Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 16:35:13

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

CAULDRON - "In Ruin" (2016)

inruin

CAULDRON

IN RUIN

(2016)

 

Οι Cauldron για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα δροσερό μικρό (ακόμα) συγκρότημα, προέρχονται από τον μακρινό Καναδά και την σύγχρονη μουσική εποχή, αλλά ακούγεται πάρα πολύ όπως ήταν το Heavy Metal στη Βρετανία στην δεκαετία του ’80 και αυτό είναι για μένα πολύ καλό.
Όπως είπα και παραπάνω ακούγεται σαν ένα βρετανικό σχήμα από τη δεκαετία του ’80, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό φίλοι μου; Αυτό σημαίνει ότι κυρίως από την κιθάρα, θα ακούσετε πολλά καλπάζων riff και solo που είναι μελωδικά και πολύ ενδιαφέρουσα. Ηχεί σαν ένα 80’s NWOBHM group από τη Βρετανία, επίσης σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε και θα ακούσετε κάποια καλά flashy drums.

Παρά τη δύναμη των τυμπάνων και της κιθάρας, αυτό το album έχει και καλές μπάσο-γραμμές, αλλά επιπλέον και τα φωνητικά είναι κάτι το ιδιαίτερο, ο τραγουδιστής έχει εξουσία και οι μελωδίες του είναι ελκυστικές. Σε γενικές γραμμές αυτό το album έχει άφθονο κέφι και αν σας αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden, οι Judas Priest των 80’s, ή γενικά τοNWOBHM σαν ήχος, τότε είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον θα απολαύσετε το “InRuin”. Οι Καναδοί αναπαράγουν αυτόν τον ήχο, πολύ καλύτερα από κάποιο παλιά NWOBHM συγκρότημα που υπάρχουν ακόμα.

Οι Cauldron μετά από τρία studio albums έχουν αρχίσει να ωριμάζουν, αλλά εξακολουθούν να γνωρίζουν τι κάνει ακριβώς τους οπαδούς τους να τους γουστάρουν, μα πολύ απλά το παλιό 80’s old-school Heavy Metal και αυτό είναι σίγουρα αρκετά καλό. Νομίζω ότι τα κιθαριστικά Metal riffs που οδηγούν όλο το album, το βοηθούν να πάει μπροστά και να του δώσουν έτσι ένα στερεό υπόβαθρο για το υπόλοιπο της μουσικής επέλασης. Η εκτίναξη από τις εκρηκτικές μελωδίες της κιθάρας είναι εδώ και αποδεικνύουν ότι πάνω απ’ όλα το συγκρότημα έχει καλούς μουσικούς. Από το 2006 που σχηματίστηκαν, μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και τρία full-length studio album, για το νέο τους δίσκο το τρίο επέστρεψε στο studioηχογράφησης “Lincoln County Social Club” στην πατρίδα τους στο Toronto, όπου ηχογράφησαν δύο από τα προηγούμενα album τους και το “In Ruin”, το έκαναν σε συμπαραγωγή με τον Chris Stringer (Rush). Συνολικά θα έλεγα ότι, αυτό το album για τους Cauldron είναι μια φυσική εξέλιξη, που δείχνει ότι εξακολουθούν να εμπνέονται και έτσι να εξελιχθούν σε νέες μουσικές σφαίρες, είναι επίσης ένας τρόπος για να μην επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους.

Το Heavy Metal, για περισσότερα από 40 χρόνια είναι στο διεθνές μουσικό στερέωμα-προσκήνιο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη προστίθενται συνέχεια νέες γενιές ακροατών δίπλα στους παλιότερους οπαδούς. Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, προστίθενται συνέχεια και νέα σχήματα δίπλα στα παλιότερα. Η σκληρή μας μουσική πάντα έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει για τους επομένους καλλιτέχνες που θα την αναζωογονήσουν μέσα από την μουσική τους. Αυτή είναι η μαγεία του να ακούς ξανά τη μουσική από νέα κυρίως συγκροτήματα, με την οποία ανδρώθηκες στα 80’s. Τώρα που δυστυχώ όμως χανόμαστε στο κυκεώνα νέων ηλίθιων ακουσμάτων, η οικειότητα και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου σκληρού old-school 80’s ήχου, από νεαρούς Heavy Metal καλλιτέχνες, απλά δε συγκρίνεται. Όλα αυτά τα καινούργια συγκροτήματα που έχουν ακούσματα από το ένδοξο παρελθόν της σκληρής μουσικής, καθώς όμως κοιτούν και πατούν πίσω στον κλασικό-γνήσιο ήχο, αναπαράγουν αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο, μπολιασμένο με νέες ιδέες. Εύχομαι τα καλύτερα γιατους Cauldron.

Από τα 9 τραγούδια του “In Ruin”, ξεχώρισα τα “No Return/ In Ruin”, “Burning At Both Ends”, “Come Not Here”, “Santa Mira”, “Hold Your Fire” και “Outrance”.

 

CAULDRON: Jason Decay – Vocals/ Bass, Ian Chains – Guitar & Myles Deck – Drums.

IN RUIN: “No Return/ In Ruin”, “Empress”, “Burning At Both Ends”, “Hold Your Fire”, “Come Not Here”, “Santa Mira”, “Corridors Of Dust”, “Delusive Serenade”, “Outrance”.

 

Για το Southern-Rock.GR: Ηλίας Κωστόπουλος.

Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.