass, Paul Stanley - Vocals/ Guitar, Eric Singer – Drums & Tommy Thayer – Guitar.
 
 
Kριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (2-LP/ DVD).