Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 12:24:56

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ENFORCER - "From Beyond" (2015)

ENFORCER

FROM BEYOND

(2015)

 

Απίστευτο έργο τέχνης, αυτή η μουσική είναι αρκετά δυναμική για τους Enforcer, είναι ένα πολύ καλό και αξιοπρεπές album όπως και τα 3 τελευταία τους. Ίσως αυτό το album να μην είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλο όσο τα Heavy Metal διαμάντια των 80’s. Ωστόσο όμως, η δύναμη τoυ έγκειται στο γεγονός ότι όταν συγκροτήματα τύπου Enforcer, κοιτούν με τον απαιτούμενο σεβασμό πίσω στο καλό γνήσιο 70's & 80's Hard Rock/ Heavy Metal... τότε και μόνο θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Όταν το Heavy Metal ξαναγεννιέται κάθε στιγμή με τέτοια καινούργια συγκροτήματα, τότε πολύ απλά το Heavy Metal δεν θα πεθάνει ποτέ, αγαπητοί μου αναγνώστες.

Οι Enforcer προσπαθούν να ενσωματώσουν κυρίως στο ήχο τους το ρετρό-Metal ή old-school γι’ κάποιους άλλους, ναι ένα τέτοιο ηχητικό πράγμα υπάρχει ακόμη αυτές τις μέρες στην μουσική μας. Οι Enforcer συνεχίζουν να δείχνουν ότι είναι ένα συνεπής Ηeavy Μetal σχήμα, καθώς αναβιώνουν όσο μπορούν έναν 80’sσκληρό δυναμικό ήχο. Αυτοί οι Σουηδοί έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την πλειοψηφία των συνομηλίκων τους, συλλαμβάνοντας την ενέργεια και το πάθος της εποχής τους, που από όπου και αν το δεις, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν παράλληλα με τον κλασικό ήχο και τα καλά τραγούδια.

Το “From Beyond” περιέχει εκρηκτικά τύμπανα, φωνητικά στα ύψη, ιλιγγιώδη κιθαριστικά solo και πιασάρικα Heavy Metal riffs. Η ταχύτητα είναι από τα κυριότερα στοιχεία αυτού του δίσκου, αλλά υπάρχει και μια πιο μελωδική και mid tempo προσέγγιση σε κάποια τραγούδια, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε οι Enforcer απελευθερώνουν μια κόλαση όταν χρειάζεται. πολύ εύκολα. Αυτός ο δίσκος είναι ακόμα, σταθερά καλός, διασκεδαστικός και καλογραμμένος ακριβώς όπως χρειάζεται η Heavy Metal εποχή μας. Έσκαψα πραγματικά μέσα στην μουσική τους με το τελευταίο album τους, είναι ένας δίσκος πραγματικά συναρπαστικός και με γρήγορο Ηeavy Μetal. Ευτυχώς που το “From Beyond” δεν μου φαίνεται λιγότερο από ότι περίμενα, ως εκ τούτου είναι τόσο διασκεδαστικό όσο όλα τους τα βινύλια. Τα τραγούδια τους είναι ακόμα άνω του μέσου όρου και μερικά όπως το ομώνυμο “From Beyond” και το "Destroyer" είναι αρκετά μεγαλειώδη, θα ήθελα απλώς οι Enforcer θα διατηρούσουν αυτήν την ενέργεια που έχουν και στο μέλλον.

Πέρα ​​από ένα άξιο LP, είναι μια καλή προσπάθεια από τους Enforcer να μείνουν στο χώρο του Heavy Metal, για αρκετά χρόνια ακόμα, το αξίζουν άλλωστε. Oι Enforcer, χάρη στην προσωπικότητα που βάζουν στη μουσική τους, καταφέρνουν να αρπάξουν περισσότερη προσοχή από το κοινό, ο δίσκος τουλάχιστον είναι καλός κατά το 100%, όλα τα τραγούδια όπως τα “Destroyer”, “Undying Evil”, “The Banshee”, “From Beyond”, “Mask Of Red Death”, “HungryThey Will Come”, “Below The Slumber” που είναι αξιόλογα. Ο ρυθμός επιβραδύνεται ελαφρά για να επικεντρωθεί σε μελωδικές γραμμές, ο δίσκος κινείται μεταξύ δύο άκρων, από τη μία πλευρά η καθαρή βάναυση ταχύτητα και από την άλλη η μελωδία, η επική διαδρομή από μελωδικές στιγμές, όλα όμως στα όρια του κλασικού 80’s Heavy Metal. Εμπνευσμένο Ευρωπαϊκό Μetal, όπως ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '80, με το συγκρότημα να επικεντρώνεται σε έναν πιο μελαγχολικό ήχο, με μια πιο εκλεπτυσμένη δημιουργική προσέγγιση, οι Enforcer εξακολουθούν να τονίζουν την ατμόσφαιρα της μουσικής τους με πιο σοβαρή και μελαγχολική πορεία όπου έχουν επιλέξει. Συνολικά, για το συγκρότημα αυτό ακριβώς το album είναι μια φυσική εξέλιξη, που δείχνει ότι εξακολουθούν να εμπνέονται και να εξελιχθούν σε νέες μουσικές σφαίρες, είναι επίσης ένας τρόπος για να μην επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους σε κάθε δίσκο.

Το Heavy Metal, για περισσότερα από 40 χρόνια είναι στο διεθνές μουσικό στερέωμα-προσκήνιο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη προστίθενται συνέχεια νέες γενιές ακροατών δίπλα στους παλιότερους οπαδούς. Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, προστίθενται συνέχεια και νέα σχήματα δίπλα στα παλιότερα. Η σκληρή μας μουσική πάντα έψαχνε, ψάχνει και θα ψάχνει για τους επομένους καλλιτέχνες που θα την αναζωογονήσουν μέσα από την μουσική τους. Αυτή είναι η μαγεία του να ακούς ξανά τη μουσική από νέα κυρίως συγκροτήματα, με την οποία ανδρώθηκες. Τώρα που δυστυχώς όμως χανόμαστε στο κυκεώνα νέων ηλίθιων ακουσμάτων, η οικειότητα και η απόλαυση της ακρόασης ενός παλιού αγαπημένου σκληρού ήχου, από νεαρούς Heavy Metal καλλιτέχνες, απλά δε συγκρίνεται. Όλα αυτά τα καινούργια συγκροτήματα που έχουν ακούσματα από το ένδοξο παρελθόν της σκληρής μουσικής, καθώς όμως κοιτούν και πατούν πίσω στον κλασικό-γνήσιο ήχο, αναπαράγουν αυτό το εκρηκτικό μουσικό μοτίβο, μπολιασμένο με νέες φρέσκες ιδέες. Bravo…

 

ENFORCER: Olof Wikstrand – Vocals/ Guitar, Joseph Tholl – Guitar, Tobias Lindqvist – Bass & Jonas Wikstrand – Drums.

FROM BEYOND: “Destroyer”, “Undying Evil”, “From Beyond”, “One With Fire”, “Below The Slumber”, “Hungry They Will Come”, “The Banshee”, “Farewell”, “Hell Will Follow”, “Mask Of Red Death”.

 

Για το SouthernRock.gr: Ηλίας Κωστόπουλος.

Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

No any anniversary today

flashback

Φιλικά sites

Facebook