Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 20:35:05

HARD & HEAVY ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

IMPELLITTERI - "Venom" (2015)

 

IMPELLITTERI

VENOM

(2015)

 

Πω πω, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Impellitteri ξανά πίσω στην μουσική, έξι χρόνια μετά το τελευταίο του δίσκο. Ο Chris η ομάδα του και φυσικά με τον μέγιστο Rob Rock στα φωνητικά, νομίζω πως κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα έργα της δισκογραφίας του. Το “Venom” διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της καλής σκληρής μουσικής, δηλαδή πολύ απλά είναι Heavy Metal φίλοι μου, σε πλήρη ταχύτητα, με το νεοκλασικό ήχο που τόσο χαρακτήρισε το μουσικό προφίλ του Impellitteri και όλα αυτά μαζί με μια πολύ μελωδική φωνή από τον Rob. Θεωρώ πως το “Venom” ακούγεται τέλειο, σύντομα τραγούδια όχι περισσότερο από 3 λεπτά, με άψογες κιθάρες από τον Chris, αναμφίβολα είναι ένας από τα πιο καταρτισμένους κιθαρίστες, σε ότι αφορά την ταχύτητα στον πλανήτη. Ένα κλασικό Αμερικανικό Heavy Metal album, εξαιρετική, καταπληκτική δουλειά με την υπογραφή των Chris/ Rob, κολοσσιαία κιθαριστική δουλειά , ο ήχος πολύ κρύσταλλο και τα τραγούδια γροθιά, σε όλες τις εκτελέσεις.
Ο δίσκος δεν προσφέρετε για ανάπαυση, όλα τα τραγούδια έχουν ταχύτητα, προσφέροντας ότι καλύτερο έχουν σαν συγκρότημα, σε κάθε σύνθεση ανά πάσα στιγμή χωρίς να προδώσουν τον εκπληκτικό ήχο τους.

Έτσι, η προσφορά τους σε αυτό το album, μας είναι πολύ έντονη, χαρακτηριστικά τραγούδια όπως τα “Empire Of Lies”, “Venom”, “We Own The Night”, “Face The Enemy” ας πούμε, έχουν τρομακτικά κιθαριστικά riff. Φυσικά στο ίδιο πνεύμα κινείτε ολόκληρος ο δίσκος, με πιασάρικα ρεφρέν εξαιρετική μελωδική γραμμή, όλα τέλεια διανθισμένα. Εν ολίγοις είναι εντυπωσιακή η νέα δουλειά των Αμερικανών, μια από τις καλύτερες στην ιστορίας τους, δείχνει ένα συντριπτικό μουσικό επίπεδο. Ένα ολοκληρωμένο album, γεμάτο μαγεία και το ταλέντο όλου του συγκροτήματος βρίσκεται παντού. Το album είναι πολύ συνοπτικό και τα τραγούδια δεν περιέχουν τίποτα το περιττό αντίθετα, (για μένα) τα υψηλής ταχύτητας νεοκλασικά solo της κιθάρας, θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια, για να χορτάσουμε πιο πολύ το ταλέντο του βιρτουόζου κιθαρίστα.

Ο Rob Rock, όπως πάντα τραγουδά πολύ όμορφα, τραγούδια που ξεχωρίζουν, εκτός αυτών που ανέφερα πιο πάνω είναι και τα “Time Machine”, “Rock ThroughThe Night”, “Rise”, “Reach For The Sky”, έχουν ακριβώς τη σωστή ισορροπία μεταξύ Heavy και Power. Ναι, αγαπητοί αναγνώστες το 2015, έχουμε ένα αριστούργημα του μελωδικούPower Metal από τον Impellitteri μετά από 28 χρόνια δημιουργικότητας, αυτά τα παιδιά έχουν ως αποστολή να μας δώσουν (και το κάνουν) ένα εξαιρετικά καλό δίσκο, που στο σύνολο του είναι ένα εντυπωσιακό δισκογραφικό έργο.

 

IMPELLITTERI: Rob Rock – Vocals, Chris Impellitteri – Guitars, James Amelio Pulli – Bass & Jon Dette – Drums.

VENOM: “Venom”, “Empire of Lies”, “We Own the Night”, “Nightmare”, “Face the Enemy”, “Domino Theory”, “Jehovah”, “Rise”, “Time Machine”, “Holding On”.

 

Για το SouthernRock.gr: Ηλίας Κωστόπουλος.

Επισήμανση: Η κριτική του album αυτού έγινε κατόπιν αγοράς του, σε φυσικό προϊόν (LP), έτσι ώστε να υποστηρίξουμε όχι μόνο το group αλλά και το HeavyMetal εν γένει, αν θέλουμε να μείνει ζωντανό και να μην πεθάνει.