Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 21:10:27
MYSTIC PROPHECY
WAR BRIGADE
(2016)
 
 
Οι Mystic Prophecy (για όσους δεν το γνωρίζουν) παίζουν Heavy Metal, στο ύφος συγκροτημάτων όπως είναι οι Accept, Judas Priest κλπ, ενώ έχουν γίνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια Μetal σκηνή. Στέκονται ψηλά με μια ισχυρή δυναμική στα καλύτερα τους, μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο χρόνων, η κατά το ήμισυ Γερμανική δύναμη των Mystic Prophecy μας παρουσιάζει το ένατο studio album “War Brigade”. Και λέω κατά το ήμισυ, διότι δύο εκ των μελών είναι Έλληνες, ο ιδρυτής τους τραγουδιστής Δημήτρης Λιαπάκης (Devil’s Train, Valley’s Eve) και ο κιθαρίστας Λάκης Ραγκαζάς (Devil’s Train, Long Live). Το σχήμα των Mystic Prophecy υπάρχει από το 2000 και όλα αυτά τα χρόνια μας έχει δώσει μόνο καλές και ποιοτικές δισκογραφικές αλλά και δυναμικές δουλειές.
Το “War Brigade” τώρα, είναι ένα δυνατό Heavy/ Power Metal album, ακριβώς αυτό που περιμέναμε, δεδομένου ότι ο πυρήνας της μουσικής τους παραμένει λίγο πολύ το ίδιο από album σε album. Έτσι η τελευταία τους κυκλοφορία, είναι πολύ καλή, άκουσα ακριβώς αυτό που περίμενα, τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο, ατόφιο καυτό και εκρηκτικό, δυναμικό Heavy Metal.
Εδώ οι Mystic Prophecy παίζουν ένα πολύ σκληρό στυλ Power Metal, που αναμιγνύεται με κάποια στοιχεία από Τhrash, ειδικά στην κιθαριστική δουλειά του Λάκη Ραγκαζά. Ο τραγουδιστής Δημήτρης Λιαπάκης είναι ένας πολύ σκληρός τύπος, η φωνή ταιριάζει με την μουσική τέλεια και είναι αρκετά επιθετική, αλλά μπορεί επίσης να εναρμονιστεί τέλεια με τα χορωδιακά φωνητικά και τα πιο μελωδικά τμήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο το album αυτό, διαθέτει σε μεγάλο βαθμό up-mid tempo Ρower Μetal τραγούδια, που συνήθως έχουν πιασάρικα ρεφρέν με υψηλή ενεργειακή απόδοση, αλλά όμως υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις ακούγοντας το “War Brigade”.
Το album διαθέτει εξαιρετική, εκρηκτική κιθάρα, καθώς και εκπληκτικά μελωδικά ρεφρέν, όπου τα φωνητικά λάμπουν και είναι super επιθετικά, νομίζω ότι εδώ ο Λιαπάκης είναι απόλυτα οργισμένος, φωνητικά. Γενικά ο δίσκος έχει απολύτως δολοφονικά κιθαριστικά riffs, που ξεχωρίζουν από μακριά και κάνουν αξέχαστη την διαδρομή τους στα αυλάκια του βινυλίου. Συνολικά το “War Brigade”, είναι ότι πρέπει όχι μόνο για τους οπαδούς των Mystic Prophecy, αλλά για όλους τους Heavy Metal fans, ένα στέρεο-στιβαρό και επιθετικό μείγμα από Ηeavy Μetal και Ρower Μetal, με τραγούδια που ξεχωρίζουν και που κολάνε απόλυτα με τον καθιερωμένο σκληρό ήχο του συγκροτήματος.
Μπορούν και πάλι φίλοι μου, να είναι υπερήφανοι ο Λιαπάκης και η παρέα του, ότι με ισχυρά τραγούδια τύπου, “The Cruxifix”, “Metal Brigade”, “The Devil Is Back”, “War Panzer”, “War Of Lies” ή “10.000 Miles Away”, θα είναι μέρος κάθε λίστας που χαρακτηρίζετε από το απαραίτητο headbanging. Τέλος, Mystic Prophecy ίσον γρήγορα και επιθετικά τραγούδια όπως “Burning Out” και “Pray For Hell”. Καλό είναι όλοι μας να υποστηρίζουμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες συγκροτημάτων, που τουλάχιστον προσπαθούν σκληρά για να κρατήσουν την σημαία του Heavy Metal ψηλά στον ιστό της, παρά τις αντιξοότητες. Αλλά και γιατί δύο δικά μας παιδιά, προσπαθούν εις την αλλοδαπήν να παράγουν καυτό, γνήσιο Heavy Metal.
 
MYSTIC PROPHECY: R.D. Liapakis – Vocals, Lakis Ragazas – Guitar, Markus Pohl – Guitar, Joey Roxx – Bass & Tristan Maiwurm – Drums.
WAR BRIGADE: “Follow The Blind”, “Metal Brigade”, “Burning Out”, “The Crucifix”, “Pray For Hell”, “10.000 Miles Away”, “Good Day To Die”, “The Devil Is Back”, “War Panzer”, “Fight For One Nation”, “War Of Lies”, “Sex Bomb” (LP bonus track).
 
 
Κριτική: Ηλίας Κωστόπουλος.
Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook