Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 14:59:04

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BLAZON STONE - “No Sign Of Glory” (2015)

 12746187 10208952823120803 1445797975 n

BLAZON STONE

“NO SIGN OF GLORY”

(2015)

 

Το “No Sign Of Glory” είναι το δεύτερο full-length album του Σουηδικού Heavy/ Ρower Μetal συγκροτήματος των Blazon Stone. Ακόμα και για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ πιο πριν αυτό το συγκρότημα, ίσως όμως να είναι γνωστό σε αρκετούς από εσάς το “Blazon Stone” σαν ο τίτλος του έκτου album των Running Wild. Η επιλογή του ονόματος αυτού του σχήματος είναι προφανώς ολοκάθαρη, αφού τους άρεσε τόσο πολύ η μουσική των Γερμανών, έτσι είναι καθαρά ένας απλός-γνήσιος φόρος τιμής στους Running Wild και έτσι θα πρέπει να το δούμε.

Ο όρος «κλώνος» μπορεί συχνά να είναι και ν’ ακούγετε σκληρός, αλλά σε τούτη την περίπτωση είναι λίγο δύσκολο να αποφευχθεί η σύγκριση, όταν ακούς το “No Sign Of Glory”, αλλά από την άλλη σαν άμυνα θα έλεγα ότι αυτό το LP εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερο από τα album που κάνουν τα τελευταία χρόνια, οι ίδιοι οι Running Wild. Στην πραγματικότητα δεν είναι ανακριβές να πούμε ότι οι Blazon Stone ακούγονται περισσότερο σαν (κλασικοί) Running Wild, απ’ ότι ακούγονται οι Running Wild αυτή την στιγμή, οι Running Wild έχουν αφήσει σε μεγάλο βαθμό (θα έλεγα) αρκετά πίσω τους, τη μεταλλική δύναμη του δημοφιλή 80’s ή 90’s ήχου τους.

Ε ναι λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες οι κλώνοι των Γερμανών είναι εδώ, με τον πραγματικό ήχο των κλασικών δίσκων των Running Wild και είναι σίγουρα ένα πολύ καλό μουσικό υποκατάστατο.
Οι Blazon Stone που δημιουργήθηκαν το 2011 στην πόλη Gävle τις μακρινής και παγωμένης Σουηδίας, άλλαξαν τον τραγουδιστή τους, μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο album τους “Return To Port Royal” (2013). Έτσι η πρώτη συνάντηση με τον νέο τραγουδιστή Georgi Peychev γίνετε στο album “No Sign Of Glory”, ένα όμως είναι το σίγουρο, ότι είναι πολύ καλή επιλογή, αφού χειρίζεται την φωνή του σε αρκετά καλά επίπεδα με το Πειρατικό Μetal και το άγριο ύφος του ακούγεται πολύ ωραίο. Φίλοι μου, οι Running Wild συμβαίνει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχήματα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Peychev είναι φωνητικά ένας καλός τραγουδιστής, όσο είναι και ο Rock ‘N’ Rolf. Όλα αυτά που γράφω είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις, ίσως εσείς να μην βρείτε ότι αυτό το album είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά των Running Wild, παρά όλα τα καλά μουσικά στοιχεία που έχει. Είναι ελκυστικό όμως το Heavy/ Ρower Μetal πού παίζουν οι Blazon Stone με ταχύτητα, μπορεί όμως να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τους δασκάλους τους, αλλά όταν το ακούσετε νομίζω πως θα γίνει ένα από τα καλύτερα σας και δεν πιστεύω ότι μπορείτε να βρείτε καλύτερο υποψήφιο σχήμα, για να συνεχίσει την μουσική κληρονομιά των μεγάλων Running Wild.

Στο δεύτερο album ο νέος τραγουδιστής τραγουδά καλύτερα, τουλάχιστον από τον προκάτοχο του, ενώ με αυτόν το δίσκο έχουν κάνει σαφώς σημαντικά βήματα προς τα μπροστά. Αυτό είναι το καλύτερο αντίγραφο του Πειρατικού Heavy Metal, από όλα όσα έχουν βγει μετά την επιτυχημένη πορεία του Rock 'Ν' Rolf, τα τελευταία χρόνια.
Το υλικό είναι σε ικανοποιητικά καλό επίπεδο, τραγούδια με φωτιές και κανόνια απολύτως δολοφονικά, αλλά και με ορισμένα ωραία μελωδικά κιθαριστικά riff.
Δεδομένου λοιπόν αγαπητοί μου, ότι στην μουσική πάντα υπήρχε κάποιο είδος λογοκλοπής, οι Blazon Stone δεν είναι εδώ για να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω την μουσική τους, αλλά όταν τους ακούς μείνεις με την εντύπωση ότι το δισκογραφικό αυτό έργο έγινε από ταλαντούχους τουλάχιστον μουσικούς. Φυσικά σε κάθε περίπτωση, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να επιλέξει καλά το τι θέλει ν’ ακούσει, εγώ έχω επιλέξει εσείς;

Η σκληρή μουσική πάντα έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει για τους επομένους καλλιτέχνες που θα την αναζωογονήσουν μέσα από την μουσική τους. Αυτή είναι η μαγεία του να ακούς ξανά τη μουσική από νέα κυρίως συγκροτήματα, με την οποία ανδρώθηκες. Τώρα που δυστυχώς όμως χανόμαστε στο κυκεώνα νέων ηλίθιων ακουσμάτων, η οικειότητα και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου σκληρού ήχου, από νεαρούς Heavy Metal καλλιτέχνες, απλά δε συγκρίνεται. Όλα αυτά τα καινούργια συγκροτήματα έχουν ακούσματα από το ένδοξο παρελθόν της σκληρής μουσικής, καθώς κοιτούν και πατούν πίσω στον κλασικό-γνήσιο ήχο, ενώ αναπαράγουν αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο, μπολιασμένο και με νέες φρέσκες ιδέες.

Αγαπημένα τραγούδια του δίσκου είναι τα “Fire The Cannons”, “No Return From Hell”, “Fight Or Be Dead”, “No Sign Of Glory”.

 

BLAZON STONE: Georgi Peychev – Vocals, Cedrick Forsberg – Guitar/ Bass/ Drums & Jan Pawel – Keyboards.

NO SIGN OF GLORY: Declaration Of War”, “Fire The Cannons”, “A Traitor Amongst Us”, “No Return From Hell”, “Bloody Gold”, “Fight or Be Dead”, “Beasts Of War”, “Stranded And Exiled”, “No Sign Of Glory”.

 

Για το Southern-Rock.GR: Ηλίας Κωστόπουλος.

Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το Heavy Metal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.