Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 14:53:11

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

DEAD DAISES - "Make Some Noise" (2016)

DEAD DAISES
MAKE SOME NOISE
(2016)
 
 
Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι φίλοι μου, το σύγχρονο Hard Rock, μεστό, ιδρωμένο και να ξεχειλίζει από αδρεναλίνη. Τα πιο γνωστά ονόματα της Hard Rock μουσικής βιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι πολύ καλό από κοινού και το αποτέλεσμα αυτού… ένα δυναμικό super-group.
Μπορείτε να ασχοληθεί μαζί με τους Dead Daises με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας για τα πια μέλη απαρτίζουν το εν λόγο σχήμα, έτσι μπορείτε να βασίστε στο δυνατό μουσικό βιογραφικό παρελθόν του καθενός, ή εναλλακτικά μπορείτε να το δείτε σαν ένα νέο σχήμα όπως όλα, χωρίς όμως να κοιτάτε την προϊστορία των μελών. Από όποια σκοπιά και να το δείτε είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει. Οι Dead Daises, είναι η καλύτερη επιλογή Hard Rock σχήματος που συνδυάζει άψογα το κλασικό αλλά και τον φρέσκο ήχο στην μουσική τους. Καθώς αυτό το συγκεκριμένο συγκρότημα στηρίχθηκε μουσικά κάπως, στην προγενέστερη παλιά φόρμουλα, όπου είχαν τα μέλη των Dead Daises για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους, μια τέτοια επιλογή ήταν σχεδόν προφανές. Ας δούμε ποιοι όμως αποτελούν αυτό το σχήμα, στο αισίως τρίτο τους album με τον τίτλο “Make Some Noise”… αυτοί είναι οι Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Foreigner), David Lowy, John Corabi (Mötley Crüe, Union, Scream), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) και Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), είπατε τίποτα;
Το “Make Some Noise”, συνδυάζει μια τραχιά ευθύτητα που είναι ήδη σήμα κατατεθέν για πολλά σχήματα του χώρου, περιλαμβάνει πολλά μοντέρνα riff, νευρικές συνθέσεις, που κι αν είναι στη σύγχρονη εποχή, έχουν μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν. Υπάρχουν αρκετά φιλικά προς το ράδιο τραγούδια, που όμως δεν θα τα ακούσετε όμως με καμιά δύναμη, στο έτσι κι αλλιώς αρτηριοσκληρωτικό από την κουλτούρα του Ελληνικό ραδιόφωνο, κρατικό ή μη. Η γεύση που σου αφήνει αυτό το album με τον στον ήχο του, είναι η απίστευτη ένταση και μια γενναιόδωρη δόση άψογης κιθάρας από τον μέγιστο Doug Aldrich.
Είναι η ίδια αρχέγονη δύναμη της Hard Rock μουσικής που συνελήφθη και απαθανατίσθηκε μέσα από δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συγκροτήματα και τραγούδια στο παρελθόν, αλλά και οι Dead Daises παραμένουν σαγηνευτικοί, παρά την απλότητα τους. Νομίζω πως οι Dead Daises έχουν βρει το καλύτερο line-up τους, στο τρίτο δίσκο τους, τώρα για κάποιους μπορεί η μουσική τους να είναι καλή, αλλά με ντεμοντέ Hard Rock υπόβαθρο, αλλά σε τούτο το album μας παρουσιάζουν ένα κάλο και ωραίο Hard Rock/ Rock 'N' Roll, από την αρχή του δίσκου μέχρι το τέλος του. Οι ήχοι του δίσκου κυμαίνονται από το κλασικό 70’s στυλ του Hard Rock με χρωματισμένες πινελιές από 80’s Sleaze Rock. Οι νοσταλγοί του κλασσικού 70’s Hard Rock ήχου, αλλά και οι οπαδοί των 80’s, νομίζω πως πρέπει να επενδύσετε σε αυτό το συγκρότημα όχι μόνο για τα μέλη όπου το αποτελούν, αλλά και γιατί είναι μια φρέσκια νέα ιδέα. Αν πάλι ψάχνετε κάτι για να ξεκινήσετε ένα party το Σαββατοκύριακο διακοπών, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με αυτόν το δίσκο.
 
 
DEAD DAISES: John Corabi – Vocals, Doug Aldrich – Guitar, David Lowy – Guitar, Marco Mendoza – Bass & Brian Tichy – Drums.
MAKE SOME NOISE: “Long Way To Go”, “We All Fall Down”, “Song And A Prayer”, “Mainline”, “Make Some Noise”, “Fortunate Son”, “Last Time I Saw The Sun”, “Mine All Mine”, “How Does It Feel”, “Freedom”, “All The Same”, “Join Together”.
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group/ καλλιτέχνη αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.